“Killer 2100” – мрежова карта за ентусиасти

“Killer 2100” – мрежова карта за ентусиасти

В раздел: Новини от на 11.05.2010, 6,393 показвания

Killer 2100 е поредният (трети) опит на компанията BigFoot Networks да утвърди собствена пазарна ниша за иначе екстравагантното си творение. Година след представянето на Killer Xeno Pro мрежовия “ускорител”, усилията са се насочили към опростяване на дизайна и подорбяване на софтуерния пакет за управление на устройството.

Основната идея на мрежовите карти от серията Killer e да разтоварят напълно централния процесор от всякакви грижи по обслужване на мрежовия трафик, като едновременно с това се цели и подобряване на играененто в мрежа, което е и основния замисъл на продукта. От BigFoot твърдят, че използването на мрежовите карти от серията Killer намалява значително накъсванията по време на игра в мрежа, дължащи се на най-различни причини, като загубени пакети. Едновременно с това, поемането на обработката на трафика по мрежата освобождава процесорни ресурси за други дейности, т.е. предполага се, че това ще доведе до повече кадри в секунда в игрите, като бонус. Като цяло, Кiller цели да покрие недостатъците на масово разпространените вградени мрежови решения.

Killer 2100, също като предшественика си, представлява разширителна карта, включваща се към 1xPCI-E слот, като този път цялата платка е плътно затворена в пластмасов корпус. На задната планка вече се вижда само един мрежов порт и нищо друго — няма и следа от USB 2.0 и мини-жак изводите, познати от предишният модел – Killer Xeno Pro. Сърцето на мрежовата карта продължава да бъде 400МHz-oв Freescale процесор, придружен от 128МВ DDR2 локална памет.

Основни характеристики на Killer 2100:

 • 10/100/1000 Ethernet
 • PCI-E интерфейс
 • Собствен процесор на 400MHz
 • 128МВ DDR2 памет
 • Визуален контрол на пропускателния капацитет по мрежата
 • Пълно прескачане на мрежовия стек в Windows
 • Много функции и контроли, свързани с подобряване на играта в мрежа
 • Поддръжка за Windows XP, Windows Vista  и Windows 7

Продукти, базирани на Killer 2100 се очакват от големи производители, като Golden Arrow, Leadtek, TUL и VisionTek.

Препоръчителната крайна цена остава непроменена, спрямо Killer Xeno Pro, въпреки няколкото премахнати възможности — $129.

Източник: techreport.com


Етикети: , , ,3 коментара

 1. 1 Иван Иванов // 12.05.2010 в 14:44

  То това си е цяло дъно с процесор и рам :D Сигурно може да се работи с XP на него :D

 2. 2 Сашо // 12.05.2010 в 15:30

  Ама че тъпотия. Явно са си оптимизирали мрежовия стек за игри. Едва ли хардуера е от голяма полза. Процесора пък какво ще му е малко за мрежовата карта да се ползва особено сега, когато видеото взима много от работата, а процесорите са многокраки.

 3. 3 Dude // 08.01.2011 в 04:46

  @Сашо: Изобщо даже не е тъпотия. Представи си следния случай – взимаш си 1гбит лан карта без чип, която разчита изцяло на процесора за да обработва трафика и така нататък. Връзваш се към 1гбит мрежа и почваш да теглиш огромен файл (да кажем 10гб.). Скоростта, с която ще дърпаш този файл няма да е максималната, с която можеш да дърпаш – т.е. няма да дърпаш с 1гбит. Това е така, защото докато дърпаш, процесорът ще обработва пристигащия/изходния трафик и ще се натоварва. Освен това, ако си специално под Windows (който заема винаги много ресурси) ще ти насича windows-a докато дърпаш файла.
  Много по-добре е да имаш карта с чип & рам, от колкото без. Така гарантираш, че ще достигнеш скоростта, която можеш.