Назад   hardwareBG.com форум > Хардуер > Ревюта и статии на hardwareBG.com и mobility.bg

Съобщения
Ревю на геймърски лаптоп MSI GX623 (за всички части)
Управление на темата Режим на показване
стар 18.09.09 г., 18:37   #26
mishlety
Registered User

Регистриран от: Sep:2009
Тук само го Хвалите Тоя MSI и само критикувате Еисъра попринцип аз си бях за него и пак Съм си за него.НеЗнам ,но някак си повече ми хваща окото.

Също ми казаха ,че недаиси може Трявва да иде на сервиз MSIІ-а трябва се чака наи малко месец,Защото имало само в София сервиз за тях,а Еисъра за около седмица би бил готов.

Последна редакция: извършена от mishlety; на 18.09.09 г. в 18:48 часа
mishlety не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.09.09 г., 19:08   #27
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Регистриран от: Dec:2001
Важеше с пълна сила, докато сервиз бяха незнайни фирми и вносителя - друг. Сега сервиз е Колбис, може да потърсиш информация за тях, има достатъчно, още повече в ревюто се спрях достатъчно подробно на гаранцията, дал съм линк и със сервизната им мрежа, трудно бих казал, че "само в София" има...

А като ти хваща окото - отиваш и купуваш него. Аз ти казвам защо е по-добър, твоя работа е дали ще вярваш или не - на мен не ми се спори. Не съм критикувал никъде въпросния Acer, просто казвам, че отстъпва значително, а е на същата или дори по-висока цена - най-малкото е стар внос.
GeniusLoci не е на линия   Отговори с цитат

стар 19.09.09 г., 16:47   #28
Scorpious
Registered User

Скоро ще го закупа оит iskampc.Поздравления за прекрасното ревю!Машината си залужава =)
Scorpious не е на линия   Отговори с цитат

стар 19.09.09 г., 16:57   #29
noyt
Registered User

Аватарът на noyt

Регистриран от: Feb:2008
Доста интересна машинка, особено с тази опция за автоматичен клок . Ревюто е много добро .
noyt не е на линия   Отговори с цитат

стар 19.09.09 г., 21:15   #30
wolf4o
Registered User

Аватарът на wolf4o

Регистриран от: Apr:2007
GeniusLoci, скоро ли ще пуснеш втарата част от ревюто?
wolf4o не е на линия   Отговори с цитат

стар 19.09.09 г., 21:19   #31
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

По-скоро ще е нещо сборно, не виждам какво остана да не съм го написал във форума, а тестовете взех да ги публикувам не само за него, но и за още два модела (един от които обаче вече не е при мен), така че или ще пусна комбинирано ревю на него, GT729 и Acer 7738G за производителността (което също ми се струва торба излишен труд, ама карай), или ще допълня ревюто с информация за драйвера за тъчпада, звука и разни подобни дребни неща - просто всичко важно съм го написал.

стар 20.09.09 г., 22:51   #32
night_pz
Registered User

Аватарът на night_pz

Регистриран от: May:2005
Цитат:
Първоначално публикувано от GeniusLoci Покажи съобщението
така че или ще пусна комбинирано ревю на него, GT729 и Acer 7738G за производителността
Това силно се надявам да го направиш, защото в момента точно се чудя между 7738G и този MSI(от текущата тема). Струва ми се, че MSI-я ще изкара повече точки, но много ми се иска следващия ми лаптоп да е с ПОНЕ 17". Дори се замислям за 18,4"-вия 8530G, но там се чудя скапания процесор дали ще е голяма спънка при игирте? Големината и теглото не са ми никакъв проблем. И 3-те са на подобна цена.

Ще се радвам да ми кажеш твоето компетентно мнение по въпроса за тези 3 модела. Ако разликата в производителността на MSI и другите два е голяма, ще се наложи по нататък да си взема един външен 22-24" монитор и така да си реша проблема, въпреки че този монитор няма да мога да си го разнасмя на всякъде с мен. Абе дилемата е голяма и ще съм благодарен да помогнеш.

Благодаря ти предварително и ако имаш въпроси свързани с мобилни телефони можеш да разчиташ на мен защото работя основно в тази сфера

Последна редакция: извършена от night_pz; на 21.09.09 г. в 02:39 часа
night_pz не е на линия   Отговори с цитат

стар 21.09.09 г., 01:11   #33
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Моето мнение - лично за себе си винаги ще предпочитам компютър с NVIDIA карти по ред причини. Но в случая - според тестовете (има няколко тук, макар че не съм качил резултатите на GX623, ще се потрудя тези дни да стане) GT 240M е една идея по-добра, а и носи на клок. От друга страна - ейсъра е каквото доде - т.е. процесорът си е по-слаб, не, че за повечето игри има голямо значение.

Ако искаш 17-ка - 7738G с видео 240M е наистина по-добър избор, ако и да не е без недостатъци (например екранът).

За 18-инчов - предполагам става въпрос за този? Ако да - стига размерът (защото е наистина голям) да не ти е проблем, процесорът няма да те спъне за игри, а екранът е с висока резолюция и подходящ размер (в смисъл не екато на 15-ка същата резолюция, където е нелепа, тук просто си е на мястото).

стар 21.09.09 г., 02:51   #34
night_pz
Registered User

Аватарът на night_pz

Регистриран от: May:2005
Явно не съм единствения с проблеми със съня
Явно ще е 7738G, но все пак ме гложди мисълта за 18-ка.
Моделът който съм харесал не е този който си линкнал. Няма го във вашия магазин, а не искам да давам линк към конкуренти, така че ако имаш време и желание го погледни сам - 8530G. Става въпрос за
•процесор: Двуядрен AMD Turion 64 X2 RM72 2.1GHz
•памет: 4GB DDR2 667MHz
•твърд диск: 500GB, 5400rpm SATA
•дисплей: 18.4" HD+ CineCrystal 1680x945 с формат на страните 16:9 за по-голяма работна площ и пълно възпроизвеждане на HD видео
•видео карта: ATI Mobility Radeon HD 4650 с 1GB собствена памет

и цена пак 1599лв както и 17-ката.
Чудя се дали този процесор много ще спъва игрите и дали и той е с FSB 667 или само рам-та е слаба?
night_pz не е на линия   Отговори с цитат

стар 21.09.09 г., 12:24   #35
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Забрави за АМД-то - той е по-бавен и от 2-гигахерцовите T6400, а грее доста повече (и харчи, съответно). Още повече лаптопът е с 4650, а не с 4670.

Според мен най-добре вземи 7738G или, ако решиш - 15-инчовия GX623 - резолюцията му е висока, а така или иначе на лаптопа не можеш да стоиш на повече от 50-60 см от екрана, освен ако гледаш филми (в който случай си вземи един външен монитор или телевизор )

стар 21.09.09 г., 18:18   #36
nortman
Registered User

Регистриран от: Mar:2009
MSI не ми харесват. Иначе ревюто е отлично.

Няко може ли да даде аналози от други марки.

---------- Добавен последващ коментар в 19:18 ---------- Оригиналният коментар е пуснат в 18:46 ----------

Fujitsu-Siemens AMILO Sa 3650

Какво ще кажете за този лаптоп.
nortman не е на линия   Отговори с цитат

стар 21.09.09 г., 21:32   #37
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Това:
http://hardwarebg.com/forum/showpost...0&postcount=15

Батерията не държи като за 13-ка, видеото ти не е вътре, проблемни драйвери, с AMD е.

За аналозите от страна на Acer 7738G и 5935G, сме писали доста в раздел "Мобилни компютри", както и донякъде - в тази тема. Има и една Toshiba L500, но цената не е каквото трябва да е.

стар 22.09.09 г., 17:00   #38
wolf4o
Registered User

Аватарът на wolf4o

Регистриран от: Apr:2007
В ревюто споменаваш за "Капакът и подложката за дланите са метални и при този модел също е ясно изразен един познат от лаптопите XPS на Dell проблем – лек променлив ток върху корпуса при използване на захранване от не особено добре направена ел. мрежа – като цяло никакъв проблем, но може да ви стресне."
Имали някакво решение /да се направи някаква изолация вътре в шасито) или това не е чак такъв проблем ?
wolf4o не е на линия   Отговори с цитат

стар 22.09.09 г., 18:02   #39
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Решението е нормална ел. мрежа. Иначе не е такъв проблем, предполагам всеки го е усещал върху някаква техника някога - като гъделичкане, ако прокараш пръсти.

стар 24.09.09 г., 16:12   #40
ANDRO89
Registered User

Здравейте!И аз като всички в този форум съм решил да си взема лаптоп предимно за игри,но за съвремени и малко по-тежки игри.Имам колебание между Toshiba L500 и Msi GX623 ще се радвам на вашият бърз и коректен отговор.
ANDRO89 не е на линия   Отговори с цитат

стар 24.09.09 г., 16:33   #41
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Не виждам кой модел L500 може да се мери при сходна цена. Да не говоря, че самата серия вече никак не е с легендарното качество на Toshiba. Ако трябва да съм честен - залитам към MSI по простата причина, че идва с редица по-добри параметри, основно заради екрана и видеокартата. Отделно недостатъците му са доста малко.

Току що пуснах и втора част на ревюто на MSI GX623X.

стар 24.09.09 г., 17:46   #42
ANDRO89
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от GeniusLoci Покажи съобщението
Не виждам кой модел L500 може да се мери при сходна цена. Да не говоря, че самата серия вече никак не е с легендарното качество на Toshiba. Ако трябва да съм честен - залитам към MSI по простата причина, че идва с редица по-добри параметри, основно заради екрана и видеокартата. Отделно недостатъците му са доста малко.

Току що пуснах и втора част на ревюто на MSI GX623X.
Здравей отново!Ставаше въпрос за Toshiba Satellite L500-126 ,както гледам във вашият магазин е 1739лв разликата в цената им е 100лв но той има 1гб карта а не 512.Кой от двата ще бъде по-полезен за игри?Но пък едната 4670 другата е 4650?В мнго голяма дилема съм!Просто незнам кой да си закупя.Моля за помощ

стар 24.09.09 г., 18:11   #43
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

1 Gb, но с по-бавен чип - 4650, а и е с екран с 1366х768 пиксела, иначе се сетих, че за тази Toshiba става въпрос. Размерът на паметта на видеокартата няма никакво значение, освен ако не си тръгнал да играеш последните игри на 1920х1200 с разни филтрации, което с тези карти така или иначе няма да стане. В смисъл че не е колкото повече - толкова повече, по-важното е какъв тип е и с какъв чипсет е видеото.

стар 24.09.09 г., 19:06   #44
ANDRO89
Registered User

Да разбрах!Ще си взема мси-то благодаря за бързите отговори.Предполагам че до края на месеца ще го има този лаптоп при вас.

стар 25.09.09 г., 13:15   #45
lemonade
Registered User

Здравейте...
Първо да кажа, че за първи път виждам толкова изчерпателно ревю Поздравления ...
Обикновено никой не засяга темите овърклок на всичко и биос
Проблемът е, че не видях никой да споменава подложка.. Няма ли нужда от някаква, защото аз от опит знам, че дори да си работи нормално, пак е кофти ..
Казвам го, защото ми се изкриви шасито и клавиатурата леко от прегряване ..
Аз имам от може би първите геймърски МСИ - с ати х1600 и амд мт40 и мога да кажа, че без подложка е немислимо - картата стои над 90 градуса, процесора на около 86 градуса, като на 90 сам си намалява множителя (вероятно да не изгори), а харда си стои нормално на 50 - 60 градуса.
Предполагам че като са с новите процесори на интел, няма да греят толкова, но все пак не е възможно вентилаторчето да охлажда всичко ..
Искам и да спомена, че при мен се появи проблем с пантите на капака след около 2 години ползване - просто се пренатегнаха и се счупиха. Чел съм на много места, че се поява този проблем, но се надявам да е решен вече.
Освен този неприятен проблем за 3.5 години не съм имал никакъв друг с каквато и да е част .. Батерията още държи по около 40 мин, без да използвам някакви енергоспестяващи профили.
Мога да обобщя, че пак бих си взел от същата марка, без да се замисля
П.С. Не е ли бавен хардът с тея 5400 оборота ?

Последна редакция: извършена от lemonade; на 25.09.09 г. в 13:22 часа
lemonade не е на линия   Отговори с цитат

стар 25.09.09 г., 14:56   #46
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Значи от подложка нужда не съм видял - аз го ползвам върху нормална повърхност, задните крачета са доста високи (и гумени, та понякога се разлепят, при мен засега стоят) и не мисля, че има нужда от допълнително охлаждане или повдигане.

Дискът да е бавен - не, аз и не виждам чак толкова нужда от бързи дискове, при все, че това наистина е най-тясното място на лаптопите. За 1600 лева трудно мога да си представя, че ще го предложат със 7200 диск. Аз съм със 7200rpm WD Scorpio Black, бях с WD Blue 500GB - разликата е само във времето за търсене, като дори 500-гигабайтовия имаше по-висок линеен трансфер.

Лек проблем, който сега откриваме, е че подложката под китките е "лепена" - и понеже магнитите се хващат за нея, опитва да се отлепи. KillBill от форума е с такъв и при него се е разлепила грозно, при мен (след умишлен опит да я отлепя снощи) се повдигна в единия край. За съжаление, някой е решил, че двустранна лепенка отдолу ще я държи достатъчно...

Пантите съм ги разглобявал и не мисля, че някога ще са проблем, реално се държат в долната част на шасито с два дълги винта и в горната с два по-къси. Самите кабели вече нямам идея колко ще издържат, но шасито в нинакъв случай не е сред най-здравите. Един плюс спрямо геймърските ейсъри е възможността екранът да ляга назад - при ейсърите е фиксиран под твърде малък ъгъл, ако го ползвате с висока подложка или стойка за бюро, няма да е много удобно и ще стои вертикално, при Dell пък екранът "загребва" от топлия въздух при отваряне, което също е минус, та в това отношение MSI са избрали удачен вариант с отвеждане настрани и широк ход на пантите (което може да е недостатък за свързващите кабели един ден).

ANDRO89 - имаме наличен в офиса и запазен поне още един.

Последна редакция: извършена от GeniusLoci; на 26.09.09 г. в 00:32 часа

стар 25.09.09 г., 18:28   #47
ANDRO89
Registered User

Значи аз ще си взимам лаптопа след 2-3 седмици тъй като в момента нямам възможност.Ще се надявам и след този период да го имате.Поздрави

стар 03.11.09 г., 20:48   #48
poseydon
Monkey Business

Аватарът на poseydon

Регистриран от: Mar:2004
От два дни съм с този лаптоп и имам следните наблюдения.

Лоши впечатления:
1. Клавиатурата е ужасна, криви се, пука, гъне се, шумна е. Подредбата е отвратителна, а заради нъмпада трябва да си разполагам ръцете по в ляво на лаптопа, за да нацелвам правилните клавиши при бързо писане.
2. Рамката на ЛСДто под камерата като че ли не е добре залепена. Възможно ли е да е заради магнитното захващане?
3. Батерията на този лаптоп, въпреки сравнително добрите си параметри, е отвратителна. При нормално интернет браузване с уи-фи, с подсветка на екрана на 50% батерията издържа не повече от 2 часа. Нормално ли е това?

Хубави впечатления:
1. Интересно е че нямах никакви проблеми с драйверите под Windows 7 RTM x64, което е добра новина.
2. Екранът е прекрасен. Добри цветове, добра резолюция /1680*1050/, добър контраст и равномерна осветеност.
3. Ниски нива на шум дори и под 3Д натоварване. Направи ми впечатление, че дори и при оувърклок и сериозно натоварване на цялата система вентилаторът не шуми особено много.
4. Проблемът с магнитното захващане ми се струва, че липсва. Сравнително лесно може да се отлепи екрана от шасито, а тестът с лъжичката от култовото видео нещо не се получи.

Имам и няколко въпроса:
- Лаптопът наистина ли е 2,7кг, защото ми се струва бая тежичък? Нямам прецизна везна, за да го измеря.
- Нормално ли е батерията да се справя толкова зле?
- Има ли възможност за смяна на клавиатурата с друга, по-добре изработена и с по-човешка подредба?

Последна редакция: извършена от poseydon; на 03.11.09 г. в 20:55 часа
poseydon не е на линия   Отговори с цитат

стар 04.11.09 г., 14:36   #49
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Цитат:
Първоначално публикувано от poseydon Покажи съобщението
Лоши впечатления:
1. Клавиатурата е ужасна, криви се, пука, гъне се, шумна е. Подредбата е отвратителна, а заради нъмпада трябва да си разполагам ръцете по в ляво на лаптопа, за да нацелвам правилните клавиши при бързо писане.
2. Рамката на ЛСДто под камерата като че ли не е добре залепена. Възможно ли е да е заради магнитното захващане?
3. Батерията на този лаптоп, въпреки сравнително добрите си параметри, е отвратителна. При нормално интернет браузване с уи-фи, с подсветка на екрана на 50% батерията издържа не повече от 2 часа. Нормално ли е това?
Както се оказва, моето мнение за клавиатурата като "лоша" се оказа не съвсем правилно и май не е никак по-лоша от модерните днес "мак-овски" клавиатури, впреки, че е мека. Вчера пипнах тази на 8730G на Acer - същата история, потъва. Изнасянето вляво е нормално заради нъмпада, на мен също ми е неудобно. По мое мнение по-голям проблем е тъчпада, който има опция да се изключва докато пиша само с някакъв драйвер на Sentelic, който обаче май (подчертано - не съм сигурен) ми правеше други мизерии и го махнах, и сега няма как при включване на мишка да го изключвам авточатично или поне да се изключва при писане. Досадно е.
2. Не, просто не е залепена.
3. Не, че нещо, ама не знам 6-клетъчна батерия, която да издържа повече (повечето тестове рядко включват WiFi, еле пък с уж пестеливите ATI-та, които обаче не си свалят особено честотата на чипа. От това, което мерих, лаптопа сваля до малко под 40W консумация (без да пипам екрана) в power saver режим, което е нормално.

Цитат:
Хубави впечатления:
1. Интересно е че нямах никакви проблеми с драйверите под Windows 7 RTM x64, което е добра новина.
2. Екранът е прекрасен. Добри цветове, добра резолюция /1680*1050/, добър контраст и равномерна осветеност.
3. Ниски нива на шум дори и под 3Д натоварване. Направи ми впечатление, че дори и при оувърклок и сериозно натоварване на цялата система вентилаторът не шуми особено много.
4. Проблемът с магнитното захващане ми се струва, че липсва. Сравнително лесно може да се отлепи екрана от шасито, а тестът с лъжичката от култовото видео нещо не се получи.
1. Аз също, с изключение на драйвера за тъчпада, но ми останаха някакви "Base system device", които ме мързи да гледам какво са.
2. Май няма по-хубав за под 2500 лева, да ти кажа. Тоя екран е безценен в сравнение със сега модерните екрани. Да не беше и лъскав.. но се живе е и така.
3. Да, не е шумен, макар да се чува. В интерес на истината е по-тих от половината подложки за лаптопи на пазара, което говори лошо за подложките.

Цитат:
Имам и няколко въпроса:
- Лаптопът наистина ли е 2,7кг, защото ми се струва бая тежичък? Нямам прецизна везна, за да го измеря.
- Нормално ли е батерията да се справя толкова зле?
- Има ли възможност за смяна на клавиатурата с друга, по-добре изработена и с по-човешка подредба?
- Там някъде, макар че имам подозрение, че са мерили модела "карбон", който не е с метални части отгоре и под китките.
- Да, както писах - заради видеокартата е, донякъде, просто не може да я ограничиш да не смуче повече от по-слабите видеокарти като HD4570 и т.н., плюс това времето е нормално.
- Не, няма начин да я смениш, мога единствено да ти помогна за размяната на Fn<>Ctrl и Alt<>\, понеже аз ги намерих за крайно неудобни. В интерес на истината като привикнах не ми е неудобна, пък и напоследък всички идват с NumPad. По-неудобна ми е липсата на Home/End, понеже ги ползвам много при писане, за разлика от PgUp/Down. Мога също да ти помогна да я "стабилизираш" отдолу, моята вече не хлътва толкова при писане. Под легенчето на клавиатурата има едностранно лепящи се меки подложки, които лежат върху металната част на шасито, могат да се пренаредят.

стар 06.11.09 г., 16:16   #50
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Информация за новите модели през ноември. Явно тези с i7 ще се позабавят

Две нови модификации на MSI GT628 с GeForce GTS 160M през ноември.

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:44.