|
безопасност и водно охлаждане?
|
26.05.09 г., 01:42
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Mar:2009
|
ето мнение от мен: съгласен съм че лови окото и изглежда шарено
ама по моите мерки не е безопасно това което правиш, гледам захранването е долу под доста неща с вода и при случаен теч може да има сериозен проблем
та моята препоръка е да намериш начин да разкараш захранването от кутията или да смениш кутията с такава на която захранването е горе и далече от сякакви маркучи и други подобни
сега сигурно ще почнеш да обясняваш как всичко е проверено, спести ми тези обяснения не ме интересуват, попадал съм на много такива коментари
|
|
|
26.05.09 г., 01:48
|
|
|
|
The Blade
Регистриран от: Nov:2008
|
BIOSTAR TA790GX 128M AMD Athlon2 240 @3.5Ghz Scythe Shuriken Rev.B 2x2GB G.SKILL @450MHz (5-5-5-18) GF 8600GTS Seagate Barracuda 320GB Point of View Turbine Chiftec Smart Power 500W Creative Audigy 24Bit Gigabyte S7500 CPU-Z GPU-Z
|
|
|
26.05.09 г., 02:01
|
|
|
|
Registered User
|
на мен ми се вижда неразумно още повече че работи по нещата през нощта когато е сънен и може да пропусне нещо и да почне да капе без да забележи
определено съм чувал за тежки случки въпреки разни защити, сигурно и много други са чували
ама глупоста не може да бъде победена така че не ми се занимава да спорим
Цитат:
Първоначално публикувано от NOFEAR921
|
|
|
|
26.05.09 г., 02:05
|
|
|
|
The Blade
Регистриран от: Nov:2008
|
То по твойта логика утре ще се утрепам с колелото щото сега му оправям спуканата гума и ще забравя да сложа някоя гайка. Тези неща се помнят. Ако ти идва от вътре да се занимаваш с тях никога няма да сбъркаш.
BIOSTAR TA790GX 128M AMD Athlon2 240 @3.5Ghz Scythe Shuriken Rev.B 2x2GB G.SKILL @450MHz (5-5-5-18) GF 8600GTS Seagate Barracuda 320GB Point of View Turbine Chiftec Smart Power 500W Creative Audigy 24Bit Gigabyte S7500 CPU-Z GPU-Z
|
|
|
26.05.09 г., 02:33
|
|
|
|
Registered User
|
ми не е така, тва например че в самолетите всяка система се повтаря по няколко пъти не е случайно
друг пример: нали няма спал недоспал да тръгнеш да караш колелото през нощта когато почти не се вижда? а компа като работиш по него и ти се спи може да пропуснеш да капе и да пуснеш да играеш някоя игра
написах ти само няколко примера от многото възможни варианти
чиста работа е когато захранването е далече
Цитат:
То по твойта логика утре ще се утрепам с колелото щото сега му оправям спуканата гума и ще забравя да сложа някоя гайка. Тези неща се помнят. Ако ти идва от вътре да се занимаваш с тях никога няма да сбъркаш. 
|
---------- Добавен последващ коментар в 02:33 ---------- Оригиналният коментар е пуснат в 02:25 ----------
ето още един пример: в много големи организаций по света е забрането да се работи с конфиденциални документи вечер или през нощта и не развиват несериозни теорий като теб:
Цитат:
Ако ти идва от вътре да се занимаваш с тях никога няма да сбъркаш. 
|
|
|
|
26.05.09 г., 02:42
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Feb:2008
|
OFF/
@kamen123
Предполагам ще предложиш и хидроизолация на машината, защото може да ти протече тавана - от наваднение при комшията или от покрива (ако си на последния етаж) 
И преди да пишеш се научи на елементарен правопис - и и тогава се въздържай да го правиш, ако нямаш смислено мнение по въпроса.
OFF
24/7 Asus P5E WS Pro C2Q 9450 @3.56GHz+TRUE Cu+2*NB MF12-P 8GB DDR2 (Corsair800C4DHX) 5-5-5-15@1068/2.16V +Dom. Fan 2*Sap. 4870X2 Auzen X-Fi Prelude 7.1+Onkyo HT-S990 THX 4*250GB&2*1TB(RAID0);1TB+500GB+EXT CM Stacker 830 CM Real Power Pro 1250W Logitech G15 Gaming +G9 30'' Dell 3007WFP-HC @2560x1600
|
|
|
26.05.09 г., 02:50
|
|
|
|
Registered User
|
ха ми за правописа трябва някои да направи за български подобен на този от гугъл дето проверява на англииски като се пише и ще пиша правилно
а за моето мнение за защитата: може да се смеете колкото искате ама не вярвам че разбирате повече от компаний с десетки хиляди служители дето забраняват на служителите си да работят с чувствителни неща вечер или през нощта
Цитат:
Първоначално публикувано от bpk
OFF/
@kamen123
Предполагам ще предложиш и хидроизолация на машината, защото може да ти протече тавана - от наваднение при комшията или от покрива (ако си на последния етаж) 
И преди да пишеш се научи на елементарен правопис - и и тогава се въздържай да го правиш, ако нямаш смислено мнение по въпроса.
OFF
|
|
|
|
26.05.09 г., 10:16
|
|
|
|
Парапланерист
Регистриран от: Jul:2002
|
Сега, тъй като доста се отплеснахте да говорите глупости, ще кажа само едно нещо.
В маркучите не тече вода, а специална течност, която не окъсява при добър с ел. компоненти. Разтичало ми се е по дънната платка, по видеокартата, по вентилаторите и къде ли не. Единственото, което се получи, е че ми стана нестабилен компютъра при висок клок
@kamen123 - предполагам, че и сам можеш да се сетиш, че ако имаше дори и 0.00001% риск, нещо по компютъра да изгори, от интервенциите, които правя, всъщност изобщо нямаше да ги направя  Така, че спокойно  Това, че някой хора не стават за космоновти, не означава, че всички не стават
|
|
|
26.05.09 г., 10:31
|
|
|
|
жмули бутоньо...
Регистриран от: Jan:2006
|
Много са ми интересни тия потребители, които идват и започват да обясняват на другите "балъци" кое как, какво и защо, мислейки се за най-великите, а в същото време споменават постоянно имената на някои "римски императори" - Компани й, Организаци й и други подобни...
ПП: Всъщност май се изказах малко крайно, защото все пак се опитваш да дадеш съвет, но въпросните "императори" ми бъркат в мозъка...
Последна редакция: извършена от InfraRed; на 26.05.09 г. в 10:36 часа
|
|
|
26.05.09 г., 12:39
|
|
|
|
Registered User
|
ми InfraRed кво да правя като има доста по забавни неща от тва да си проверявам правописа, що не видиш как са написали гугъл проверката на англииски и да направиш такава и за български?
---------- Добавен последващ коментар в 12:39 ---------- Оригиналният коментар е пуснат в 12:07 ----------
ха Kayso глупости били, даже не разбра за какво писах
чувал съм за доста пострадали от токов удар като се занимават с водни помпи, сигурно и ти може да чуеш ако следиш новините по медиите
така че тва е реалния проблем, моята препоръка е пак да провериш дали течноста която ползваш не провежда високо напрежение - от мрежата и или от напрежението в импулсното захранване
шото и да изгори част от компютъра не е проблем в сравнение с токов удар
сигурно има и такива които ползват вода с добавки и е добре да помислят къде е захранването
|
|
|
26.05.09 г., 13:34
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Kayso
Говориш глупости вече. Виждал ли си изобщо водно охлаждане на живо ? Май не ...
|
ми виждап съм водни съединения/охлаждания на живо по коли и други машини, на компютри не са ме интересували и не съм отделил време да гледам ама едва ли е нещо съществено различно от другите машини
така че по добре се замисли щото високото напрежение може да е опасно и при малко съпротивление(течност като твоята), нали импулсното захранване работи на хиляди волтове
---------- Добавен последващ коментар в 13:34 ---------- Оригиналният коментар е пуснат в 13:26 ----------
Kayso почваш да ми приличаш героите от финансовата криза дето се бяха самозабравили и не допускаха че може да има проблеми а сега има самоубийства на шефове на фирми занимаващи се с недвижими имоти
|
|
|
26.05.09 г., 14:05
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от kamen123
ми виждап съм водни съединения/охлаждания на живо по коли и други машини, на компютри не са ме интересували и не съм отделил време да гледам ама едва ли е нещо съществено различно от другите машини
така че по добре се замисли щото високото напрежение може да е опасно и при малко съпротивление(течност като твоята), нали импулсното захранване работи на хиляди волтове
---------- Добавен последващ коментар в 13:34 ---------- Оригиналният коментар е пуснат в 13:26 ----------
Kayso почваш да ми приличаш героите от финансовата криза дето се бяха самозабравили и не допускаха че може да има проблеми а сега има самоубийства на шефове на фирми занимаващи се с недвижими имоти
|
Хиляди волтове  ! Чета и не вярвам на ушите си  . Камене, няма да е никак зле да попрочетеш  туй-онуй за компютърните захранвания и водни охлаждания, че последните ти няколко поста направо ме срутиха под бюрото от смях  , а имам да пиша няколко становища и жалба този следобед. Колкото до течността - какво е това съпротивление  ? Може би визираш (електро)проводимост. А това сравнение на Kayso с героите от финансовата криза - то би следвало да важи и за всички останали притежатели на водни охлаждания, някои от които се занимават с това от години, пълнят си ги с вода от чешмата (с отлична елекропроводимост), живи и здрави са и имат наглостта  да продължават да го правят. А тези многохилядни организации, които не разрешавали на служителите си да се занимават с чувствителна работа през нощта - ще се радвам да посочиш някоя такава организация и да дефинираш "чувствителна работа". И най вече да обясниш - какво точно правят тези служители на работа през нощта, ако не се занимават с основните си задължения?
P. S. Kayso, един въпрос/съвет - защо не разкараш страничния капак и не сложиш прозрачния, който се предлага за Cosmos, че да се вижда цялата композиция?
|
|
|
26.05.09 г., 14:15
|
|
|
|
Registered User
|
ми съгласен съм че познанията ми за захранванията са повърхностни ама знам че импулсните захранвяния работят на висока честота и за тва преположих че висока честота+намотки значи има и високо напрежение по някои начин, а тва високо напрежение може да е опасно
да за проводимостта на течноста писах
съгласен съм че има много които ползват водни помпи ама има и такива дето влизат в новините с поизшествия с водни помпи
а за начина за сигурна работа с чувствителни неща не ми се пише толкова
 : 
сигурно най вече преувеличавам проблема, ми така е ама е по добре от колкото да се пренебрегва  :    :  :fbbt :
Цитат:
Първоначално публикувано от almagro
Хиляди волтове  ! Чета и не вярвам на ушите си  . Камене, няма да е никак зле да попрочетеш  туй-онуй за компютърните захранвания и водни охлаждания, че последните ти няколко поста направо ме срутиха под бюрото от смях  , а имам да пиша няколко становища и жалба този следобед. Колкото до течността - какво е това съпротивление  ? Може би визираш (електро)проводимост. А това сравнение на Kayso с героите от финансовата криза - то би следвало да важи и за всички останали притежатели на водни охлаждания, някои от които се занимават с това от години, пълнят си ги с вода от чешмата (с отлична елекропроводимост), живи и здрави са и имат наглостта  да продължават да го правят. А тези многохилядни организации, които не разрешавали на служителите си да се занимават с чувствителна работа през нощта - ще се радвам да посочиш някоя такава организация и да дефинираш "чувствителна работа". И най вече да обясниш - какво точно правят тези служители на работа през нощта, ако не се занимават с основните си задължения?
|
|
|
|
26.05.09 г., 14:26
|
|
|
|
Registered User
|
Да, именно висока честота, която обаче не е равна на високо напрежение. Причината да се повишава честотата на входа на захранването над мрежовите 50 Hz, е че по-високата честота позволява използването на много по-лек, компактен и евтин трансформатор за смъкване на напрежението от 220 V до 12, 5 и 3.3 V, използвани от различните компоненти в PC-то. В допълнение към това, високочестотният променлив ток по-лесно се изправя и филтрира. Колкото до инцидентите с водните помпи, тези за компютърни охлаждания работят на 12 V, което напрежение едва ли може да утрепе някого (тук обаче хората с техническо или медицинско образование може да ме поправят  ).
|
|
|
26.05.09 г., 14:37
|
|
|
|
Registered User
|
пиша най вече за тва че може течността да залее случайно захранването и да се получи токов удар, знам че е малко вероятно ама може да е голям проблем за тва ми се вижда несериозно да се пренебрегва
Цитат:
Първоначално публикувано от almagro
Колкото до инцидентите с водните помпи, тези за компютърни охлаждания работят на 12 V, което напрежение едва ли може да утрепе някого (тук обаче хората с техническо или медицинско образование може да ме поправят  ).
|
|
|
|
26.05.09 г., 14:44
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jan:2008
|
Принципно във енергетиката е прието високо напрежение да е напрежение над 1000V. А иначе за конете е характерно че и 36 волта го трепят.
Както и да е. Не мисля че е обосновано да се разводнява темата с това дали водното може да протече или не т.е. някой ако го е страх, просто да не си прави. Никой не го кара или насилва. А пък кой кого какво кара или не кара да прави в различните компании е въпрос на политика на фирмата или както казвам аз "Никой не може да ми каже каква тоалетна хартия да ползвам и скоя ръка да си бърша г***". Така че, спора е безмислен.
Asus P6T Delux/ Core I7 920 C0@4.4GHz  / 3x1GB RAM OCZ@1600MHz 7-7-7/ Gigabyte HD4870x2/ 2x250 WD RE3 +320 Samsung/ DVDRW LG/ Powered by CM Real Power M1000/Case HAF932/Cooled by mineral water Gorna Bania  (Heatkiller v3,Laing DDC3.2,with XSPC Top Res,ThermoChill PA120.3).
|
|
|
26.05.09 г., 14:50
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от spiridoncho
А иначе за конете е характерно че и 36 волта го трепят.
|
spiridoncho, не че нещо, ама сега се сетих, че не напрежението (волтовете), а силата на тока (амперите) убива. Иначе какво да кажем за тейзърите, които пускат 50 000 V?
|
|
|
26.05.09 г., 15:40
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jan:2008
|
Недей, че ще изпаднем много в подробности. Нали знаеш че напрежението в запалителната уредба на колата е към 20 000V. пък никой не е умрял  . Роля играе все пак пробивното напрежение и повърхностното съпротивление на нещото, към което е приложено. Разбира се роля играе и до колко дадено нещо е чувствително към ток с определена големина. Все пак някои транзистори изгарят от едно просто статично електричество ако не са заземени  . Спирам да пиша, че май потдържам спама.
Asus P6T Delux/ Core I7 920 C0@4.4GHz  / 3x1GB RAM OCZ@1600MHz 7-7-7/ Gigabyte HD4870x2/ 2x250 WD RE3 +320 Samsung/ DVDRW LG/ Powered by CM Real Power M1000/Case HAF932/Cooled by mineral water Gorna Bania  (Heatkiller v3,Laing DDC3.2,with XSPC Top Res,ThermoChill PA120.3).
|
|
|
26.05.09 г., 15:42
|
|
|
|
Парапланерист
Регистриран от: Jul:2002
|
Цитат:
|
Като не си виждал компютърни охлаждания, защо изобщо тръгва шда философстваш и да говориш пълни глупости...
1. В компютъра НЯМА високо напрежение.
2. В компютъра НЯМА хиляди волтове. Няма как и да има, при условие че в ел. мрежата са 220 Волта. Замисли се малко, какво нещо ти трябва, за да преобразуваш 220 волта в няколко хиляди, при ампераж, достатъчно висок, за да те утрепе или изгори нещо.
3. Да си видял изгоряла кола поради теч в охлаждането? Отиди пак ги разгледай охлажданията по колите и другите машини, помисли, пък се върни и пак напиши някоя глупост, да ти се порадваме тук.
4. Ще те помоля, да не се опитваш да ме конкретизираш, какъв съм и какъв не съм. За разлика от теб, знам какво пиша и говоря.
И като допълнение - изгледай това филмче и го изкоментирай: http://www.youtube.com/watch?v=O-yT7cvfo3o
Само като жокер ще ти дам, че първо се тества течност за водно охлаждане, а второ се тества с вода. Освен това, тестващите са от един от най-големите сайтове за водни охлаждания.
|
|
|
26.05.09 г., 18:54
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Stuen4y
Не заслужават каквото и да е уважение, че да се пускат в темичката за бисерите. 
|
a според мен сте се самозабравили точно като онези смешници дето предизвикаха финансовата криза и сега целия свят ги гледа на криво и се чуди как да ги накаже,
и те се правеха на велики и пренебрегваха факти а като ги тресна финансовата криза почнаха да се самоубиват
разбира се всеки е свободен да прави квото иска, само мога да напиша моето мнение
 :-P
|
|
|
26.05.09 г., 19:04
|
|
|
|
Quick Learner
Регистриран от: Oct:2006
|
Ще се извиня за спама, но просто не се сдържах...
Цитат:
a според мен сте се самозабравили точно като онези смешници дето предизвикаха финансовата криза и сега целия свят ги гледа на криво и се чуди как да ги накаже,
и те се правеха на велики и пренебрегваха факти а като ги тресна финансовата криза почнаха да се самоубиват
разбира се всеки е свободен да прави квото иска, само мога да напиша моето мнение
 :-P
|
Теб май не само финансовата криза те е "треснала" ами и някои други неща и то главно по мисловния апарат. Нищо лично, просто констатирам очевидните факти.
PC:|GA-MA790FX-DQ6|940BE@3.8GHz|IFX-14|Sapphire HD 4870|"Радка Пиратка" 2x2GB 8500C5|2xWD6400AAKS RAID 0|CFT 750-14C|CM690|Sony E96D|LH-20A1LS|XL-740K|Koss QZ99|ZM-MFC1 Plus| Notebook: HP EliteBook 8530w FU461EA+Logitech M555b
Overclock yourself, you must!!!
|
|
|
26.05.09 г., 19:15
|
|
|
|
Registered User
|
Цитат:
Първоначално публикувано от Stuen4y
Ще се извиня за спама, но просто не се сдържах...
Теб май не само финансовата криза те е "треснала" ами и някои други неща и то главно по мисловния апарат. Нищо лично, просто констатирам очевидните факти.
|
ми те и тези които ги ползвам за пример се чудеха какво да измислят, как да увъртат и констатираха очевидни факти че не може да загубят нито цент, ама сега стана така че фирмите им почнаха да фалират...
така че не ме изненадва че сте група дето не може да ме разбере, само че за ваше съжаление груповото несериозно отношение не промения фактите
|
|
|
26.05.09 г., 20:06
|
|
|
|
Registered User
|
не можах да открия в темите за водни охлаждания коментари за безопасност и тъй като по новините е пълно с произшествия поради пренебрегване на безопасността, например с коли а в друга тема моите коментари бяха определени като спам реших да пусна нова тема да питам направо
наистина ли за вас въпросите за безпасността са спам и са безсмислени?
ако е така предлагам да изтриете тази тема
също предлагам модераторите да опитат да сложат бан на всички телевизий и вестници за да може да осигурят спокоиствие и да не се разводняват мислите на тези които решат да правят нещо
а пък аз съответно ще си правя сметка да стоя по далече от този форум тук
|
|
|
26.05.09 г., 20:10
|
|
|
|
The Count Of Pandora
Регистриран от: Jun:2005
|
аз предлагам да прочетеш още веднъж правилата на форума това как се оформят постове как се задават въпроси и прочее и прочее
сигурен съм че ако си зададеш въпроса правилно грамното и разбираем то ще получиш отговор независимо от темата
Бахти, на всяка запеята се налагаше да спирам, за да не я поставя :Р
ASUS P5E Deluxe X48 | C2Q Q9550@4Ghz [Fuzion v2+MCR320+MCP655] | G.Skill 4x2GB F2-8800CL5D-4GBPI@1132 | Sapphire 4870X2 | 150GB WD VelociRaptor + 2xWD6400AAKS | Chieftec CFT-850-14C | Iiyama E2403WS | Razer DeathAdder | CM Cosmos S Black
rager: Пост #1321, #71
|
|
|
26.05.09 г., 20:20
|
|
|
|
Registered User
|
ок ама къде по точно да чета? сега пак прегледах текстовете на които пише прочети преди да пишеш и не открих текст свързан с тази тема
Цитат:
Първоначално публикувано от Snow
аз предлагам да прочетеш още веднъж правилата на форума това как се оформят постове как се задават въпроси и прочее и прочее
сигурен съм че ако си зададеш въпроса правилно грамното и разбираем то ще получиш отговор независимо от темата
Бахти, на всяка запеята се налагаше да спирам, за да не я поставя :Р
|
|
|
|
| Управление на темата |
|
|
| Режим на показване |
Последователно
|
Правила за публикуване
|
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени
|
|
|
Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 01:48.
|