Compellent Technologies подготвя пускането на HDD за ноутбуци с 900 GB дисково пространство

Compellent Technologies подготвя пускането на HDD за ноутбуци с 900 GB дисково пространство

В раздел: Новини от на 7.05.2010, 4,365 показвания

Компанията Compellent Technologies, занимаваща се с разработката на системи за съхранение на информация, анонсира своите планове за пускането на нови модели твърди дискове за ноутбуци, които ще съчетават в себе си голям капацитет на дисковото пространство и висока скорост за работа. Устройствата са предназначени за използване в геймърски ноутбуци и мобилни работни станции.

На конференцията C-Drive представители на компанията са съобщили, че в настоящия момент се разработва 2,5-инчов твърд диск, капацитетът на който ще бъде 900 GB, а скоростта на въртене на шпиндела – 10 000 об/мин. Скоростта за четене и запис не се съобщава, но е известно, че разработката на новия твърд диск е вече на финала и много скоро това устройство може да се появи на пазара, но ориентировъчната цена все още се пази в тайна.

Представители на Compellent Technologies съобщават, че инженерите на компанията в настоящия момент работят над създаването на твърд диск с по-малки размери, шпинделът на който ще е със скорост на въртене 15000 об/мин и капацитет на дисковото пространство 300 GB. Информация за пускането на това устройство в продажба и цената все още не се съобщават.

Compellent-hdd


Етикети: , , ,Един коментар

  1. 1 Гого // 07.05.2010 в 19:28

    10000Об/м;15000Об/м, тези центрофуги ще греят колкото висок клас мобилни видеокарти, а последните и толкова поне ток, ще харчат.