Съобщения
Ati mobility HD3650 проблем
Управление на темата Режим на показване
стар 29.09.09 г., 22:39   #1
BeTaTesTeR
Registered User

Аватарът на BeTaTesTeR

Регистриран от: Nov:2006
Имам следния проблем
Не съм много сигурен всъщност дали проблема е софтуерен или хардуерен,но след преинсталация на Windows мисля ,че вече клони към хардуерен затова пиша темата тук.
Става дума за лаптоп,както се подразбира от заглавието,конфигурацията е Р8400,Penryn 2.26 GHz 3MB L2,4 GB RAM инсталирани,но Хр-то естествено разпознава и работи с 3 GB и видеокартата HD3650 със 512 МВ собствена памет,като както ми обясниха в сервиза на тошиба е настроено шерване от рамта за още 512 МВ,тоест ако собствената памет на картата недостига използва 512 от рамта,като няма възможност за никаква настройка или премахване на тази опция.Ако има значение картата я пише с 1024 МВ памет
цък

Същинския проблем се проявява при по-тежки игри,играя безпроблемно SanAdreas,SeriousSam2,NFS Underground.Обаче като си качих Wolfenstein 2,релийза от 6.86 GB на Razor1911 и започна да играя независимо дали на минимални или на максимални детайли се получават следните грешки:
цък
цък
Това са основните типове грешки,че не може да създаде тоя вертекс буфер или че не може да прочете някаква карта.Първо реших че играта е скапана,ама като разгледах коментарите не видях никой да има такъв проблем и много хора си я играят безпроблемно пък и е релийз на Razor1911.
След това реших да го пробвам и NFS Shift,пак четох коментарите оказа се че трябва Windows XP SP3,качих си релийза от април 2009,защото предишния ми беше SP2.И като пусна играта всички филмчета вървят перфектно без циклене,просто графиката е идеална няма артефакти или признаци,че видео картата изнемогва.И щом се пусна на New Career,след краткото филмче вече те пуска в BMW-то и пише Get Ready и вече ти караш и след това играя най-много 3-4 секунди и първия път даде грешка,че не може да чете от паметта и да натисна окей за да терминирам програмата,само че не го снимах за съжаление и след това като пробвам пак след надписа Get Ready ми става черен екран звука продължава да се чува и трябва да я резна от таск мениджъра.Драйвъра е Catalyst 9.8,едвали и двете игри са бъгнати още повече че много хора ги играят безпроблемно.В BIOS-а е беден на настройки и няма никакви настройки за видео картата.Има настройки които мисля са за процесора като execute-disable bit capability,intel virtulization technology,intel dynamic accelerate,незнам дали имат някакво отношение към проблема.
Ако кажете ,че просто дотук са възможностите на видео картата ще се успокоя,но според мен би трябвало да вървят тези игри,просто още в менюто като пуснеш играта си личи когато видео картата сдава багажа.
Същевременно никога не ми се е показвал син екран от windowsa.
Много ще се радвам ако някой има някакви идеи откъде точно идва проблема и дали не съм забравил някоя настройчица или други предложения с които може да се оправи проблема,предварително ви благодаря.
BeTaTesTeR не е на линия   Отговори с цитат

стар 29.09.09 г., 23:55   #2
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Регистриран от: Dec:2001
Въпрос - пробвал ли си под Vista/7 има ли подобни проблеми?

Колкото до динамичната памет - с Mobility Modder има някакъв вариант да се задава размер на паметта, който може би ще ти реши проблема с показваната памет (реално доколко изобщо работи ползването на оперативната - божа работа, можеш само докато си в игра да гледаш колко натоварва, но с тази карта и 256 можеш да напълниш рядко, евентуално в покрай OpenGL режима на фотошопа, например, но не и в игра с реални игрови настройки).

Другото, което сега се сещам - и двата шота, които си дал, са от OpenGL игра, да не би да имаш проблем с това, защото е често срещан с някои версии на Catalyst (9л8 е между тях) и иска проста промяна в registry:
http://www.driverheaven.net/driverhe...ty-modder.html
GeniusLoci не е на линия   Отговори с цитат

стар 02.10.09 г., 22:37   #3
BeTaTesTeR
Registered User

Аватарът на BeTaTesTeR

Не,въобще не съм качвал виста или седмицата,държа на Хр-то,но едва ли ще се оправи ако ги кача.
Значи изтрих 9.8 драйвера и качих 9.9,пак същата работа,след това влязох в регистъра и промених от atioglx2.dll на atioglxx.dll и пак няма подобрение.
А по-тази логика игри на директх би трябвало да работят така ли?NFS Shift и тя ли работи на opengl ,не може ли да инсталирам някакъв opengl независимо от драйвера на видеокартата който да се използва,както се инсталира директх.Call of Duty 2 също ми върви безпроблемно,забравих да спомена.
Дано да имаш още резервни идеи

стар 02.10.09 г., 22:43   #4
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Не, няма такъв вариант.

А друго, друго - ако и с 9.9 прави мизерии (всъщност как успя да го качиш на ... а, то ти си с XP, пардон), не ми хрубва нищо. Всъщност просто е трудно да се оправи подобен проблем така, с "придставям си" в главата. По-лошото, че и в повечето фирми няма да ти помогнат, да не кажа, че няма и да разберат какво искаш...

Ако имаш път към София - ела до офиса на hwbg, ще го поумуваме на кафе поне

стар 02.10.09 г., 22:55   #5
BeTaTesTeR
Registered User

Аватарът на BeTaTesTeR

А според тебе накъде повече бие проблема към софтуерен или към хардуерен.А тия от АТИ не правят ли драйвери специално за мобилните видеокарти,щот сега свалям драйвери за десктоп картите,модвам ги с MobilityModer и после дописвам едни неща в ini файловете и кой знае,може заради това да е,дали го правя както трябва.Нарочно дадох повече пари за лаптоп само заради тази карта и пак проблем.Може ли да отговаряш на хардуерните изисквания и пак да не ти тръгне играта,пълно безобразие,интересно ми е дали и при десктоп картите е така,кой ли им ги купува ако и при тях има проблем.Бях се отвратил от нвидия,ама май ати е по-зле.

стар 03.10.09 г., 12:05   #6
bnick
Registered User

Аватарът на bnick

Регистриран от: Apr:2009
Пич аз съм с 3650 на мобилния и нямам проблем. Вярно че съм със седмицата, но картата си е супер. Пробвай със седмицата според мен ще установиш дали проблема е софтуерен или хардуерен

стар 03.10.09 г., 12:07   #7
GeniusLoci
Night

Аватарът на GeniusLoci

Цитат:
Първоначално публикувано от BeTaTesTeR Покажи съобщението
А според тебе накъде повече бие проблема към софтуерен или към хардуерен.А тия от АТИ не правят ли драйвери специално за мобилните видеокарти,щот сега свалям драйвери за десктоп картите,модвам ги с MobilityModer и после дописвам едни неща в ini файловете и кой знае,може заради това да е,дали го правя както трябва.Нарочно дадох повече пари за лаптоп само заради тази карта и пак проблем.Може ли да отговаряш на хардуерните изисквания и пак да не ти тръгне играта,пълно безобразие,интересно ми е дали и при десктоп картите е така,кой ли им ги купува ако и при тях има проблем.Бях се отвратил от нвидия,ама май ати е по-зле.
При мобилните е така. ATI едва сега пуснаха драйвер за мобилните карти, но само за Win 7 (бета). Според мен е време да смениш операционната система, XP отдавна само до мъки води...

стар 06.10.09 г., 10:07   #8
BeTaTesTeR
Registered User

Аватарът на BeTaTesTeR

Явно проблема е софтуерен,заради лошите драйвери.Качих си Windows 7,свалих си от сайта на Ати драйвера за седмицата инсталирах го без никакво модване,инсталирах си същата Wolfenstein 2 и няма проблем,играх над 1 час без никакъв проблем с максимални детайли и 50 % анизотропна филтрация.Ще кача по-късно и NFS Shift да пробвам,но явно заради това е бил проблема.Сега докато свикна с тоя Windows и докато му науча всички бъгчета както си ги бях научил на Хр-то,ще ми е кофти.Обаче си е умно животно,инсталира ми сам всички драйвери,даже и за Fingerprint сензора си намери драйвер.Много ви благодаря за помощта

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:51.