Назад   hardwareBG.com форум > Хардуер > Мобилни компютри

Съобщения
дразнещо “зацикляне“ на звука
Управление на темата Режим на показване
стар 17.03.10 г., 15:36   #1
dacheff
Registered User

Регистриран от: Mar:2010
Пичове имам следния проблем, докато слушам музика през АИМП2(пробвах с Уинамп и Фубар2000)и сърфирам с Хром(Мозила,Опера или ИЕ)в момента в който зарежда страницата (Фейсбук например)се чува дразнещо “зацикляне“ на звука приличащ на стържене от метал.Пробвах да деинсталирам на флаш и пак да го инсталирам но не се оправи,пробвах и с оптимизация на регистрите и от там не е,имам съмнения че можеби е от захранването.Лаптопа ми е ХП Павилион дв5 1012ел,Ати ХД3400,процесор Амд турион 64,рам 4гб,със ОС Уин7 ултимейт,всички драйвари сам инсталирал,също и кодеците са добре.
Претърсих целия Гугъл и нищо не намерих за моя проблем.
Ще съм ви адски благодарен ако ми помогнете!!!
dacheff не е на линия   Отговори с цитат

стар 17.03.10 г., 15:44   #2
vl@di
Registered User

Регистриран от: Aug:2008
Това и при мен се е случвало, но се оправих и все още не знам, кой е по-"виновен" - driver-a на Lan картата или Audio driver-а.
След обновяване на driver-ите се оправи.
Дано съм ти помогнал.
vl@di не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.03.10 г., 07:45   #3
dacheff
Registered User

Пробвах със драйварит...не стана
пак зацикля
Какво друго предлагаш ?

стар 18.03.10 г., 08:54   #4
vl@di
Registered User

Регистриран от: Aug:2008
Може да пуснеш един MemTest да провери паметта дали има грешки.
Може да върнеш default настройки на BIOS. Но най -вероятно проблема да е в Windows.
AIMP2 го обнови, ако не е последна версия.
vl@di не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.03.10 г., 09:30   #5
dacheff
Registered User

Ъпдейтнах аимп2 и уинамп.Влязох в биос и пуснах мемори тест пуснах го и след 10 мин ми изписа ПРЕМИНАЛ успешно след тва направих биос на дефалт и пак се чува тва пукане като слушам музика и гледам фейсбук.

стар 18.03.10 г., 10:12   #6
paf_pet
Registered User

Регистриран от: Jun:2008
то флаша във фейса е най-големия вирус . виждал съм как фармавила на една лелка изяжда над 380 мб памет от 512 налични - barton na 2500 512 памет Xp sp3 .
paf_pet не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.03.10 г., 11:11   #7
wladimir1
Фантаст!

Аватарът на wladimir1

Регистриран от: Mar:2008
Описаното много прилича на проблем с кодеци или недостиг на системни ресурси, не изключвам прегряване - предвид модела. Действай по този ред. За такива случай винаги имай едно Live CD с OC - което ще покаже най-сигурно и бързо хардуерен ли е проблемът. Примерно това Debian 5.0.4 "Lenny" DVD-1 - първото DVD е достатъчно - има опция за лайв демо, таман ще видиш откъде копираха М$.
wladimir1 не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.03.10 г., 11:39   #8
dacheff
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от wladimir1 Покажи съобщението
Описаното много прилича на проблем с кодеци или недостиг на системни ресурси, не изключвам прегряване - предвид модела. Действай по този ред. За такива случай винаги имай едно Live CD с OC - което ще покаже най-сигурно и бързо хардуерен ли е проблемът. Примерно това Debian 5.0.4 "Lenny" DVD-1 - първото DVD е достатъчно - има опция за лайв демо, таман ще видиш откъде копираха М$.
По-точно...?
Има ли някакви тестове за хардуер в дебиан?
Кой тест да пусна?

стар 18.03.10 г., 14:27   #9
wladimir1
Фантаст!

Аватарът на wladimir1

Цитат:
Първоначално публикувано от dacheff Покажи съобщението
По-точно...?
Досатъчно точно съм се изразил. Отхвърли първо софтуерен проблем! После виж температурите, след това пиши за съвет с какво да тестваш хардуера...
Цитат:
Има ли някакви тестове за хардуер в дебиан?
Кой тест да пусна?
Да съм казал някъде, че това е тестово CD?! Toва е просто DVD с опция за Live Demo с Debian Lunux+ последни Gnome&KDE графики. Има възможност да тестваш дали нещо се дъни НАСТОЯЩИЯ ти софтуер с прилагането на друг, защото не ми се линкват други Live CD-та с неуточнен статут базирани на Windows oт "маймунски" (примерно) сайтове!

За тест на хардуера:
Цитат:
Първоначално публикувано от wladimir1 Покажи съобщението
...
4- Понеже не се осланям на сервиза хардуерно ще трябва да врътнеш тестове за:
Motherboard - Prime95 - поне два часа;
CPU - Orthos на приоритет 10, за поне 20/30 минути;
RAM - Memtest или/и Orthos - поне час;
HDD - HDTune - всички тестове;
VGA - 3DMark06 - поне два часа.

Паралелно гледаш температурите и ... където сдаде багажа както се казва - след това ще се доизяснява!!! ...

Последна редакция: извършена от wladimir1; на 18.03.10 г. в 14:40 часа

стар 18.03.10 г., 22:33   #10
dacheff
Registered User

Пробвах с дебиан който ми даде но се стана понеже съм сус амд64..свалих дебиан амд64...записах го на двд..инсталирах го ..уж сичко обаче точно преди да ми покаже дестопа забива на черен екран и 30 мин не мърда.. преинсталирах го 3 пъти без никакъв резултат, накрая ми писна и реших да пробвам с уин7 64бит инсталирах го и пак същата история..90% съм сигурен че е хардуерен проблема нищо че преди 2 месеца го карах на поправка и добре че беше в гаранция та ми смениха "само" дъното и процесора
Тогава много загряваше и накрая изпуши...
Токущо забелязах че само във фейсбук ми прави проблем ...възможно ли е

Последна редакция: извършена от dacheff; на 19.03.10 г. в 09:12 часа

стар 19.03.10 г., 10:16   #11
TOXICz
Registered User

Аватарът на TOXICz

Регистриран от: Nov:2007
Този проблем и аз го имам на лаптопа ми Asus M50VC появи се след като инсталирах Windows 7 преди това с Vista или XP и даже с Ubuntu не съм го имал.Ако си win 7 може да е от драйверите.При мен проблема се появява само при слушане на МП3-та при гледане на филм или онлайн тв не се получава.Затова съм спокоен, че не е хардуерно.Надявам се скоро да има ъпдейт на драйверите и да се оправят нещата.Сподели дали датата на драйверите за звуковата карта са ти 13,07,2009 и версията 6,1,7600,16385 като можеш да ги видиш през Devaice Manaer-a.

p.s. Звука е точно като в филма Matrix когато НЕО се изключи от матрицата хихихи

стар 19.03.10 г., 20:09   #12
dacheff
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от TOXICz Покажи съобщението
Този проблем и аз го имам на лаптопа ми Asus M50VC появи се след като инсталирах Windows 7 преди това с Vista или XP и даже с Ubuntu не съм го имал.Ако си win 7 може да е от драйверите.При мен проблема се появява само при слушане на МП3-та при гледане на филм или онлайн тв не се получава.Затова съм спокоен, че не е хардуерно.Надявам се скоро да има ъпдейт на драйверите и да се оправят нещата.Сподели дали датата на драйверите за звуковата карта са ти 13,07,2009 и версията 6,1,7600,16385 като можеш да ги видиш през Devaice Manaer-a.

p.s. Звука е точно като в филма Matrix когато НЕО се изключи от матрицата хихихи
IDT High Definition Audio CODEC
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
Между другото с лайт версията на фейсбук ( http://lite.facebook.com )не се чува гадния звук

Последна редакция: извършена от dacheff; на 19.03.10 г. в 20:56 часа

стар 20.03.10 г., 01:39   #13
wladimir1
Фантаст!

Аватарът на wladimir1

Цитат:
Пробвах с дебиан който ми даде но се стана понеже съм сус амд64..свалих дебиан амд64...записах го на двд..инсталирах го ..уж сичко обаче точно преди да ми покаже дестопа забива на черен екран и 30 мин не мърда.. преинсталирах го 3 пъти без никакъв резултат, накрая ми писна и реших да пробвам с уин7 64бит инсталирах го и пак същата история..
Аз да съм казвал някъде да инсталираш ОС?! Просто казах да му пуснеш едно Live CD с операционна система - да видим дали ще прави проблеми... Честно да си кажа вече не намирам думи, с които да обясня по-просто какво точно да направиш и спирам да се занимавам! Винаги този, които е дал съвета е виновен, след като незнаещия не се справил и си няма и едея какво е Live CD!
Цитат:
90% съм сигурен че е хардуерен проблема нищо че преди 2 месеца го карах на поправка и добре че беше в гаранция та ми смениха "само" дъното и процесора Тогава много загряваше и накрая изпуши...
Токущо забелязах че само във фейсбук ми прави проблем ...възможно ли е
Обърни се пак към сервиза да му направят диагностика, опиши им точно проблема. Кажи им, че искаш работещ лаптоп, ако трябва да го сменят и това е!

ПС: Това за Debian (oсобено пък DVD-то) как не ставал, защото си с AMD64 просто ще го отмина без коментар!

Последна редакция: извършена от wladimir1; на 20.03.10 г. в 01:44 часа

стар 20.03.10 г., 20:25   #14
dacheff
Registered User

Цитат:
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
Между другото с лайт версията на фейсбук ( http://lite.facebook.com )не се чува гадния звук

[/COLOR]
Проблема не е в никоя ОС, а в Norton Internet Security 2010, жалко че сам си я купил(60€) .Още веднъж Благодаря!!

Последна редакция: извършена от dacheff; на 21.03.10 г. в 06:12 часа

стар 23.03.10 г., 17:42   #15
suren
Registered User

Аватарът на suren

Регистриран от: Dec:2001
Цитат:
data 27.6.2008
ver 6.10.6017.13
Проблема ти никак не е в антивирусната, а в куцата sound карта. Всички с DELL имат същия проблем, вкл и аз. На виста някак си успях да не направя да не ми зацикля звука, но на win 7 не успявам. Драйвера на audio-то прави конфликт с драйвера на wifi или с някой друг драйвер и се чува това дразнещо прекъсване.

стар 23.03.10 г., 21:51   #16
dacheff
Registered User

Аз съм със hp pavilion dv5 1012el, много внимателно следях инсталация след инсталация.. 5 пъти преинсталирах WINDOWS 7 и винаги след като инсталирам NORTON INTERNET SECURITY 2010 зацикля звука, имам още един лаптоп и пц и двата са HP и са с лицензиран NORTON INTERNET SECURITY и при тях имам същия проблем със зкука.В момента съм със KASPERSKY INTERNET SECURITY и нямам проблем от няколко дни изобщо не трепва звука и съм 99.9% сигурен че проблема е именно от NORTON INTERNET SECURITY.

Последна редакция: извършена от dacheff; на 24.03.10 г. в 07:59 часа

стар 24.03.10 г., 06:30   #17
paf_pet
Registered User

Регистриран от: Jun:2008
НОРТЪН СЕ КАЗВА !!!
paf_pet не е на линия   Отговори с цитат

стар 24.03.10 г., 11:22   #18
LeGaL^CriMeR
Crunk Pomegranate

Аватарът на LeGaL^CriMeR

Регистриран от: Apr:2007
Възможно е като усилите до край звука да подразвате хард диска в лаптопа си и да понасеква случвало ми се е при някой модели на ацер който имат и вградено буферче под паптопа. Като намаля звука не зацикля , като го усилех зацикляше. трябва добре да си изолирате хардовете.

стар 25.03.10 г., 11:40   #19
dacheff
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от LeGaL^CriMeR Покажи съобщението
Възможно е като усилите до край звука да подразвате хард диска в лаптопа си и да понасеква случвало ми се е при някой модели на ацер който имат и вградено буферче под паптопа. Като намаля звука не зацикля , като го усилех зацикляше. трябва добре да си изолирате хардовете.
С риск да се повторя ще кажа че съм със hp pavilion dv5 1012el

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:52.