Inno3D GeForce GTX 470 Hawk с чудовищно системно охлаждане

Inno3D GeForce GTX 470 Hawk с чудовищно системно охлаждане

В раздел: Новини от на 10.05.2010, 4,652 показвания

Компанията Inno3D не престава да ни удивлява с пускането на нестандартни версии на видеокарти  с графични чипове на NVIDIA, като поредно доказателство се оказа информацията, че производителят подготвя нова версия на ускорителя GeForce GTX 470, който се отличава с необичайното си системно охлаждане.

Видеокартата ще бъде с наименованието Inno3D GTX 470 Hawk и ще разполага с трислотова охлаждаща система iChill! Впечатляващото охлаждане ще се състои от три вентилатора и масивен алуминиев радиатор с пет топлинни тръби. Този охладител естествено не е случаен, защото ускорителят ще бъде фабрично оувърклокнат, като производителността има вероятност да надмине по-старшия модел GTX 480. Естествено, за в бъдеще е твърде вероятно Inno3D да представи и графичния ускорител GeForce GTX 480 с аналогичен охладител, но това само времето ще покаже :).

Охлаждащите вентилатори на графичният контролер контролират оборотите си на въртене спрямо натоварването и температурата на графичното ядро като диапазона им на въртене е от 900 до 2000 оборота в минута, като по информация на производителя, нивото на създавания шум варира от 18 до 29 dB. Според производителя, графичният чип на ускорителя GTX 470 Hawk работи при температура с  до 22 градуса по-ниска, от температурите при стандартния модел GTX 470.

За съжаление, честотните характеристики на ускорителя не се съобщават, но най-вероятно те ще бъдат доста по-високи от стандартните за модела, които са както следва 607, 1215 и 837 MHz за  графичният процесор, шейдърния блок и DDR5 паметта. За момента липсва точна информация за датата на пускането в продажба на описания ускорител и неговата цена.

Inno3D GeForce GTX 470 Hawk


Етикети: , , , , , ,Коментарите са забранени.