|
дразнещо “зацикляне“ на звука
|
17.03.10 г., 15:36
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Mar:2010
|
Пичове имам следния проблем, докато слушам музика през АИМП2(пробвах с Уинамп и Фубар2000)и сърфирам с Хром(Мозила,Опера или ИЕ)в момента в който зарежда страницата (Фейсбук например)се чува дразнещо “зацикляне“ на звука приличащ на стържене от метал.Пробвах да деинсталирам на флаш и пак да го инсталирам но не се оправи,пробвах и с оптимизация на регистрите и от там не е,имам съмнения че можеби е от захранването.Лаптопа ми е ХП Павилион дв5 1012ел,Ати ХД3400,процесор Амд турион 64,рам 4гб,със ОС Уин7 ултимейт,всички драйвари сам инсталирал,също и кодеците са добре.
Претърсих целия Гугъл и нищо не намерих за моя проблем.
Ще съм ви адски благодарен ако ми помогнете!!!
|
|
|
17.03.10 г., 15:44
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Aug:2008
|
Това и при мен се е случвало, но се оправих и все още не знам, кой е по-"виновен" - driver-a на Lan картата или Audio driver-а.
След обновяване на driver-ите се оправи.
Дано съм ти помогнал.
|
|
|
18.03.10 г., 07:45
|
|
|
|
Registered User
|
Пробвах със драйварит...не стана 
пак зацикля
Какво друго предлагаш ?
|
|
|
18.03.10 г., 08:54
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Aug:2008
|
Може да пуснеш един MemTest да провери паметта дали има грешки.
Може да върнеш default настройки на BIOS. Но най -вероятно проблема да е в Windows.
AIMP2 го обнови, ако не е последна версия.
|
|
|
18.03.10 г., 09:30
|
|
|
|
Registered User
|
Ъпдейтнах аимп2 и уинамп.Влязох в биос и пуснах мемори тест пуснах го и след 10 мин ми изписа ПРЕМИНАЛ успешно след тва направих биос на дефалт и пак се чува тва пукане като слушам музика и гледам фейсбук.
|
|
|
18.03.10 г., 10:12
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jun:2008
|
то флаша във фейса е най-големия вирус . виждал съм как фармавила на една лелка изяжда над 380 мб памет от 512 налични - barton na 2500 512 памет Xp sp3 .
|
|
|
18.03.10 г., 11:11
|
|
|
|
Фантаст!
Регистриран от: Mar:2008
|
Описаното много прилича на проблем с кодеци или недостиг на системни ресурси, не изключвам прегряване - предвид модела. Действай по този ред. За такива случай винаги имай едно Live CD с OC - което ще покаже най-сигурно и бързо хардуерен ли е проблемът. Примерно това Debian 5.0.4 "Lenny" DVD-1 - първото DVD е достатъчно - има опция за лайв демо, таман ще видиш откъде копираха М$.
|
|
|
18.03.10 г., 11:39
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от wladimir1
Описаното много прилича на проблем с кодеци или недостиг на системни ресурси, не изключвам прегряване - предвид модела. Действай по този ред. За такива случай винаги имай едно Live CD с OC - което ще покаже най-сигурно и бързо хардуерен ли е проблемът. Примерно това Debian 5.0.4 "Lenny" DVD-1 - първото DVD е достатъчно - има опция за лайв демо, таман ще видиш откъде копираха М$. 
|
По-точно...?
Има ли някакви тестове за хардуер в дебиан?
Кой тест да пусна?
|
|
|
18.03.10 г., 14:27
|
|
|
|
Фантаст!
|
Цитат:
Първоначално публикувано от dacheff
По-точно...?
|
Досатъчно точно съм се изразил. Отхвърли първо софтуерен проблем! После виж температурите, след това пиши за съвет с какво да тестваш хардуера...
Цитат:
Има ли някакви тестове за хардуер в дебиан?
Кой тест да пусна?
|
Да съм казал някъде, че това е тестово CD?! Toва е просто DVD с опция за Live Demo с Debian Lunux+ последни Gnome&KDE графики. Има възможност да тестваш дали нещо се дъни НАСТОЯЩИЯ ти софтуер с прилагането на друг, защото не ми се линкват други Live CD-та с неуточнен статут базирани на Windows oт "маймунски" (примерно) сайтове!
За тест на хардуера:
Цитат:
Първоначално публикувано от wladimir1
...
4- Понеже не се осланям на сервиза хардуерно ще трябва да врътнеш тестове за:
Motherboard - Prime95 - поне два часа;
CPU - Orthos на приоритет 10, за поне 20/30 минути;
RAM - Memtest или/и Orthos - поне час;
HDD - HDTune - всички тестове;
VGA - 3DMark06 - поне два часа.
Паралелно гледаш температурите и ... където сдаде багажа както се казва - след това ще се доизяснява!!! ...
|
Последна редакция: извършена от wladimir1; на 18.03.10 г. в 14:40 часа
|
|
|
18.03.10 г., 22:33
|
|
|
|
Registered User
|
Пробвах с дебиан който ми даде но се стана понеже съм сус амд64..свалих дебиан амд64...записах го на двд..инсталирах го ..уж сичко обаче точно преди да ми покаже дестопа забива на черен екран и 30 мин не мърда.. преинсталирах го 3 пъти без никакъв резултат, накрая ми писна и реших да пробвам с уин7 64бит инсталирах го и пак същата история..90% съм сигурен че е хардуерен проблема нищо че преди 2 месеца го карах на поправка и добре че беше в гаранция та ми смениха "само" дъното и процесора
Тогава много загряваше и накрая изпуши...
Токущо забелязах че само във фейсбук ми прави проблем ...възможно ли е
Последна редакция: извършена от dacheff; на 19.03.10 г. в 09:12 часа
|
|
|
19.03.10 г., 10:16
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Nov:2007
|
Този проблем и аз го имам на лаптопа ми Asus M50VC появи се след като инсталирах Windows 7 преди това с Vista или XP и даже с Ubuntu не съм го имал.Ако си win 7 може да е от драйверите.При мен проблема се появява само при слушане на МП3-та при гледане на филм или онлайн тв не се получава.Затова съм спокоен, че не е хардуерно.Надявам се скоро да има ъпдейт на драйверите и да се оправят нещата.Сподели дали датата на драйверите за звуковата карта са ти 13,07,2009 и версията 6,1,7600,16385 като можеш да ги видиш през Devaice Manaer-a.
p.s. Звука е точно като в филма Matrix когато НЕО се изключи от матрицата  хихихи
|
19.03.10 г., 20:09
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от TOXICz
Този проблем и аз го имам на лаптопа ми Asus M50VC появи се след като инсталирах Windows 7 преди това с Vista или XP и даже с Ubuntu не съм го имал.Ако си win 7 може да е от драйверите.При мен проблема се появява само при слушане на МП3-та при гледане на филм или онлайн тв не се получава.Затова съм спокоен, че не е хардуерно.Надявам се скоро да има ъпдейт на драйверите и да се оправят нещата.Сподели дали датата на драйверите за звуковата карта са ти 13,07,2009 и версията 6,1,7600,16385 като можеш да ги видиш през Devaice Manaer-a.
p.s. Звука е точно като в филма Matrix когато НЕО се изключи от матрицата  хихихи
|
IDT High Definition Audio CODEC
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
Между другото с лайт версията на фейсбук ( http://lite.facebook.com )не се чува гадния звук
Последна редакция: извършена от dacheff; на 19.03.10 г. в 20:56 часа
|
|
|
20.03.10 г., 01:39
|
|
|
|
Фантаст!
|
Цитат:
Пробвах с дебиан който ми даде но се стана понеже съм сус амд64..свалих дебиан амд64...записах го на двд..инсталирах го ..уж сичко обаче точно преди да ми покаже дестопа забива на черен екран и 30 мин не мърда.. преинсталирах го 3 пъти без никакъв резултат, накрая ми писна и реших да пробвам с уин7 64бит инсталирах го и пак същата история..
|
Аз да съм казвал някъде да инсталираш ОС?! Просто казах да му пуснеш едно Live CD с операционна система - да видим дали ще прави проблеми... Честно да си кажа вече не намирам думи, с които да обясня по-просто какво точно да направиш и спирам да се занимавам! Винаги този, които е дал съвета е виновен, след като незнаещия не се справил и си няма и едея какво е Live CD!
Цитат:
90% съм сигурен че е хардуерен проблема нищо че преди 2 месеца го карах на поправка и добре че беше в гаранция та ми смениха "само" дъното и процесора  Тогава много загряваше и накрая изпуши...
Токущо забелязах че само във фейсбук ми прави проблем ...възможно ли е 
|
Обърни се пак към сервиза да му направят диагностика, опиши им точно проблема. Кажи им, че искаш работещ лаптоп, ако трябва да го сменят и това е!
ПС: Това за Debian (oсобено пък DVD-то) как не ставал, защото си с AMD64 просто ще го отмина без коментар!
Последна редакция: извършена от wladimir1; на 20.03.10 г. в 01:44 часа
|
|
|
20.03.10 г., 20:25
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
Между другото с лайт версията на фейсбук ( http://lite.facebook.com )не се чува гадния звук
|
[/COLOR] 
Проблема не е в никоя ОС, а в Norton Internet Security 2010, жалко че сам си я купил(60€) .Още веднъж Благодаря!!
Последна редакция: извършена от dacheff; на 21.03.10 г. в 06:12 часа
|
|
|
23.03.10 г., 17:42
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Dec:2001
|
Цитат:
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
|
Проблема ти никак не е в антивирусната, а в куцата sound карта. Всички с DELL имат същия проблем, вкл и аз. На виста някак си успях да не направя да не ми зацикля звука, но на win 7 не успявам. Драйвера на audio-то прави конфликт с драйвера на wifi или с някой друг драйвер и се чува това дразнещо прекъсване.
|
23.03.10 г., 21:51
|
|
|
|
Registered User
|
Аз съм със hp pavilion dv5 1012el, много внимателно следях инсталация след инсталация.. 5 пъти преинсталирах WINDOWS 7 и винаги след като инсталирам NORTON INTERNET SECURITY 2010 зацикля звука, имам още един лаптоп и пц и двата са HP и са с лицензиран NORTON INTERNET SECURITY и при тях имам същия проблем със зкука.В момента съм със KASPERSKY INTERNET SECURITY и нямам проблем от няколко дни изобщо не трепва звука и съм 99.9% сигурен че проблема е именно от NORTON INTERNET SECURITY.
Последна редакция: извършена от dacheff; на 24.03.10 г. в 07:59 часа
|
|
|
24.03.10 г., 06:30
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jun:2008
|
НОРТЪН СЕ КАЗВА !!!
|
|
|
24.03.10 г., 11:22
|
|
|
|
Crunk Pomegranate
Регистриран от: Apr:2007
|
Възможно е като усилите до край звука да подразвате хард диска в лаптопа си и да понасеква случвало ми се е при някой модели на ацер който имат и вградено буферче под паптопа. Като намаля звука не зацикля , като го усилех зацикляше. трябва добре да си изолирате хардовете.
|
25.03.10 г., 11:40
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от LeGaL^CriMeR
Възможно е като усилите до край звука да подразвате хард диска в лаптопа си и да понасеква случвало ми се е при някой модели на ацер който имат и вградено буферче под паптопа. Като намаля звука не зацикля , като го усилех зацикляше. трябва добре да си изолирате хардовете.
|
С риск да се повторя ще кажа че съм със hp pavilion dv5 1012el
|
|
|
| Управление на темата |
|
|
| Режим на показване |
Последователно
|
Правила за публикуване
|
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени
|
|
|
Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:52.
|