Според AMD PhysX технологията на NVIDIA няма бъдеще…

Според AMD PhysX технологията на NVIDIA няма бъдеще…

В раздел: Новини от на 2.10.2009, 4,242 показвания

news_pr-amd-fusion-01a_fullAMD не счита, че липсата на поддръжка на PhysX в системи оборудвани с ATI Radeon графични процесори е проблем. Това е казал Нийл Робисън (директор на Global ISV за AMD). Според него технологията PhysX няма бъдеще, особено след анонсирането на DirectX11.

“Физиката е много хубаво нещо за геймърите, но тя трябва да бъде за всички геймъри. Когато е на разположение за всички, разработчиците на игри ще могат да превърнат физиката в неразделна част от геймплея на играта, а не да я ползват само за ограничен брой ефекти. Това изисква да се въведат стандартт за реализациата на физика. Точно поради тачи причина DirectX 11 е такава голяма крачка напред – DirectCompute позволява ползването на физика от всеки. Има няколко инициативи (някои с отворен код), който ще предоставят отлична GPU-базирана физика за всеки, като се използва DirectCompute или OpenCL. Индустриалните стандарти ще направи всеки собствен/затворен стандарт без значение “

Това е коментара на AMD в отговор на решението на NVIDIA да забрани PhysX ако в системата се ползва различно от NVIDIA GPU за графична обработка.

Повече информация можете да прочетете в интервюто на Icrontic.com.


Етикети: , , , ,


Един коментар

  1. 1 marto96 // 04.09.2010 в 17:51

    Еми донякъде са си прави от AMD за поддръжката на физика.