Съобщения
Внимание: Последният коментар по тази тема е от преди повече от 14 месеца! / Attention: Last reply in this thread was more than 14 months ago!
Ревю на ноутбук Dell Studio XPS 1640
Управление на темата Режим на показване
стар 19.03.09 г., 18:33   #1
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Регистриран от: Dec:2001
Ревюто четете тук, коментари и въпроси - в тази тема.

Последна редакция: извършена от GeniusLoci; на 18.04.09 г. в 15:04 часа
GeniusLoci не е на линия   Отговори с цитат

3 потребители намират този коментар за полезен.
стар 19.03.09 г., 21:42   #2
mihou
RC&HW Fan

Аватарът на mihou

Регистриран от: Jan:2005
Много ми харесват светещите копчета на клавиатурата
И това, че гадния fn бутон не е на мястото на левия ctrl

Не съм се зачитал основно, но ако притежавам подобна машинка, определено ще я заобичам
Само преди да започна да го пипам, ще слагам ръкавичките :P

стар 19.03.09 г., 21:46   #3
Cenzor
...от персонала

Аватарът на Cenzor

Регистриран от: Jan:2003
Така както си направил снимките изобщо не се разбира тази кожа къде се намира... Също липсва и снимка на капака.

1 потребители намират този коментар за полезен.
стар 19.03.09 г., 23:33   #4
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Снимки ще има, чакаме оборудването за снимки, обаче.

Тези огледални ноутбуци иначе просто нямат снимане в "полеви" условия.

А Dell са "особено" услужливи и не предоставят снимки за медиите (т.е. имат, някаква смешна база).

стар 20.03.09 г., 15:28   #5
mermaid
Registered User

Аватарът на mermaid

Регистриран от: Aug:2005
Цитат:
Първоначално публикувано от mihou Покажи съобщението
Много ми харесват светещите копчета на клавиатурата
Такива светещи бутони направихме с един екип колеги преди 4-5 години на голяма стандартна клавиатурата ...
На колегите им се взе акъла докато я направят.
Не само това, ами имаше и светеща латиница и светеща кирилица. Както и софтуер който да превключва подсветката на активната азбука.
Рабитих 3-4 нощи с нея за да я изпробвам и смятам, че е много удобна екстра за заклетите чатъри!

Как ми се иска да пробвам и тая светещата на ДЕЛЛчето

стар 20.03.09 г., 16:32   #6
thuglifem
-

Аватарът на thuglifem

Регистриран от: Jan:2009
Лаптопът много ми хареса, и на вид и като възможности. Ако щях да се насочвам към само една машина, то най-вероятно това би била този. Предпочитаният вариант за мен е мощно настолно PC + нещо 11-13" с Atom. Друг е въпросът, че такава комбинация излиза много пари. Но то само с предпочитания не става, и финикийски знаци се искат..

/off
На втора страница, най-долу от групата 8 снимки, третата от ляво надясно на първия ред не се отваря при мен.
При ръчно редактиране до /newrev/122/xps1640_details_keyboard.jpg и без %22 /xps1640_details_keyboard%22.jpg%22 снимката се вижда.
off/

Последна редакция: извършена от thuglifem; на 22.03.09 г. в 00:57 часа
thuglifem не е на линия   Отговори с цитат

стар 21.03.09 г., 00:00   #7
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Аз го снимах и отгоре, ще я оправя утре - Bloody трябва да се появи, че системата ни за качване на ревюта е... сложна, като се опре до редакция

стар 21.03.09 г., 08:26   #8
Mitio_man
Psyhopath

Аватарът на Mitio_man

Регистриран от: Oct:2006
аа луд лаптоп Много ме кефи ,но цената ме убива

Nokia 3120| 2GB microSD
Mitio_man не е на линия   Отговори с цитат

стар 21.03.09 г., 10:46   #9
Neverine
Registered User

Аватарът на Neverine

Регистриран от: Sep:2004
GeniusLoci, MacBook Pro не е ли по-интересен модел? Можеш ли да направиш сравнение между екраните, батериите и изработката им.
Между другото, скоро бях питал в сервиза на Apple колко излиза добавянето на още 2GB рам - 95 евро без ДДС.

стар 21.03.09 г., 11:49   #10
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Заради последния ред не ми се занимава с Apple-ски ноутбуци.

стар 22.03.09 г., 17:58   #11
suren
Registered User

Аватарът на suren

Моделът честно казано не предлага нещо особено повече от предния XPS, а цената му е около 1000 лв отгоре.
Вярно, че са му сложили FullHD LED матрица, но то с нея ми се струва по скоро мъчение на 16" отколкото като екстра.
Харддиска е последен писък на модата, но си мисля, че е просто еволюция над предния максимум от 320 GB.
Светещата клавиатура вярно е фешън и дори полезна. Неведнъж на тъмно съм се опитвал да налучкам буквите на светлината на екрана, че дори имам и USB лампа заради предния ми acer с черна клавиатура, НО на сегашния ми XPS със сребриста клавиатура нямам никакъв проблем да пиша на светлината на екрана, без никакви лампи.
ATI-то се представя като моята nvidia 8600GT поне като точки на 3dmark06. Предполагам че причината да заложат на АТИ този път са слуховете за дефектната серия на Nvidia.

С две думи DELL са пуснали лаптоп на цената на Macbook Pro, а не мога да кажа че най-новият MBP e лош и ако трябваше да избирам между двата щях да заложа на Apple.
Надявам се, че DELL ще се освестят и ще намалят рязко цените.

PS. Браво все пак на GeniusLoci за доброто ревю както винаги. Никога не е излишно да имаш поглед над нещо ново

стар 22.03.09 г., 21:38   #12
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Екранът в интерес на истината е КЛАСИ над всичко подобно. И не смятам за мъчение работата на него - поне на мен площта ми е добре дошла. Разбира се, това е субективно мнение.

Твърдия диск е... на кантар - можеше да е 320GB Scorpio Black, обем с USB хардове винаги може да добавиш колкото искаш.

Клавиатурата лично на мен ми допада много, да не говоря, че и тя, и бутоните на мишката, просто нямат общо с повечето ноутбушки клавиши, които съм пипал. не знаех как да бъда по-конкретен по въпроса, просто е много добра.

ATI-то има няколко предимства (и два сериозни недостатъка) - Power Play се намира както в CCC, така и в подробните настройки на всяка Power схема - Powermizer-а на NVIDIA е тотално недостъпен без допълнителна програмка*. Работата с HDMI и въобще външни монитори е много по-добра от тази на NVIDIA картите - засичане при всяко пускане на CCC, освен това дори "boot time" външен монитор, което (отново малко субективизъм) намирам за много удобно - вкъщи ползвам 22-инчов външен монитор през HDMI, с NVIDIA бях станал зелен, да не говоря за проблеми от типа да си пуснеш игра и да те прати на 1024х768 навсякъде, без опция да го промениш без рестарт (че и по-лоши случаи съм имал).

При NVIDIA е по-лесно редактирането (включително овърклока, винаги може софтуерно с Riva Tuner) на честотите, не и на напреженията (всъщност заради последното съм флашвал на тъмно вече).

Драйверите на ATI са невероятен проблем. Всъщност тази вечер съм я посветил на овърклока на едно 3650 и опитите да разбера как ес подкарва Catalyst 9.3...

Между другото - това е цената на най-евтиния 15-инчов Mac Book Pro у нас. А ще ме извиняват феновете, но той е далеееч от Dell-а.
За справка.

Цената изключително добре отговаря на качеството. Дори Acer имат ноутбук с подобни параметри (малко по-бърз), който струва над 3k, пък качеството на изработка няма общо..

Последна редакция: извършена от GeniusLoci; на 23.03.09 г. в 01:32 часа

2 потребители намират този коментар за полезен.
стар 23.03.09 г., 08:35   #13
mermaid
Registered User

Аватарът на mermaid

Цитат:
Първоначално публикувано от GeniusLoci Покажи съобщението
Клавиатурата лично на мен ми допада много, да не говоря, че и тя, и бутоните на мишката, просто нямат общо с повечето ноутбушки клавиши, които съм пипал. не знаех как да бъда по-конкретен по въпроса, просто е много добра.
Бих желала да попитам за мишката към този лаптоп.
Имам XPS 1530, нямам представа дали в комплекта му влиза СиньоЗъба мишка DELL както при някои други лаптопи от XPS серията, явно и XPS 1640 има мишка в комплекта. Така или иначе нямам подобна мишка.
Работила съм с XPS 2010, оригиналната му мишка ми е много удобна като форма и размери.

Мога ли да си закупя такава?
Ако мога, колко струва и от къде?

стар 23.03.09 г., 10:52   #14
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

А, не, няма мишка - говорех за бутоните на пада.
А мишки ноутбушки - Dell нямам представа откъде, нито съм виждал такава, Logitech имат доста модели. можеш да видиш в офиса на HardwareBG повечето (предполагам и по по-големите фирми има навсякъде). Има и няколко Microsoft-а, на мен не ми допадат особено. И, разбира се, разните други "марки".

стар 23.03.09 г., 11:50   #15
Bloody
Жаден съм . . .

Аватарът на Bloody

Регистриран от: Feb:2003
За тази ли мишка на Dell става дума: http://iskampc.com/dell-bluetooth-travel-mouse.html ?
Bloody не е на линия   Отговори с цитат

1 потребители намират този коментар за полезен.
стар 23.03.09 г., 12:46   #16
mermaid
Registered User

Аватарът на mermaid

Цитат:
Първоначално публикувано от Bloody Покажи съобщението
За тази ли мишка на Dell става дума: http://iskampc.com/dell-bluetooth-travel-mouse.html ?
Много прилича на тази...
Предполгам да е същата.
Мерси

стар 23.03.09 г., 18:50   #17
suren
Registered User

Аватарът на suren

Цитат:
Екранът в интерес на истината е КЛАСИ над всичко подобно. И не смятам за мъчение работата на него - поне на мен площта ми е добре дошла. Разбира се, това е субективно мнение.
Аз не казвам, че екрана е лош като параметри, но на мен, а и на много хора зрението не е като на сокол и тези 1920х1200 /ако това се води FullHD-то му/ са адски много, затова и си мисля, че 1440х900 са добър компромис за 15-16" екран.

Цитат:
Клавиатурата предполагам е добра, но и на моя XPS си ми харесва. Ползвал съм и други лаптопи, но тази наистина е добра. А подсветката си е екстра, която не е за подминаване. Ефектна и функционална, но я има дори в евтините Студиота.

Цитат:
ATI-то има няколко предимства (и два сериозни недостатъка) - Power Play се намира както в CCC, така и в подробните настройки на всяка Power схема - Powermizer-а на NVIDIA е тотално недостъпен без допълнителна програмка*. Работата с HDMI и въобще външни монитори е много по-добра от тази на NVIDIA картите - засичане при всяко пускане на CCC, освен това дори "boot time" външен монитор, което (отново малко субективизъм) намирам за много удобно - вкъщи ползвам 22-инчов външен монитор през HDMI, с NVIDIA бях станал зелен, да не говоря за проблеми от типа да си пуснеш игра и да те прати на 1024х768 навсякъде, без опция да го промениш без рестарт (че и по-лоши случаи съм имал).
Честно казано след последния ми лаптоп с Ati X700 не желаех да имам нищо общо с Ати видеокарти и то благодарение точно на драйверите им. Да не говорим, че са винаги една идея назад в производителността в сравнение с nvidia. Говоря за мобилните им.

Цитат:
При NVIDIA е по-лесно редактирането (включително овърклока, винаги може софтуерно с Riva Tuner) на честотите, не и на напреженията (всъщност заради последното съм флашвал на тъмно вече).
Честно казано овърклок и лаптоп са ми малко несъвместими. Трябва задължително подложка, модове на охлаждането и т.н. Много хамалогия

Цитат:
Между другото - това е цената на най-евтиния 15-инчов Mac Book Pro у нас. А ще ме извиняват феновете, но той е далеееч от Dell-а.
За справка.
Линка не работеше, но цената на MBP с подобни параметри e 3694 лв. И никак не мога да се съглася, че DELL-a е нещо повече за същата цена. Вярно има HDMI и един USB/eSATA порт повече, по-добър екран и по-голям хард. Но батерията на MBP съм сигурен, че държи повече и освен това корпуса е едно парче алуминий. За дизайна е малко субективно, но като цяло ми харесва повече MBP / признавам си - на живо не съм виждал DELL Studio XPS/.

Цитат:
Цената изключително добре отговаря на качеството. Дори Acer имат ноутбук с подобни параметри (малко по-бърз), който струва над 3k, пък качеството на изработка няма общо..
за скъпите Acer-и по добре нищо да не говорим, че доскоро бяха с АМД процесори и лого на Ферари и с това се изчерпваха "екстрите" им. А да, имаха и хубави корпуси мисля

Bluetooth мишката на DELL е точно един вид, но е направена много удобна и ми харесваше ужасно много, няма проблеми с лагването като предни мишки на Logitech, които съм пробвал и струва само около 40 лв.

стар 23.03.09 г., 19:41   #18
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Най-евтиният MBP е 3600 лева у нас, няма нищо общо като конфигурация. Иначе самият екран мога да ти кажа в пари колко струва, прави си сметката каква част от цената на ноутбука е. Ясно е, че не е за всеки, но пазара е изискал такива екрани. Само за справка - доста собственици на МВР си купуват FullHD екрани допълнително и ги сменят

Драйверите на ATI нямат проблем - има проблем с това, че няма сайт като laptopvideo2go.com, където да натиснеш "download". Вече пуснаха бета на Mobility Modder, снощи я пробвах, инсталацията с новата версия е безпроблемна, директно на 9.3 от сайта на ATI, модване (също автоматично), инсталация. Имаш една стъпка повече, отколкото при драйверите на NVIDIA, но пък на тях винаги трябва да проверяваш дали Powermizer е включен и нямаш представа кога в какъв режим. В момента "по-добри" няма. Да, NVIDIA са по-бързи, но имат много повече проблеми в драйверите, включително и с игри.

За клавиатурата - не е като да не съм пипал XPS, нито се прехласвам по подсветката. А и твоя XPS е бил изгоден само при ниския долар.

За Acer - не знам кога е било това скоро. Аз лично модели отпреди 3 години трудно приемам за критерий, преди 3 години компанията дори не беше в челната петица. Оттогава насам бая вода изтече, най-малкото се продават 10-но повече ноутбуци...

Темата за овърклока ще я оставя за друг път, най-малкото ще е повод за статия, не за отговор в мнение. Взех мощен ноутбук с АМД за тестове, муахаха!

стар 23.03.09 г., 21:46   #19
suren
Registered User

Аватарът на suren

15-инчов: 2.4GHz

15-inch
Intel Core 2 Duo
2GB Memory
250GB hard drive1
NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT with 256MB
Светеща клавиатура
Фабрична клавиатура с кирилица
3.694,00 лв

не че нещо, ама мяза поне малко на DELL-a като процесор
Стига толкова спорове, че хората ще си помислят, че съм върл фен на apple

Просто ме е яд че конфигурацията от подписа ми с по-мощния процесор T9300 на 2.5 GHz преди година струваше 2600 лв., а този така наречен заместител на чистата XPS серия сега е с няква надута цена. Може и заради долара да е, не знам...

стар 24.03.09 г., 00:00   #20
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

О, това е сигурно - цената е при долар 1.55 някъде, т.е. при долар 1.25 пада на 2900 лева...

Гуд нюз, чакаме Alienware. Нещо в мен ръмжи неконтролируемо.

стар 24.03.09 г., 13:40   #21
Pesho13
Registered User

Аватарът на Pesho13

Регистриран от: Jul:2001
Малко си поиграх с конфигуратора в интернет магазина на Dell. Искат 400$ да се сложат 5GB DDR3 памет и 800$ за 8GB DDR3, това над цената на включените 4GB DDR3!!!!
Общо взето същата политика има и Apple за тяхните ъпгрейди при конфигуриране, а според мен това е пълно безумие.....

стар 24.03.09 г., 14:10   #22
Neverine
Registered User

Аватарът на Neverine

Цитат:
Първоначално публикувано от GeniusLoci Покажи съобщението
О, това е сигурно - цената е при долар 1.55 някъде, т.е. при долар 1.25 пада на 2900 лева...

Гуд нюз, чакаме Alienware. Нещо в мен ръмжи неконтролируемо.
Кажи малко повече инфо за тези Alienware. Къде, кога и какви модели ще идват?

стар 24.03.09 г., 14:41   #23
Pesho13
Registered User

Аватарът на Pesho13

Регистриран от: Jul:2001
Цитат:
Първоначално публикувано от Neverine Покажи съобщението
Кажи малко повече инфо за тези Alienware. Къде, кога и какви модели ще идват?
Alienware са собственост на Dell така, че поне според мен през някой от съответните вносители.

стар 24.03.09 г., 14:48   #24
PepiX
Registered User

Аватарът на PepiX

Цитат:
Първоначално публикувано от Cenzor Покажи съобщението
Така както си направил снимките изобщо не се разбира тази кожа къде се намира... Също липсва и снимка на капака.
? Не е ли това отговор и на двата въпроса?

Снимка на капака

Edit: Може би е пусната след като си го написал и преди да отворя ревюто обаче...
PepiX не е на линия   Отговори с цитат

стар 24.03.09 г., 14:52   #25
Neverine
Registered User

Аватарът на Neverine

Тези снимки са добавени след публикуването на ревюто.

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:58.