Назад   hardwareBG.com форум > Хардуер > Мобилни компютри

Съобщения
Проблем с 12-cell батерия за Latitude E6400
Управление на темата Режим на показване
стар 14.03.10 г., 01:13   #1
spreewel
Баш Ахмак

Аватарът на spreewel

Регистриран от: Oct:2005
Закупих си 12-cell батерия за DELL Latitude E6400 от EBay. Батерията е изрядна, но не мога да я подкарам в комбинация с оригиналната си 6-cell батерия. Двете по отделно работят идеално, но заедно нещата не са така. Ако е монтирана 6-cell и добавя в реално време 12-cell лаптопът мигновенно гасне, ако я добавя при изключен лаптоп, когато го пусна на средата на POST-a гасне. Някой има ли си идея какво се случва?
CPU: i7-920 @ 4.2GHz; MB: Asus P6T Delux v1.0; RAM 3x2GB DDR3 OCZ Gold @2000MHz; HDD 2 x 500GB Hitachi SATAII RAID0; Video: iGame GTX 260 Core 216; CASE: Chieftec CA-01B-B-SL; PSU: Chieftec CTF-750-14C; SOUND: Creative Audigy 2; ODD: LG DVD-RW; HID: DELL Wireless KB & Mouse; Display: DELL SP2208WFP
spreewel не е на линия   Отговори с цитат

стар 14.03.10 г., 01:20   #2
peshetoman
Registered User

Регистриран от: Jul:2008
Да не би да са ти дисинхронизирани входните токови сигнали? Едната да ти поддава едно напрежение другата друго и биоса да се побърква?
peshetoman не е на линия   Отговори с цитат

стар 14.03.10 г., 20:42   #3
spreewel
Баш Ахмак

Аватарът на spreewel

Ами струва ми се, че точно това става, защото едната е маркиран 11.1v, а другата 14.8v. А снощи забелязах, че при включено зарядно не се рестартира, когато са двете. Има ли оправия ако наистина са десинхронизирани?
CPU: i7-920 @ 4.2GHz; MB: Asus P6T Delux v1.0; RAM 3x2GB DDR3 OCZ Gold @2000MHz; HDD 2 x 500GB Hitachi SATAII RAID0; Video: iGame GTX 260 Core 216; CASE: Chieftec CA-01B-B-SL; PSU: Chieftec CTF-750-14C; SOUND: Creative Audigy 2; ODD: LG DVD-RW; HID: DELL Wireless KB & Mouse; Display: DELL SP2208WFP

стар 14.03.10 г., 22:08   #4
peshetoman
Registered User

Регистриран от: Jul:2008
Tрябва в изхода на по-силната верига да включиш съпротивление което да ти синхронизира волтажа,но това е батерия и е много вероятно да трябва да я разглобиш и там да си играеп и немога да ти кажа какъв трябва да е резистивния елемент... а като е на зарядно вероятно батериите са в идле и ги заобикаля докато не са нужни.... но не бих си играл на твое място по-добре питай някои електроинжинер
peshetoman не е на линия   Отговори с цитат

стар 15.03.10 г., 01:02   #5
paf_pet
Registered User

Регистриран от: Jun:2008
абе ти добре ли си ? Темата да я прекръстят модернаторите на - как да си счупя лаптопа и то по най-тъпия начин . Ся дай да се разберем - тази батерия дето си я купил за твоя лаптоп ли е ? парт номера и какъв е ? не може да бъде с различни волтажи бя . коя е маркираната с по-високото напрежение .....
paf_pet не е на линия   Отговори с цитат

стар 15.03.10 г., 01:02   #6
ike
Registered abUser

Аватарът на ike

Регистриран от: Jul:2004
И аз така ще кажа. Питай някой електроинжинер или някой който поне малко разбира от електроника. Не слагай съпротивления ами провери с батерии с еднакво напрежение дали работи нормално.

стар 15.03.10 г., 09:52   #7
spreewel
Баш Ахмак

Аватарът на spreewel

Че няма да си играя да слагам, каквото и да е в батерията е ясно, не си струва просто. Относно това, че новата батерия е 14.8v, както ясно съм написъл лаптопът РАБОТИ с нея и държи около 7 часа при максимално натоварване. Батерията е оригинална OEM-ска, всичките 12-cell батерии за E6400 (съвместими и с други модели от този клас) са такива - консултация към DELL store. Да се твърди, че ще си изгоря лаптопа е абсурдно просто и не го вземам под внимание даже. Въпроса че идеята за някаква десинхронизация в напреженията ми се струва доста логична, но самите DELL в ръководството за up to 19 hours mobiling никъде не са упоменали да има някакво несъотвествие. А батерии 6-cell и 9-cell всичктие са на 11.1v, докато всичките 12-cell са 14.8v. Съществуват едни 4-cell 32Whr 14.8v. Въпросът беше дали проблемът ми не някъде другаде (в самата батерия, порта). Дори ако някой има такъв модели и желание за тест започвам да си мисля да я пратя.

P.S. paf_pet малко от малко си съобразявай езика и върви прочети повече преди да храниш наляво-надясо. Виждам, че си нямаш представа от тези неща, така че ще те замоля да спреш да пишеш в темата ми, на фона на полезните съвети от другите потребители това твоето е мнение като за един обичан от всички ни сайт. Занимавам се и съм се занимавал с доста различни лаптопи, но проблема е доста специфичен смея да кажа и за това търся помощ от по-компетентини/опитни колеги, а не от хора, който желаят да си начешат езика.

Последна редакция: извършена от spreewel; на 15.03.10 г. в 10:01 часа

стар 15.03.10 г., 14:52   #8
paf_pet
Registered User

напиши парт номерата на батериите и на лаптопа . после коментирай . а предишното ми изказване е към колегата ,който беше предложил добавяне на съгласуващо съпротивление . не съм искал да те храня ни най малко.

стар 15.03.10 г., 22:43   #9
CharlessBass
Изветрел

Аватарът на CharlessBass

Регистриран от: Sep:2009
Има ли глаааадни ???
CharlessBass не е на линия   Отговори с цитат

стар 19.03.10 г., 18:05   #10
spreewel
Баш Ахмак

Аватарът на spreewel

Някакви свежи идеи. Междувременно си купих 9-cell батерия и я чакам да дойде.

стар 20.03.10 г., 09:50   #11
paf_pet
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от spreewel Покажи съобщението
Някакви свежи идеи. Междувременно си купих 9-cell батерия и я чакам да дойде.
напиши парт номера на 12 клетъчната батерия .дел казват ,че със нея су върви и user guide то .

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:55.