Назад   hardwareBG.com форум > Хардуер > Мобилни компютри

Съобщения
Проблем с Acer 3810T, не се зарежда до 100%
Управление на темата Режим на показване
стар 11.03.10 г., 09:44   #1
dumpssss
Registered User

Регистриран от: Aug:2007
Здравейте, имам проблем с Acer 3810T, от няколко дни насам батерията не иска да се зарежда до 100%, стига до 80% и оттам мнооого бавно (за около 4 часа) стига до 88% и лампичката за зареждане загасва (което не е нормално при включен компютър), а на батерийката долу в таск бара изписва "plugged, not charging"; С Windows 7 съм, но това няма значение, тъй като същия проблем го има дори и при изключен компютър, когато Windows-ът не играе никаква роля. Ъпдейтах BIOS-а, но няма промяна. Някакви идеи къде е причината ?
dumpssss не е на линия   Отговори с цитат

стар 11.03.10 г., 10:25   #2
GLIGAN
Registered User

Аватарът на GLIGAN

Регистриран от: Dec:2008
...

Последна редакция: извършена от GLIGAN; на 11.03.10 г. в 14:28 часа
GLIGAN не е на линия   Отговори с цитат

стар 11.03.10 г., 10:42   #3
dumpssss
Registered User

Notebook-ът е почти на една година ( има още няколко месеца гаранция, но тази за батерията е 6 месеца и е изтекла); Батерията си я зареждам правилно, винаги си я зареждам до 100% и не я оставям да седи с дни на зарядното, изобщо спазвал съм всевъзможни правила, нито е износена, нито аз нещо съм й направил. Пробвах да я вади и слагам, даже я ударих малко (хаха) - никакъв резултат.

стар 11.03.10 г., 11:04   #4
GLIGAN
Registered User

Аватарът на GLIGAN

Регистриран от: Dec:2008
.
Asus P5Q Deluxe | Core 2 Quad Q6600+Xigmatek Achilles S1284C | 4GB DDR2 OCZ Blade 1200MHz | Asus EAH4850+AC Accelero S1 Rev.2+2x120mm NB XL1 | SB Asus Xonar DX | 640GB WD Caviar® Black™ SATA2 | 470W Thermaltake

Последна редакция: извършена от GLIGAN; на 11.03.10 г. в 14:31 часа
GLIGAN не е на линия   Отговори с цитат

стар 11.03.10 г., 11:46   #5
dumpssss
Registered User

Дали ? В момента това точно се чудя ... в google прочетох много противоречива информация ... като цяло едва 1% от всички батерии дават подобен дефект и това обикновенно става в началото, докато се разработват. Отделно на едно място пишеше, че другата възможност била повреда в дъното на компютъра, това се било разбирало много лесно, като сложиш друга батерия (хаха, то аз ако имах откъде да я взема ... ). Но като гледам информацията за захранването в Everest, докато се зарежда батерията, и аз си мисля, че проблемът си е в батерията. Тъпото е, че не е в гаранция, а и не е за купуване на нова, защото макар и 80% заряд, пак си кара по 4-5 часа ползване, което ме устройва ... но все пак, ако някой е имал подобен проблем, нека сподели, защото ми остават 2-3 месеца гаранция на компютъра, но не ми се иска да го давам в сервиза напразно ...

стар 11.03.10 г., 12:26   #6
wladimir1
Фантаст!

Аватарът на wladimir1

Регистриран от: Mar:2008
GLIGAN - хайде да престанеш да говориш глупости за батериите! Прочети този материал на @Geniusloci -> Грижа за батерията на ноутбука, защото определено даваш погрешни, направо опасни съвети за екплоатация!!!
wladimir1 не е на линия   Отговори с цитат

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 07:07.