Чиповете NVIDIA GF106 и GF108 ще се появят в края на лятото

Чиповете NVIDIA GF106 и GF108 ще се появят в края на лятото

В раздел: Новини от на 18.05.2010, 3,285 показвания

Веднага след представянето на видеокартата GeForce GTX 465, което ще се състои в началото на юни, компанията NVIDIA планира да се заеме с представянето на три нови чипа от Fermi поколението – GF104, GF106 и GF108. Според информация взета от ресурса Fudzilla, продукти базирани на тези GPU ще се появят в края на лятото.

Чипът GF106 ще представлява решение за масовия пазар, което е предназначено да замени легендарния G92, на който са базирани най-малко пет поколения графични карти.

По информация на Fudzilla, чипът GF106 ще бъде с TDP 75 вата, което означава, че адаптерът базиран на този чип, вероятно ще използва един захранващ PCI-E конектор. Що се касае до графичния процесор GF108, може да се каже, че той се явява класически продукт от начално ниво и ускорителите работещи на неговата основа ще струват примерно около $50.

Между другото, този сегмент навярно ще бъде значително съкратен или може би ще изчезне, след представянето на чиповете Intel Sandy Bridge и AMD Fusion с достатъчно мощен  графичен контролер вграден в ядрото на процесора. Проблемът за новите продукти на NVIDIA идва от там, че те трябва да се конкурират със следващото поколение GPU от ATI, под наименованието Southern Islands.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.