Назад   hardwareBG.com форум > Други > Общи приказки

Съобщения
Внимание: Последният коментар по тази тема е от преди повече от 35 месеца! / Attention: Last reply in this thread was more than 35 months ago!
разумна покупка на таблет?
Управление на темата Режим на показване
стар 17.10.07 г., 15:34   #1
hr1100
Registered User

Регистриран от: Jul:2006
Проблем. Стандарта в България е много висок. Или просто липсата на конкуренция сред фирмите е перфектната среда за развитие на кожодерски вируси.

Искаме да си купим Wacom Intuos3 A5...

... и като всеки купувач правим проучване на пазара:

Представям ви Адком, българи, официален дистрибутор на Wacom. Популярни са, ще ви бъдат препоръчани по най-големите български форуми обединяващи хората с мултимедийни интереси. Тяхната цена за гореспоменатия таблет е: 595 лева без ддс или 714 лева с ддс или $517 @ 1,38 лева за долар, за днешния ден.

ето връзка към ценовата листа: Адком

Същата цена и в datacom: link

ОК, да речем, че имаме $517 на разположение, да видим какво може да направим с тях в богатите страни.

Първа Спирка еБей: Същия таблет, цена: $208, край до наддаването: 12 часа (цък); същия таблет в по-голям размер, а.к.а WIDE версията, цена:$152, край до наддаването: 5 дена (цък)

При това са все нови стоки от хора, които са с висока репутация. Забележете, че се доставя само до US, където е и големия проблем.

Втора Спирка DealTime, случаен search engine: цък; цените варират от $259.00 - $349.00, удобно, подредено с препратки към магазините.

От DealTime си избираме да пазаруваме от Амазон, представената цена е $259.00 в DealTime. В Амазон обаче цената скача на $278.99, явно DealTime имат проблеми с опресняването на информацията, но ние все пак имаме $517 бюджет! цък От Amazon: Add to Cart>Check Out и като крайна цена излизат $304.95 - In Stock; Condition: new; Sold by: TheFactoryDepot. Спестяваме точно $212,05, ако решим през Амазон да пазаруваме. Проблем. Не доставят до България.

От DealTime пропускаме и другите оферти, някои от които са дори по-изгодни. Сега се прехвърляме малко от наща си страна на Земята и се спираме на Великобритания, където е скъпо и то много, поне така всеки говори, не съм бил там...

... попадаме на dabs.com, би трябвало да е популярно, защото го открих на едно място с British Airways и разни други подобни е-магазини, които ги водят за лидери в електронната търговия на острова. цък. цена=221.88 ЕВРО крайна цена; 443,76лв. А за 443,76 лева си взимаш от България Таблет, който е един клас по-надолу, но поне в същия размер. Между другото и тези не дават отвъд граница.

И... това е, което искам да кажа. Мисля, че може би греша в сметките, не ми се смейте, а ме поправете, ако това е случая.

И... искам да ви попитам, как мога да се сдобия с гореспоменатия таблет на разумната му цена? Търсих много магазини и или го няма, или не се доставя. Естествено, "многото" магазини, които съм претърсил, са всъщност една малка капка в морето, но отчаянието взе надмощие. Отворен съм към всякакви предложения и идеи.
hr1100 не е на линия   Отговори с цитат

стар 17.10.07 г., 15:55   #2
Gugushev
чукча-читател

Аватарът на Gugushev

Регистриран от: Jul:2004
Сравняваш цени в САЩ с цени в Европа. Ето ти техния онлайн магазин - http://www.wacom-shop.net/cgi-bin/wa...iew/PTZ&2D630G
Price: 359,90 EUR, Shipping expenses:58,00 EUR
Купи си го оттам, ще ти го доставят 100%.
Просто не е коректно да сравняваш цени от ebay в САЩ с такива от вносителя тук, в България. И аз искам да е така като там, но не е и скоро няма да стане.
А пък в линка ти за Великобритания има цена от 214 паунда (не евро), като сложиш мито и ще стане пак толкова, че и повече като от вносителя тук.

стар 17.10.07 г., 16:17   #3
Designer
PowerMax™

Аватарът на Designer

Регистриран от: Nov:2004
Защо сравняваш цена на магазин с цена на аукциони?
Защо сравняваш цена на нещо в САЩ, при условие, че се намираш в Еврапа.
Защо сравняваш цената на нещо, което е извън страната и за да дойде до теб минава през митница, облага се с данъци, и има транспортни разходи? Едва тогава отива в магазина, слага му се търговска надценка и ти можеш да си го купиш.
За доста стоки важи нещо като неписано правило ако нещо струва 100$ САЩ, то струва 100 евро в Европа и 100 лири в Англия.
Нормално е някаква стока на място, където се продават 10000 бройки на месец цената да е една, а на място, където се продават 10 на месец цената да е съвсем друга.

[Core2Quad 6600 G0] [Sonic Tower] [Gigabyte P35 DS4] [2x2GB 1066Mhz Apogee GT 8500] [1x1TB Hitachi] [GB Ati 4850 1GB Fanless] [Audigy SE] [Cooler Master 550W Modular] [Cooler Master Elite 331] [Acer P241W 24" TFT LCD]
Designer не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.10.07 г., 15:46   #4
Ba4o Kiro
ОТЧЕ НАШ...

Аватарът на Ba4o Kiro

Регистриран от: May:2001
Цитат:
Първоначално публикувано от hr1100 Покажи съобщението
И... искам да ви попитам, как мога да се сдобия с гореспоменатия таблет на разумната му цена? Търсих много магазини и или го няма, или не се доставя. Естествено, "многото" магазини, които съм претърсил, са всъщност една малка капка в морето, но отчаянието взе надмощие. Отворен съм към всякакви предложения и идеи.
Начина да го получиш на по-ниска цена е да си го поръчаш от eBay в щатите, да го доставят на твой познат там и той да ти го донесе тук.
Ако варианта не ти е удобен, винаги можеш да си вземеш малко по-нисък клас таблет на Wacom. Да речем Graphire 4 или Bamboo. Ако не правиш супер прецизни рисунки, едва ли ще видиш разликата между тях и Intuos-а. Приятелката ми е concept artist и във фирмата работи на Intuos 3 A5Wide, а удома е на Graphire 4 A5. Работи и на двате еднакво добре ... В смисъл, резултатите от работата и не се различават когато са правени на Intuos или на Graphire, а и самата тя не се е оплаквала от друго, освен от по-малкият размер на Graphire (той не е Wide).
В4K Xtreme GraphiX|Intel Intel® Core i7™ 920@4000MHz|ASUS P6T Deluxe V2|3x2GB Apacer 1333@1600MHz DDR3|1x74GB WD Raptor 10Krpm/1x640GB WD 7.2Krpm|ASUS GeForce 8800GTX 768MB GDDR3|Chieftec DG-01/Chieftec CFT-1200G-DF 1.2KW|SB X-Fi Platinium|LiteON 16H5S
Ba4o Kiro не е на линия   Отговори с цитат

стар 18.10.07 г., 15:58   #5
The Penalty
motherfather

Аватарът на The Penalty

Регистриран от: Mar:2002
Друг вариант е да отиде до ТСМ и да си купи от там, има едни А4 за по 30 кинта, верно че уцелих работещ от втория път ама за толко пари - толко

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 01:17.