Проблем. Стандарта в България е много висок. Или просто липсата на конкуренция сред фирмите е перфектната среда за развитие на кожодерски вируси.
Искаме да си купим Wacom Intuos3 A5...
... и като всеки купувач правим проучване на пазара:
Представям ви Адком, българи, официален дистрибутор на Wacom. Популярни са, ще ви бъдат препоръчани по най-големите български форуми обединяващи хората с мултимедийни интереси. Тяхната цена за гореспоменатия таблет е: 595 лева без ддс или
714 лева с ддс или $517 @ 1,38 лева за долар, за днешния ден.
ето връзка към ценовата листа:
Адком
Същата цена и в datacom:
link
ОК, да речем, че имаме $517 на разположение, да видим какво може да направим с тях в богатите страни.
Първа Спирка еБей: Същия таблет, цена: $208, край до наддаването: 12 часа (
цък); същия таблет в по-голям размер, а.к.а WIDE версията, цена:$152, край до наддаването: 5 дена (
цък)
При това са все нови стоки от хора, които са с висока репутация. Забележете, че се доставя само до US, където е и големия проблем.
Втора Спирка DealTime, случаен search engine:
цък; цените варират от $259.00 - $349.00, удобно, подредено с препратки към магазините.
От DealTime си избираме да пазаруваме от Амазон, представената цена е $259.00 в DealTime. В Амазон обаче цената скача на $278.99, явно DealTime имат проблеми с опресняването на информацията, но ние все пак имаме $517 бюджет!
цък От Amazon: Add to Cart>Check Out и като крайна цена излизат $304.95 - In Stock; Condition: new; Sold by: TheFactoryDepot. Спестяваме точно $212,05, ако решим през Амазон да пазаруваме. Проблем. Не доставят до България.
От DealTime пропускаме и другите оферти, някои от които са дори по-изгодни. Сега се прехвърляме малко от наща си страна на Земята и се спираме на Великобритания, където е скъпо и то много, поне така всеки говори, не съм бил там...
... попадаме на dabs.com, би трябвало да е популярно, защото го открих на едно място с British Airways и разни други подобни е-магазини, които ги водят за лидери в електронната търговия на острова.
цък. цена=221.88 ЕВРО крайна цена; 443,76лв. А за 443,76 лева си взимаш от България Таблет, който е един клас по-надолу, но поне в същия размер. Между другото и тези не дават отвъд граница.
И... това е, което искам да кажа. Мисля, че може би греша в сметките, не ми се смейте, а ме поправете, ако това е случая.
И... искам да ви попитам, как мога да се сдобия с гореспоменатия таблет на разумната му цена? Търсих много магазини и или го няма, или не се доставя. Естествено, "многото" магазини, които съм претърсил, са всъщност една малка капка в морето, но отчаянието взе надмощие. Отворен съм към всякакви предложения и идеи.