Назад   hardwareBG.com форум > Други > Общи приказки

Съобщения
Внимание: Последният коментар по тази тема е от преди повече от 13 месеца! / Attention: Last reply in this thread was more than 13 months ago!
Нигерийско кино
Управление на темата Режим на показване
стар 26.07.09 г., 21:49   #1
milensko
Registered User

Аватарът на milensko

Регистриран от: Apr:2006
Днес чух,че снимат по 3000 филма на година и им били изчерпани имената за филмите.

И естествено снимат филма "Hitler", в който негър на име Хитлер си тормози селото .Нищо общо с оригинала,пълен негатив.
Трейлър от филма:
http://www.poetv.com/video.php?vid=30879
Изтървах петъка,ама ще я пусна темата.
milensko не е на линия   Отговори с цитат

стар 26.07.09 г., 21:57   #2
DoC
Доктора ;)

Аватарът на DoC

Регистриран от: Dec:2006
Хюго Уийвинг е нигериец и ме кефи Току-виж и нигерийското кино ми харесало
DoC не е на линия   Отговори с цитат

стар 26.07.09 г., 23:43   #3
BreaK'N'EnteR
Registered User

Аватарът на BreaK'N'EnteR

Регистриран от: May:2007
Цитат:
Първоначално публикувано от milensko Покажи съобщението
Днес чух,че снимат по 3000 филма на година

Нещо си чул грешно ми се струва. Ако е истина, обаче, тия разбиват индийците по всички показатели.
BreaK'N'EnteR не е на линия   Отговори с цитат

стар 26.07.09 г., 23:49   #4
misty
Mr. Privilege

Аватарът на misty

Регистриран от: Feb:2004
Цитат:
Първоначално публикувано от BreaK'N'EnteR Покажи съобщението

Нещо си чул грешно ми се струва. Ако е истина, обаче, тия разбиват индийците по всички показатели.
Индийците правят толкова за седмица и то без сериалите. Не съм се интересувал от творбите на нигерийската кино индустрия, явно трябва да се поправя.

*Pryda, A&P Project, Sheridan, AXER, Moo, Cirez D - pseudonyms of Eric Sheridan Prydz*
misty не е на линия   Отговори с цитат

стар 26.07.09 г., 23:56   #5
BreaK'N'EnteR
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от misty Покажи съобщението
Индийците правят толкова за седмица и то без сериалите.
Добре, колко филми правят индийците за година? Аз знам, че са около 800-900 (игрални). 3000 е адски огромно число, представляващо бройка филми. А, ние в България, едвам, с триста зора, пускаме един филм на 2-3 години.

стар 27.07.09 г., 00:26   #6
Annihilator
Registered User

Аватарът на Annihilator

Регистриран от: Jun:2004
Цитат:
Първоначално публикувано от BreaK'N'EnteR Покажи съобщението
Добре, колко филми правят индийците за година? Аз знам, че са около 800-900 (игрални). 3000 е адски огромно число, представляващо бройка филми. А, ние в България, едвам, с триста зора, пускаме един филм на 2-3 години.
това е много далече от истината - ето ти 15 само от последното тримесечие на миналата година - http://capital.bg/k15/, при това повечето не са лоши. късометражните също се броят, иначе няма как да се докара такава бройка.
Annihilator не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 00:36   #7
N1ghtNinja
Banned

Регистриран от: May:2008
За мен пък това че правели 3000 филма не е нещо добро - населението им живее в дълбока бедност и хората гладуват, те ми правят филми. Макар че същото може да се каже и за Индия, но там населението е огромно, така че само 1 процент от населението ако се занимава с правенето на филми...

Но пък не знам много за Нигерия, така че може изобщо да не са толкова бедни, колкото си представям.
N1ghtNinja не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 01:30   #8
MAX9
noone

Аватарът на MAX9

Регистриран от: Feb:2006
Вместо храна от правителството ходят и раздават камери да снимат наред
MAX9 не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 03:01   #9
x-man
The Future is Fusion

Аватарът на x-man

Регистриран от: Apr:2005
Те може и по 10 000 филма на ден да си правят, но ако са на нивото на латиноамериканските сапунки, какво значение има ?! Нали се досещаш че никой не би ги пуснал в някое западно кино .

Относно Нигерииското кино, до колкото знам те имат проблеми с изхранването, така че едва ли е на ниво това кино. Дори мисля че си е някаква гавра с населението. При 800$ на година средно на човек, как мислите дали киното е най важното нещо ?!

П.С. На мен ми е по интересно какво става с филма Аватар на Джеймс Камерън. Който между другото струва повече от цялата киноиндустрия на Африка .
MB: Gigabyte GA-EP45T-UD3P |CPU: Q6600(Kentsfield) |RAM: 2x2GB DDR3 Corsair Dominator DHX 1800MHz |VGA: SPARKLE GeForce GTX460 768MB GDDR5 |HDD: Seagate 320GB, WD 640GB, WD Black 1TB |Monitor: LG 22" L225WT |PSU: Chieftec 550W | GPU-Z | CPU-Z

Последна редакция: извършена от x-man; на 27.07.09 г. в 03:09 часа
x-man не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 05:06   #10
Psychopompos
Член-куреспондент

Аватарът на Psychopompos

Регистриран от: Jul:2001
Вие добре се подигравате, но леко сте в грешка. Първо, Нигерия хич не е бедна страна. Имат много петрол, по-висок икономически растеж от на България, например, и има хора, които си живеят като царе. Естествено, голяма част от населението мизерства, но все пак става въпрос за Африка.

Второ, бюджетът на въпросният Аватар, което навярно ще е поредната безумна пукалка сътворена от Камерън, има бюджет близък до този на нигерийската филмова индустрия. Е, все пак в Африка има поне още 50 държави.

стар 27.07.09 г., 05:39   #11
milensko
Registered User

Аватарът на milensko

Регистриран от: Apr:2006
Вчера по Дарик казаха,че са по 200 филма на месец, но тук в статията са по малко.

http://e-vestnik.bg/1993
milensko не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 09:15   #12
BreaK'N'EnteR
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от x-man Покажи съобщението
Те може и по 10 000 филма на ден да си правят, но ако са на нивото на латиноамериканските сапунки, какво значение има ?!
Говорим за количество. 3000 си е доста голямо число. Това ме изуми. Ясно е, че измежду тия филми може да се намерят само 2-3 хубави. Другите вероятно са и по-зле от клипчетата във vbox7.com.

стар 27.07.09 г., 09:28   #13
Чукундур
Registered User

Регистриран от: Oct:2004
Може и да правят по 3000 филма на година, но хората се бъркат защото най-вероятно много малка част от тях за кино.
Чукундур не е на линия   Отговори с цитат

стар 27.07.09 г., 09:33   #14
BreaK'N'EnteR
Registered User

Цитат:
Първоначално публикувано от Чукундур Покажи съобщението
но хората се бъркат защото най-вероятно много малка част от тях за кино.
Ама все пак са филми. Голяма част от тях сигурно се правят, за да има какво да пускат по техните кабеларки. По-малък % пък достигат само за тяхното кино. Още по-малко пък се разпространяват за съседните африкански страни. Сигурно едвам стигат пари за реклама и пари за разпространение извън Африка. Евентуално 1 техен филм (ако е с добър сюжет и реализация, и най-вече доста пари зад него) на 6-7 години да достигне европейски и американски фестивали.

стар 27.07.09 г., 09:54   #15
n00b
saibot

Аватарът на n00b

Регистриран от: Mar:2005
Цитат:
Първоначално публикувано от Psychopompos Покажи съобщението
Второ, бюджетът на въпросният Аватар, което навярно ще е поредната безумна пукалка сътворена от Камерън
По-скоро поредният връх в научната фантастика. Винаги е ненадминат. Особено в технологично отношение.

http://www.moetopatuvane.com/ - социална мрежа за пътешественици
n00b не е на линия   Отговори с цитат

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 01:11.