|
Антимафиоти удариха топъплоудъри на незаконен софтуер!
|
15.03.07 г., 19:19
|
|
|
|
Little Buddha
Регистриран от: Feb:2004
|
Въпросната Армутлиева къде е тръгнала и за какво се бори?! Какво я боли нея дали ше си кача аз .торрент или снимките от последния купон на въпросния сървър?! Още повече че да влезеш и да прекъснеш работата на 1 доставчик значи да спре работата както и доходите на доставчиците. Щото ако и спре интернета в службата ше опищи света че не може да си пише с колежката от долния етаж по ICQ-то.
И мнооо нагла верно изглежда, с удоволствие бих я разходил с колата до Копитото и бих я пуснал да се прибира пеш без обуща надолу.
|
|
|
15.03.07 г., 19:32
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Nov:2005
|
Хора който са пълна нула те най-много реват за авторски права.Същата тази имаше авторско предаване преди години и пускаше нови хитове,тя дали е плащала за тях!Не ми се вярва.
Наскоро четох някъде интервю с Тодор Колев.Искал човека да издаде диск с най-доброто.Какво му било учудването че някой го е преварил,издал го е без той да знае и този продукт се е продавал по магазините.Самият той нищо не е получил за авторско право.
|
|
|
15.03.07 г., 19:57
|
|
|
|
Настоящ шеф на Интел
Регистриран от: May:2003
|
Цитат:
Първоначално публикувано от tany
Хора който са пълна нула те най-много реват за авторски права.
|
Глупости!Всеки,който е направил нещо има право да "реве".Понеже ти не си направил нищо затова не "ревеш".
Замундата си е ясно,защо я затвориха.Сървърите и останаха в България,сложиха някакво прокси и това е.Логично е полицията да отиде в Линкос,все пак навсякъде из сайта си споменават там името.
|
15.03.07 г., 20:10
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Nov:2005
|
Значи "направил нещо" е досто разтегливо понятие.Според мен разбира се.
Не може ли когато си купуваш носител част от цената да отива за тези права?
|
|
|
15.03.07 г., 20:13
|
|
|
|
ГотЯн съм...
Регистриран от: Feb:2005
|
Току що изгледах предаването на Милен Цветков!
Чудя се, в тази държава кога ще сложат на отговорен пост някой, който наистина да си разбира от работата.
От цялата дискусия бе нужно да се зададе само един въпрос към собственикът на замунда.нет: "Вие ли поддържате тракер замунда.нет", обаче, за наше огромно съжаление, управляващите ни са абсолютни тъпаци и просто заемат поста, пък после решават да се учат.
|
|
|
15.03.07 г., 20:45
|
|
|
|
nikonian
|
Добре и като поддържа тракер к`во от това?
Аз пък ако бях веднага щях да ги закопая със "Славейков". Щото си бачка 24\7, видим е и даже щях да искам да завлекът камера на място, за да си купя CD точно пред Армутлиева да се види как нищо не прави, освен тен и фасони.
Мен ме разсмя друго, Милен Цветков пак отявлен фен на пиратито го изигра
Обаче ченгето чест му парви че не се обаждаше много много, виж Армутлиева се скъса да се напъва и да се прави на разбирач.
Всъщност, освен че това е международен проблем, на мен ми направи друго впечатление. Тези т.нар. институции и организации в международен план, които се застъпват в една или друга степен за авторските права, не могат да осъзнаят, че от края на 90-те вече сме в това което определям за мен като "цифрова" или дигитална епоха. Много от нещата се променят поради опростеността и лесния достъп не само през Internet до самите заглавия, но и лесния технологичен достъп - от боравенето с Windows където всичко е визуално и на един килк разстояние, до последния телефон дето поддържа МРЗ. Явно дефакто стари брънки като носители на някакви права или представители на Х за някъде си не могат да оцелеят в новата епоха. Та просто са излишни поради лесното им заобикаляне. И артистите не са ограбени в случая, те си получават своето. Просто няма нужда от "представител".
|
15.03.07 г., 20:50
|
|
|
|
En Taro Adun!
Регистриран от: Feb:2002
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Joredos
Замундата си е ясно,защо я затвориха.Сървърите и останаха в България,сложиха някакво прокси и това е.Логично е полицията да отиде в Линкос,все пак навсякъде из сайта си споменават там името.
|
bol.bg се преместиха в Малайзия, но и те пуснаха кепенците. Истината е, че всеки знае, че замундата е на линкос и съответно същото е и с бол.бг. Където и да се намират, като отиде Яворчо при съответният интернет доставчик и като му каже, че ще му вземе всичката апаратура ако не си затвори тракерчето и кво да правят хората? Пълен шантаж и изнудване от страна на българските държавни органи в случая.
|
15.03.07 г., 21:04
|
|
|
|
ГотЯн съм...
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Uve_Smotanson
Добре и като поддържа тракер к`во от това?
|
Е как какво, поне ще има за какво да се хванат!Аз страна не вземам, ама като ще подвеждат някого под отговорност, то поне да е като хората.
В случая Линкос казват:"Ние нямаме нищо незаконно в нашите офиси" и естествено са си напълно прави и не могат да ги бутнат с пръст!Обаче, ако им предявят обвинения в това, че са поддържали сървър, бил той и отдалечен, подпомагащ достъпа до нелицензиран софтуер, тогава нещата стоят по друг начин.
Ама както казах по-горе, управлявани сме от абсолютни невежи, които дори и не знаят как да обвинят някого в нещо.
Аз друго си мисля, колко ли струва вече банер в аренабг, след като останаха най-посещавания тракер след падането на замунда!?
Смятам долавяте иронията ми, въобще не гледам в паничката на хората, просто ми се струва, че някой има пръст в тая работа.
|
|
|
15.03.07 г., 21:36
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Apr:2006
|
Най-много се смях, когато ченгето каза "Не може ли просто да се спре нелегалната информация?" Може, ама дръжки - най-малкото като си пусна торент с име "Сватбата на брад'чеда", а всъщност е последният офис-пакет на MS. И да не забравяме, че трябва да го издърпат целия, за да знаят какво има вътре
|
|
|
15.03.07 г., 21:51
|
|
|
|
Mr. Privilege
|
Цитат:
Първоначално публикувано от smelkomar
Най-много се смях, когато ченгето каза "Не може ли просто да се спре нелегалната информация?" Може, ама дръжки -
|
ти какво си гледал само ти си знаеш...
ченгето всъщност е културтрегер от министерство на културата
|
|
|
15.03.07 г., 22:42
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от misty
ти какво си гледал само ти си знаеш...
ченгето всъщност е културтрегер от министерство на културата
|
Макар, че не правя разлика между него и ченге, но друг път ще слагам кавички
|
|
|
15.03.07 г., 22:46
|
|
|
|
Master of Orion
Регистриран от: Mar:2005
|
Цитат:
.....И да не забравяме, че трябва да го издърпат целия, за да знаят какво има вътре 
|
Така е, обаче по нашия закон стига да си дръпнал част от него за да си виновен. А и вече знаем кое министерство най-много дърпа. Сигурно за да прегледат съдържанието. Чудя се колко ли крем за ръце е отишъл докато са прехвърляли известната с огромното си разнообразие "розова" секция на дата-та  ..
Проблема обаче не е в пиратския софтуер, а в музиката и филмите. Боли го Били за 200-300 милиона нелегални копия на офис и Уин, нали тия същите пирати работят в офиса на легални. Софтуера го споменават в гръмките си изказвания пред камерите колкото да не е без хич....
|
|
15.03.07 г., 23:03
|
|
|
|
Mr. Privilege
|
Цитат:
Макар, че не правя разлика между него и ченге, но друг път ще слагам кавички 
|
ченгето е лошото копеле, което иска да ти изтръгне mp3 player-a от ръцете и да те върне в LP режим
Последна редакция: извършена от misty; на 15.03.07 г. в 23:09 часа
|
|
|
15.03.07 г., 23:03
|
|
|
|
nikonian
|
Цитат:
|
Първоначално публикувано от mad_presley
Е как какво, поне ще има за какво да се хванат!Аз страна не вземам, ама като ще подвеждат някого под отговорност, то поне да е като хората.
|
Пак не схванах, нещо. Все пак тракера не предполага физическо наличие като при ftp-то. Предоставя "следа" оставена от ъплоудъра към други потребители на Р2Р мрежата. Каква вина, какви 5 лв. Аз мога да драсна домашно клипче и да си го кръстя "The Matrix" и да няма нищо общо с истинската матрица и пак ли съм виновен, че не съм им платил авторски права? Та наличието на тракер не би трябвало да те прави "виновен до доказване на противното", което пак е на опаки и в разрез със всякакви юридически практики от римсокото право насам.
А можеха да обезмислят целия театър в студиото само да бяха напарвили 2 часа преди това едно домашно филмче от "Славейков" и да го бяха пуснали в ефир.
|
15.03.07 г., 23:04
|
|
|
|
Александър Вутов
Регистриран от: Apr:2003
|
Нещо арената от няколко часа не ми се отваря. Но пък сиида си върви.
|
|
|
15.03.07 г., 23:10
|
|
|
|
the system controls you
Регистриран от: Jun:2005
|
Работи си без проблеми
|
|
|
15.03.07 г., 23:15
|
|
|
|
En Taro Adun!
Регистриран от: Feb:2002
|
Съмнявам се и да могат да и направят нещо точно българските служби  .
|
15.03.07 г., 23:26
|
|
|
|
nikonian
|
Бачка си.
|
15.03.07 г., 23:36
|
|
|
|
Master of Orion
Регистриран от: Mar:2005
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Uve_Smotanson
Пак не схванах, нещо. Все пак тракера не предполага физическо наличие като при ftp-то. Предоставя "следа" оставена от ъплоудъра към други потребители на Р2Р мрежата. Каква вина, какви 5 лв. Аз мога да драсна домашно клипче и да си го кръстя "The Matrix" и да няма нищо общо с истинската матрица и пак ли съм виновен, че не съм им платил авторски права?..
|
Ами зависи - в арената се рекламираха филми (заедно със постери/обложки), които си бяха пиратски копия. А тракера спомага за разпространението им. Само доставчика на услугата пренос на данни може би няма вина. Е, съществената част с размера на вината е друга тема....
И да, за The Matrix.avi в някои държави може би щеше да носиш отговорност. Нещо като бренд/марка може да се води според конкретното законодателство...
|
|
15.03.07 г., 23:43
|
|
|
|
Agent Provocateur
Регистриран от: Dec:2005
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Mucho
|
Мда, те тези с БТК-то отдавна ги правят на ъмм... швейцарско сирене. Няма да уточнявам защо, че ще замине мнението бързо-бързо.
Arena.bg, няма да я спрат, споко. Нормално е вече да се претоварва по-често, обаче. Дори и да я спрат (което, сигурен съм няма да се случи) - нищо няма да постигнат. Само по-бавно ще теглим...
C2D E8400, Gigabyte EP35-DS4, Sapphire 1950 Pro 256+Zalman VF1000 LED, 2x2GB Kingston DDR800, 160 Hitachi + 320 WD (16MB, SATA II), NEC DVD-RW 3540A, Creative Audigy 4Bulk, Logitech Z-2300, Chieftec 450W,(all in) GMC X-21, Philips 19B6CS/00,Samsung CLP-315, L-tech MX400 ; Ignore List: PixelShader
Последна редакция: извършена от Dorian Gray; на 16.03.07 г. в 16:58 часа
|
|
|
15.03.07 г., 23:45
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Feb:2006
|
Филтрирането става ясно, че е от страна на БТК по нареждане от МВР, с други думи потребителите им да нямат достъп до АренаБГ.
Източник:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...psed&sb=5&vc=1
Tема Re: Нямам думинови [re: PatlaDJ]
Автор CC-- ()
Публикувано 16.03.07 00:37
Те се карат, а не виждат НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА. Тихомилком бтк филтрира достъпа до аренабг.ком !!!!! , ВЪЗ ОСНОВА НА 'ПОЛИЦЕЙСКА ЗАПОВЕД' !!!!!
ТОВА Е МНОГО ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ. !!!!
Айде Вени, сега ISOC.bg ще проспи ли това ГРУБО НАРУШАВАНЕ на всякакви граждански права ??? , мисля , че трябва да се направи нещо.
не може Т1 доставчик да филтрира достъп по 'полицейско нареждане'
СТАНАХМЕ БЕТЕР И ТУРЦИЯ . ЕБАТИ СКАПАНАТА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА .
Последна редакция: извършена от Mucho; на 15.03.07 г. в 23:59 часа
|
|
|
16.03.07 г., 01:15
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от misty
ченгето е лошото копеле, което иска да ти изтръгне mp3 player-a от ръцете и да те върне в LP режим 
|
Една приказка за турбо(поп)фолка/по нашенски чалгийката - от касетка стана популярен и на касетка ще залезе
Това за БТК-то е ъ-ъ-ъ лошо...
|
|
|
16.03.07 г., 06:46
|
|
|
|
сениор мембер
Регистриран от: Jun:2002
|
За всички абонати на БТК, които в момента нямат достъп до арена - www.bgnova.org предоставя достъп до тяхната база.
Ако искате да не ви излизат теоренти от външни тракери - има една отметка в Настройки.
Засега това... ще видим как ще се развият нещата
|
|
|
16.03.07 г., 07:18
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Feb:2003
|
Истината е, че не могат да бъдат тормозени интернет доставчиците за факта, че обикновения потребител има желание да си сваля незаконно съдържание. Много прави бяха хората, че не може да се посяга на достъпа до интернет, защото видиш ли можело еди кой си доставчик да е помагач в този процес, което е пълен абсурд.
Освен това да имаш торент тракер все още не е незаконно, така че всъщност говорим за огромното желание на определен кръг хора да постигнат своите интереси чрез протекцията на силовите структури в държавата, а не по нормалния съдебен път, както става в нормалните държави. Като са толкова сигурни, че Линкос им нарушават правата да заведат дело и да ги осъдят за няколко милиона.
|
|
|
| Управление на темата |
|
|
| Режим на показване |
Последователно
|
Правила за публикуване
|
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени
|
|
|
Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 01:10.
|