Intel започва производството на 25-nm флаш-чип NAND

Intel започва производството на 25-nm флаш-чип NAND

В раздел: Новини от на 19.05.2010, 2,447 показвания

Компанията Intel започна производството на нови NAND Flash чипове памет с висок капацитет предназначени за ползване при производството на твърди дискове (SSD) и някои портативни устройства. Новите чипове ще се произвеждат 25-nm технологичен процес и ще се отличават с по-ниско потребление на електроенергия в сравнение с предшествениците си, като в същото време преходът към по-фин технологичен процес води и до снижаване на себестойността на произведените чипове.

Intel планира в края на тази година да пусне твърди дискове с капацитети от 600 GB на базата на новите 25nm NAND Flash чипове. След масовия преход към 25-nm технологичен процес при производството на NAND Flash чипове се очаква капацитетите на SSD дисковете да се увеличат значително, като в същото време се ппедполага, че цените им да се понижат значително. Заедно това смартфоните и портативните мултимедийни плейъри ще бъдат снабдени с един чип за организация на вътрешната памет, което също ще позволи да се намали стойността им.


Етикети: , , , , ,


3 коментара

  1. 1 Гого // 20.05.2010 в 03:12

    Разгеле, в рамките на една година, SSD ще се раздвижат по посока ценова конкуренция с традиционните твърди дискове и дано раздвижването е достатъчно сериозно, та най-после добри модели да станат достъпни за БЕДНИТЕ българи, че сега по джоба ни са такива, чиито параметри доста куцат и като обем и като скорост на запис.

  2. 2 g33k // 20.05.2010 в 10:52

    Преди време бленувахме за бързи и големи hdd-та, вече бленуваме за такива sdd-та :D!

  3. 3 Гого // 20.05.2010 в 15:01

    @g33k То и сега си ги има и големи и бързи, но са на цени които твърде малко хора(извън професионалната сфера) могат да си позволят, а тези които са ни по джоба в момента, са с мизерни параметри(изключая скороста на четене и на достъп до данните(ниска латентност).