Инвестицията в най-новото поколение HP ProLiant G7 сървъри се изплаща за два месеца

Инвестицията в най-новото поколение HP ProLiant G7 сървъри се изплаща за два месеца

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 12.05.2010, 3,848 показвания

HP представи на българския пазар най-новото поколение HP ProLiant G7 сървъри, които предлагат пълна възвръщаемост на инвестициитe за два месеца.(1) Върху сървърните платформи HP ProLiant DL360 G7 и HP ProLiant DL 380 G7 могат да се консолидират 20 виртуални машини, което намалява площта и подобрява капацитета на центъра за обработка на данни.(1) Тези нови попълнения към линията HP ProLiant позволяват на клиентите не само да подобрят възвръщаемостта от инвестициите си в ИТ, но и да освободят средства, които могат да бъдат вложени в други проекти за ИТ иновации. Предлагани като съществен елемент за конвергирана инфраструктура, сървърите на HP са с усъвършенствано управление и енергийна ефективност, като предоставят до 27 пъти подобрение в съотношението ват/производителност.(1) Представените от HP допълнения към пакета програми за управление на сървъри значително подобряват работата на системите и тяхната ефективност през целия жизнен цикъл.

Най-добрите в класа инструменти за управление подобряват производителността

HP Insight Control software е интегрирано решение за управление както на физически, така и на виртуални сървъри, и съдържа последната версия на Integrated Lights-Out Advanced (iLO 3). iLO 3 конзолата е осем пъти по-бърза от предишната версия, като увеличава продуктивността на администратора и така адресира директно едно от най-големите разходни пера за повечето компании.(2) С опростените настройки, енергийна и термална оптимизация, както и чрез разширения мониторинг на системата, се намаляват оперативните разходи.

”По-ефективните инструменти позволяват на нашите екипи да намалят времето и разходите за администрация и поддръжка на сървърите, за да може нашите клиенти да инвестират тези ресурси в нови технологии, които позволяват растеж на бизнеса”, каза Борис Накев, директор направление „Сървъри, системи за съхрание на данни и мрежови продукти” в НР България.

Енергийна ефективност вградена във всеки сървър

Интегрираната в HP ProLiant сървърите технология HP Thermal Logic намалява разхода на енергия с до 96 процента.(3)
Иновациите в сферата на енергийната ефективност в двете нови HP ProLiant DL 360 и DL 380 G7 платформи, комбинирани с новия Intel® Xeon® 5600 Series процесор, предоставят 27 пъти увеличение на коефициента ват/производителност.(1)

По-добра производителност и намалени разходи чрез балансирана архитектура

Иновациите в HP ProLiant G7 server, комбинирани с технологиите HP Thermal Logic, могат да помогнат на клиентите да намалят броя на физическите сървъри и софтуерни лицензи с до 95 %.(1) Спестените средства могат да се използват за финансиране на нови ИТ проекти.

HP ProLiant DL380 е най-продаваният сървър в света

НР има 47% дял от пазара на х86 сървъри и 54% от този на х86 блейдове в региона на Европа, Близкия изток и Африка, според данни на IDC за последното тримесечие на 2009г.(5)

За HP

HP създава нови възможности технологията да има значително въздействие върху бизнеса, правителствата и обществото. Най-голямата технологична компания в света предлага портфолио, което включва принтери, персонални компютри, софтуер, услуги и инфраструктура, за да разреши проблемите на клиентите си. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) можете да намерите на http://www.hp.com/bg

(1) Базирано на вътрешни тестове сравняващи хардуер на HP ProLiant DL380G4 с DL380G7.
(2) Базирано на вътрешни тестове в сравнение с iLO 2.
(3) Базирано на вътрешни тестове на HP: 96 процента редуциране на енергия и охлаждане; 23 G4 сървър на 394 watts – 1 DL385G7 сървър на 323 watts; 8,739 елиминирани вата; 8739 ÷ 9062 = 96.4% при 100% натовареност.
(4) Източник: HP Бяла книга: “HP Dynamic Power Capping TCO and Best Practices” ноември, 2008.
(5) Източник: IDC EMEA Quarterly Server Tracker, 4Q09, март 2010. Пазарен дял в единици в региона на ЕМЕА на x86 и x86 блейд пазарите. HP е доставял средно по 1 милион x86 сървъра всяка година в ЕМЕА между 2006 и 2009.


Етикети: , , , , , , , , , , , , ,


2 коментара

  1. 1 subn3t // 14.05.2010 в 19:24

    Същото съотношение (20 виртуални за 1U) съм го постигал преди повече година на 3 до 4 пъти по-ниска цена използвайки платформа на ASUS с VMWare така, че HP да си почиват с техните цени от по 700-800 лева за 1 HDD заради две планки добавени така на дисковете и така направени трейчета 4е да не можеш друг да сложиш при нормална 180-200.
    Така че да не правят на много велики. Не бих ги избрал никога при наличието на толкова много други качествени алтернативи. Лично мнение.

  2. 2 Кирил Венев (Ba4o Kiro) // 19.05.2010 в 01:22

    Сега е момента в който си “калкулираш” в цената и времето, труда и знанията които са ти били нужни за да постигнеш това което си описал ;). Идеята е, че от HP ти го дават работещо и конфигурирано но разбира се на съответната цена :D. Винаги има и по-евтини решения от марковите машини, просто трябва да знаеш как и какво да конфигурираш, а това не е по силите и знанията на всеки.