|
Впечатления за фирма Retropcmania
|
11.12.09 г., 12:31
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Aug:2001
|
Здравейте,
Опитах се да намеря някакъв раздел за впечатления от фирми за компютърна техника, защото имам смътен спомен като че ли в миналото имаше такъв. Сега не го виждам, а може би и няма (подозирам умишлено?). Все пак се надявам, да не нарушавам някое правило, за което не зная.
Във всички случаи ми се искаше да попитам, дали някой пазарува нещо от фирмата за 2nd hand техника www.retropcmania.com (още rmania май се казва.. а някъде срещнах и името Компекс, което не се ориентирах дали е фирма партньор или същата).
Аз лично бях доста приятно изненадан от нещо като блог с ревюта на стара (но предполага се качествена и маркова) техника, която продават, както и на клипчетата към тези ревюта качени в youtube. Наканих се и да си купя нещо оттам, но няколкото пъти, когато се опитвам по телефон/скайп на тази фирма, да получа някаква информация за нещата, които ме интересуват, ме посреща доста нелюбезно, бих казал селяндурско отношение и в общи линии нулев резултат от свършена работа (получена информация).
Не ми се влиза в детайли, защото допускам че има доза субективност в това мое мнение, обаче ме интересува дали някой има подобни впечатления от фирмата. Защото в момента въпреки, че се интересувам от неща, които предлагат, ако се окаже, че не само аз имам проблем да си свърша работата с тях - ще ги бойкотирам :-).
Относно темата, в случай че се нарушава някое правило, какво бихте ме посъветвали да направя, за да събера мнения за определена фирма - дали е коректна и т.н.
Поздрави
|
11.12.09 г., 22:10
|
|
|
|
FallOut
Регистриран от: Jul:2003
|
купих си лаптоп лятото оттам. нямам проблеми с него. дават гаранция (не ми се е налагало да я ползвам), издават документ за продажбата(фактура), за разлика от други фирми. Доволен съм. Стигнал съм до извода, че по телефон работа не се върши - разходи се на място...
|
|
|
11.12.09 г., 23:02
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Nov:2001
|
Цитат:
Първоначално публикувано от rozovata pantera
Здравейте,
Опитах се да намеря някакъв раздел за впечатления от фирми за компютърна техника, защото имам смътен спомен като че ли в миналото имаше такъв. Сега не го виждам, а може би и няма (подозирам умишлено?). Все пак се надявам, да не нарушавам някое правило, за което не зная.
Във всички случаи ми се искаше да попитам, дали някой пазарува нещо от фирмата за 2nd hand техника www.retropcmania.com (още rmania май се казва.. а някъде срещнах и името Компекс, което не се ориентирах дали е фирма партньор или същата).
Аз лично бях доста приятно изненадан от нещо като блог с ревюта на стара (но предполага се качествена и маркова) техника, която продават, както и на клипчетата към тези ревюта качени в youtube. Наканих се и да си купя нещо оттам, но няколкото пъти, когато се опитвам по телефон/скайп на тази фирма, да получа някаква информация за нещата, които ме интересуват, ме посреща доста нелюбезно, бих казал селяндурско отношение и в общи линии нулев резултат от свършена работа (получена информация).
Не ми се влиза в детайли, защото допускам че има доза субективност в това мое мнение, обаче ме интересува дали някой има подобни впечатления от фирмата. Защото в момента въпреки, че се интересувам от неща, които предлагат, ако се окаже, че не само аз имам проблем да си свърша работата с тях - ще ги бойкотирам :-).
Относно темата, в случай че се нарушава някое правило, какво бихте ме посъветвали да направя, за да събера мнения за определена фирма - дали е коректна и т.н.
Поздрави
|
/OFF
Евала за грамотно написания пост!
|
|
11.12.09 г., 23:18
|
|
|
|
bass-driven
Регистриран от: Dec:2007
|
Аз не се разбрах с тях-харесал бях един монитор,но не пожелаха да ми го пуснат за тест на отделен компютър,да го гледам отдалече горе на последния рафт,докато върви някакво музикално клипче и аз по това трябва да преценя.Как пък не...
Иначе изглеждат на кадърни хора.Лаптоп съм харесал също,ама без проверка нищо не взимам.По телефона са много учтиви.
|
|
11.12.09 г., 23:38
|
|
|
|
Nevermind
Регистриран от: Jun:2007
|
Ами един монитор съм взимал от там. Доволен съм от момчетата като цяло, единия ми беше колега в ТУ-София, макар и не от моята специалност. Като цяло бих дал положителна оценка за хората и фирмата, предлаганите неща като цяло са конкурентноспособни. Единствено кофти, че офиса е на забутано място ( до пряка на Симеоновско шосе).
Gigabyte P35-DS3R | Core 2 Duo E7200 | 2x2GB Corsair 8500C5 DDR2 1066 | Scythe Ninja + rev. B | Gigabyte 8800GTS 512 G92 | WD6400AAKS | Creative X-FI Extreme Music + Logitech X-540 | Pinnacle PCTV Pro | Gnusmas 214T | Chieftec BA-01 + CFT-650A-12B |
|
|
|
12.12.09 г., 14:45
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: May:2009
|
И аз имам положителен опит с тях. Взех едно лаптопче, в началото на лятото с 6 месеца гаранция. Досега не е имало проблеми. За уговарянето - първо им писах по мейл да ги питам, после се чухме няколко пъти и по телефона (най-вече, за да ме упътят до офиса  ). Като гледах лаптопа на място беше включен, дадоха ми да цъкам каквото искам, да го въртя, да го гледам. Издадоха гаранция, бележки, каквото си трябва.
Сториха ми се приятни и отзивчиви хора.
Само офиса наистина е малко забутан, но гледам, че вече са пуснали една пряка от Симеоновско (срещу светофара на улицата към зимния дворец) и може да е станал по-лесен за намиране  В Младост също имат един, но за там си спомням, че беше трудно да се намери човека, който работи там и трябваше по-рано да се обаждам да се разберем.
|
|
|
13.12.09 г., 10:23
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Oct:2006
|
Купувал съм от тях предимно монитори - бих казал че добре подбират какво да продават и поне до момента съм доволен от покупките си. Издават гаранции, но досега не се е стигало да правя рекламации.
|
|
|
13.12.09 г., 15:52
|
|
|
|
Night
Регистриран от: Dec:2001
|
Най отпред какво да видя:
Цитат:
|
ХАРДУЕРНА КАЛИБРАЦИЯ НА МОНИТОРИ И ЛАПТОПИ С ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ СПЕКТРОМЕТРИ - DATACOLOR SPYDER 3 ELITE
|
Последна редакция: извършена от GeniusLoci; на 13.12.09 г. в 16:12 часа
|
|
|
13.12.09 г., 16:48
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Sep:2004
|
Цитат:
Първоначално публикувано от GeniusLoci
Най отпред какво да видя:
|
В смисъл? Не е добър или?
|
|
|
14.12.09 г., 18:39
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Aug:2001
|
Мерси на всички за отговорите. Явно ще трябва да отида на място..
Цитат:
Първоначално публикувано от Mugala
... Единствено кофти, че офиса е на забутано място ( до пряка на Симеоновско шосе). ...
|
Заради това ми се искаше да предварително да имам някво инфо дали не се разкарвам излишно.
|
14.12.09 г., 23:57
|
|
|
|
Night
Регистриран от: Dec:2001
|
Цитат:
Първоначално публикувано от PepiX
В смисъл? Не е добър или?
|
Никак даже, спрямо i1 дори визуално разликата е огромна. Освен това, в статията въобще не става въпрос за хардуерна калирбация, а за профилиране. Но ми даде тон да взема да спретна нещо и да двете, плюс да дам възможност или да си купиш калибратори (у нас Адком внасят), или поне да си калибрираш еднократно, колкото може, на място в офиса, за който иска, но ще го отложа за след НГ, така или иначе не е спешно.
|
|
|
15.12.09 г., 08:10
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jan:2003
|
Много добра фирма, Кънчо го познавам, участваше активно в студентските протести със СРОКСОС, Иначе разбира момчето. Рови се по складовете за втора употреба и избира (пробира) качествени, атрактивни и много запазени неща. Когато отидеш, винаги обяснява подробно, и можеш да тестваш. За гаранцията горе споменаха.
|
|
|
15.01.10 г., 20:54
|
|
|
|
3dfx forever
Регистриран от: Feb:2002
|
Във фирмата не съм стъпвал, преди повече от година обаче в разстоянеие на два - три месеца си купих два монитора Dell от едно много любезно момче /Венелин се казва/, за което малко по-късно разбрах, че е ортак на Кънчо във въпросната фирма. Втория монитор се оказа, че има малко по-тъмно петно в единия ъгъл, човека ми го смени без никакъв проблем. Досега и двата монитора работят перфектно.
Багодаря ти Вени, ето така трябва да се печелят клиенти. Заради твоето отношение пиша този пост. Който иска да се свърже с него - http://www.veni-lcd.com/
|
15.01.10 г., 22:04
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jan:2006
|
С голямо удоволствие разгледах сайта им и статиите за някои от старите машинки. Обзе ме носталгия... даже напоследък ми минават някакви безумни мисли да си купя една такава, въпреки че не ми трябва
|
|
|
20.05.10 г., 08:41
|
|
|
|
Registered User
Регистриран от: Jan:2006
|
Искам и аз да кажа нещо положително за фирмата и момчетата, които стоят зад нея. В момента на пазара / а и винаги по правило/ има две-три фирми, които си разбират от работата, не ги мързи и продават "стоката", а не просто стока. Избират лично всичко, което предлагат и взимат от най-доброто влязло в България. Чудесно е да знаем, че има място, където може да отидеш и да си сигурен, че няма да те излъжат и ще си тръгнеш с хубава и надеждна стока. Разбира се винаги ще има недоволни клиенти, но колко са те в сравнение с доволните...капка в морето бих казал  . Нека ентусиазмът им не ги напусне и да се развиват все така добре...
ПС: Пиша от позицията на техен основен конкурент и добър приятел
|
|
|
| Управление на темата |
|
|
| Режим на показване |
Последователно
|
Правила за публикуване
|
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени
|
|
|
Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:51.
|