Имам следния проблем
Не съм много сигурен всъщност дали проблема е софтуерен или хардуерен,но след преинсталация на Windows мисля ,че вече клони към хардуерен затова пиша темата тук.
Става дума за лаптоп,както се подразбира от заглавието,конфигурацията е Р8400,Penryn 2.26 GHz 3MB L2,4 GB RAM инсталирани,но Хр-то естествено разпознава и работи с 3 GB и видеокартата HD3650 със 512 МВ собствена памет,като както ми обясниха в сервиза на тошиба е настроено шерване от рамта за още 512 МВ,тоест ако собствената памет на картата недостига използва 512 от рамта,като няма възможност за никаква настройка или премахване на тази опция.Ако има значение картата я пише с 1024 МВ памет
цък
Същинския проблем се проявява при по-тежки игри,играя безпроблемно SanAdreas,SeriousSam2,NFS Underground.Обаче като си качих Wolfenstein 2,релийза от 6.86 GB на Razor1911 и започна да играя независимо дали на минимални или на максимални детайли се получават следните грешки:
цък
цък
Това са основните типове грешки,че не може да създаде тоя вертекс буфер или че не може да прочете някаква карта.Първо реших че играта е скапана,ама като разгледах коментарите не видях никой да има такъв проблем и много хора си я играят безпроблемно пък и е релийз на Razor1911.
След това реших да го пробвам и NFS Shift,пак четох коментарите оказа се че трябва Windows XP SP3,качих си релийза от април 2009,защото предишния ми беше SP2.И като пусна играта всички филмчета вървят перфектно без циклене,просто графиката е идеална няма артефакти или признаци,че видео картата изнемогва.И щом се пусна на New Career,след краткото филмче вече те пуска в BMW-то и пише Get Ready и вече ти караш и след това играя най-много 3-4 секунди и първия път даде грешка,че не може да чете от паметта и да натисна окей за да терминирам програмата,само че не го снимах за съжаление и след това като пробвам пак след надписа Get Ready ми става черен екран звука продължава да се чува и трябва да я резна от таск мениджъра.Драйвъра е Catalyst 9.8,едвали и двете игри са бъгнати още повече че много хора ги играят безпроблемно.В BIOS-а е беден на настройки и няма никакви настройки за видео картата.Има настройки които мисля са за процесора като execute-disable bit capability,intel virtulization technology,intel dynamic accelerate,незнам дали имат някакво отношение към проблема.
Ако кажете ,че просто дотук са възможностите на видео картата ще се успокоя,но според мен би трябвало да вървят тези игри,просто още в менюто като пуснеш играта си личи когато видео картата сдава багажа.
Същевременно никога не ми се е показвал син екран от windowsa.
Много ще се радвам ако някой има някакви идеи откъде точно идва проблема и дали не съм забравил някоя настройчица или други предложения с които може да се оправи проблема,предварително ви благодаря.