PDA

Виж пълна версия : Акумулатор за автомобил - съвет

Tombata
10.09.04 г., 21:46
Акумулаторчето ми навъртя вече 6 годинки и трябва да го сменям. Карам ескорт 1.6 дизел, та за зимата ще ми трябва нещо по ячко:) Приемам съвети за всякакви марки акумулатори, важното е да сте ги ползвали и да не са ви изоставяли. Вие сте на ход.

PinochetBG
10.09.04 г., 21:49
иамам само 1 съвет
ако наистина ти е изкарал 6 г. стария взимаи веднага същия:)
успех

web
10.09.04 г., 21:51
Бих ти препоръчал Bosh , това са едни от най-добрите акомулатори , които могат да се намерят в бг , но са малко по-скъпи от българските такива и гледай да е оригинален не някое менте , за амперчасите взимаш толкова колкото е бил стария.

Tombata
10.09.04 г., 21:54
Originally posted by PinochetBG
иамам само 1 съвет
ако наистина ти е изкарал 6 г. стария взимаи веднага същия:)
успех

Бе проблема е, че колата си дойде с него, а той е някаква норвежка марка (raltec) дет даже не съм я чувал. Миналата зима разпитвах за тази марка по магазини и масово отговорите бяха "..няма и не съм чувал такава марка акумулатори..." :)

WEB - За амперчасите ясно, но как да разбера според теб дали боша дет евентуално ще взема не е менте?!

Az4o
10.09.04 г., 22:00
Еми MONBAT мисля ще ти свърши работа ...
Последните години 2 такива сме взели за колите и досега (да чукна на дърво) не сме имали никакви проблеми.
Успех!

PinochetBG
10.09.04 г., 22:06
Originally posted by Tombata
Бе проблема е, че колата си дойде с него, а той е някаква норвежка марка дет даже не съм я чувал. Миналата зима разпитвах за тази марка по магазини и масово отговорите бяха "..няма и не съм чувал такава марка акумулатори..." :)

WEB - За амперчасите ясно, но как да разбера според теб дали боша дет евентуално ще взема не е менте?!

Моя в Bosch, от тези дето не се обслужват и наистина съм доволен от него. Колата дойде така с него (преди 1 г.) имам един приятел със същия от 3 г. е с него и още си джитка. Млако по скъп наистина но според мен си заслужава. Silver е модела. Аз съм с 2.1 TD и си пали на пушка, ма то и от двигатела си зависи де:)
Ако имаш кинти, не се чуди взимаи, заслужава си.

web
10.09.04 г., 22:07
Ами като го взимаш трябва да ти дадат гаранция и разни др. там глезотийки с информация за продукта , гледай да имаш подписи и печати на гаранцията и всичко да е написано като хората.

Tombata
10.09.04 г., 22:27
Бош акумулатори съм виждал само в OMV, а от бензиностанция не ми се купува:( Ако някой знае магазин на Бош в София, в който има и акумулатори освен бормашини, да сподели ;)

Tarambuka3500
10.09.04 г., 22:49
Bosch Silver, или някое ACDelco.
И двата са необслужваеми, слагаш и караш ! Карат по много, надали ще ти се наложи да купуваш пак за същата кола :-)

ИМАХИЖУ ООД tel:831-31-42 - има части на БОШ на добри цени и продукти на ACDelco

И разбира се, разходи се по Козлодуй :)

Tombata
10.09.04 г., 23:01
Originally posted by Tarambuka3500
Bosch Silver, или някое ACDelco.
И двата са необслужваеми, слагаш и караш ! Карат по много, надали ще ти се наложи да купуваш пак за същата кола :-)

ИМАХИЖУ ООД tel:831-31-42 - има части на БОШ на добри цени и продукти на ACDelco

И разбира се, разходи се по Козлодуй :)

10х, добре че ме подсети за ACDelco, чувал съм само хубави работи за тях, а и са малко по евтини от сребърния бош.

Papesha
11.09.04 г., 09:14
Щом си дизел - гледай да е с голям страртов ток. За амперчасите - гледай от стария, щом си нямал грижи с него.
И накрая - може и да съм грешил понякога, но винаги се ръководя от принципа "по възможност изберете българското"....

PinochetBG
11.09.04 г., 11:43
Originally posted by Papesha
Щом си дизел - гледай да е с голям страртов ток. За амперчасите - гледай от стария, щом си нямал грижи с него.
И накрая - може и да съм грешил понякога, но винаги се ръководя от принципа "по възможност изберете българското"....

принципа е много хубав за родната "икономика", стига и да почнат да правят качествени неща:)

delian
11.09.04 г., 12:18
Ако Bosh-a ти е скъп по-леко ценово решение са чешките Acuma с 2г. гаранция. Аз на моята Сиера 2,3Д и сложих такъв и вече три години не е мръднал. Също са без обслужване.

ЕДИТ: И са с по-голям стартов ток от българските.

Neotrace
11.09.04 г., 12:42
Аз имам много добри впечатления от Varta...обаче скоро не съм ги виждал никъде...иначе Бош Силвър е добро решение на въпроса.

stani
12.09.04 г., 11:23
Аз съм с Монбат необслужваем - никакви оплаквания, стартовия ток също е добър - като паля на фарове съвсем леко намалява светлината от фаровете. Взех го за 58 лева нещо ми се върти из главата, колата е 1.8 бензин.

edi
12.09.04 г., 20:06
Аз карам форд ескорт 1.8 дизел и от 3 години съм с МОНБАТ 72Аh и нямам никакви проблеми зимата с паленето...изчаквам си да изчатака релето за подгревателните свещите врътвам си клиуча и пали...а колата е на 14 години :)...

Svetlix
12.09.04 г., 22:45
Дядо на неговия Ескорт имаше МОНБАТ и за 3 години сдаде багажа. Сега си взе някаква Varta и ще я видим и тя колко ще кара. В моето "бубу" Ford Orion 1.8TD съм с някакъв чиито марка не съм я чувал никога до сега но пък да чукна на дърво се оказа железен. Преди 7 години бащами я вкара с този акумолатор и още си караме с него.

Дори и повече амперчасове няма да е няма проблем, даже ако е малко повече от даденото като предписание е добро дошло по принцип. Ако имаш накичени повече колони в колицата ще ти се впише идеално ;)

Valeri
13.09.04 г., 04:38
Originally posted by Svetlix
Дори и повече амперчасове няма да е няма проблем, даже ако е малко повече от даденото като предписание е добро дошло по принцип. Ако имаш накичени повече колони в колицата ще ти се впише идеално ;)

Повече Ah батерия обикновено е с по-големи размери. Ако обаче става на мястото на старата, това пак не е успокоение. Повече Ah батерия изисква повече A заряден ток, което може да доведе до повреда в стабилизатора на алтернатора. На по-новите коли стабилизаторът е модул от самия алтернатор, понякога много трудно стоят нещата с ремонт/подмяна. Нов алтернатор пък може да струва и 450$, което е много повече от нов акумулатор.

mishleto
13.09.04 г., 07:38
Originally posted by Neotrace
Аз имам много добри впечатления от Varta...обаче скоро не съм ги виждал никъде...

"АРИС" ООД

бул. Христо Ботев 141 - 9311703
с. Кривина - стопанския двор - 048/9997127

PinochetBG
13.09.04 г., 12:33
Originally posted by Valeri
Повече Ah батерия обикновено е с по-големи размери. Ако обаче става на мястото на старата, това пак не е успокоение. Повече Ah батерия изисква повече A заряден ток, което може да доведе до повреда в стабилизатора на алтернатора. На по-новите коли стабилизаторът е модул от самия алтернатор, понякога много трудно стоят нещата с ремонт/подмяна. Нов алтернатор пък може да струва и 450$, което е много повече от нов акумулатор.

Само ще добавя, че алтернатора ако е с по малки ач (от тези на каумулатора) няма да може да ти зарежда акумулатора докрай.

Svetlix
13.09.04 г., 15:43
Valeri, говорим за съвсем малки отклонения, а не за двойно повече амперчасове от предпосаното. Иначе за всичко написано спор няма - прав си.

The_powerhead
13.09.04 г., 15:56
Originally posted by edi
Аз карам форд ескорт 1.8 дизел и от 3 години съм с МОНБАТ 72Аh и нямам никакви проблеми зимата с паленето...изчаквам си да изчатака релето за подгревателните свещите врътвам си клиуча и пали...а колата е на 14 години :)... Същият, само че "неослужваем" акумулатор, на 1 година го носих на гаранционен сервиз. Отвора, който свети в зелено когато е зареден акумулатора, беше побелял => сервиз където го отвориха и му доляха вода. Ако това е "необслужваем"- не мерси :rolleyes:

Miki
13.09.04 г., 16:07
Originally posted by Tombata
...Ако някой знае магазин на Бош в София, в който има и акумулатори освен бормашини, да сподели ;)

Магазина на Киров-Бош, на ул. Сребърна мисля, че беше №13 - малко след кръстовището на Хладилника посока Южния парк, вдясно, преди гумаджиите BFGoodrich.

Tombata
14.09.04 г., 19:57
Стария ми акумулатор е 65Ач, мисля да взема 70 или 72. Дали ще е проблем тази разлика?

Tarambuka3500
15.09.04 г., 14:13
всичките магазини на Киров-Бош, със отметка къде се продават Авто-неща ги пише

тук (http://www.kirov.net/Root/index.php?magic=0.5.1)