Назад   hardwareBG.com форум > Други > Общи приказки

Съобщения
Внимание: Последният коментар по тази тема е от преди повече от 59 месеца! / Attention: Last reply in this thread was more than 59 months ago!
Газова печка с газова фурна. Info.
Управление на темата Режим на показване
стар 05.09.05 г., 20:49   #1
mralien
Registered User

Аватарът на mralien

Регистриран от: Apr:2003
Интерестно ми е има ли някой от вас такова чудо. Ще споделите ли близки контакти с газовите домакински уреди като цяло, защото мене лично ме е малко страх от подобен род техника.

В интернет открих само тази печка, която освен газови котлони има и фурна.

Благодаря на отзовалите се.

стар 05.09.05 г., 21:03   #2
BobyTT
Малък черен роден на село

Аватарът на BobyTT

Регистриран от: Aug:2001
Цитат:
Първоначално публикувано от mralien
Интерестно ми е има ли някой от вас такова чудо. Ще споделите ли близки контакти с газовите домакински уреди като цяло, защото мене лично ме е малко страх от подобен род техника.

В интернет открих само тази печка, която освен газови котлони има и фурна.

Благодаря на отзовалите се.
няма да се пУашиш , всичко е ОК , аз имам такава от печка от години проблеми трудно може да има , като всеки един друг домакински уред , ако е инсталирана правилно е 100 процента безопасна, всичко става на нея много побързо отколкото на електрическата , и ако има значение за теб доста по-евтино.

i7 980X@4.53GHz, €V3A CLASSIFIED LE 759, 3x2GB HyperX 1600 6 6 6 18, 100GB Vertex LE + WD VelociRaptor 300GB + 3x 2TB WD20EADS, SLI eVGA GTX 480, Corsair 800D, X-Fi Titanium, Zalman 1000W, LG GBW-H20L, Logitech G9 & G15, Dell 24", ALL Water Cooled.
BobyTT не е на линия   Отговори с цитат

стар 05.09.05 г., 21:11   #3
mralien
Registered User

Аватарът на mralien

Цитат:
Първоначално публикувано от bobytt
няма да се пУашиш , всичко е ОК , аз имам такава от печка от години проблеми трудно може да има , като всеки един друг домакински уред , ако е инсталирана правилно е 100 процента безопасна, всичко става на нея много побързо отколкото на електрическата , и ако има значение за теб доста по-евтино.
Твоето, специално мнение е много ценно за мен, щом и през урагани e преминавала твоята... пооспокоих се...
Иначе да, цената на тока и преимуществата от готвене на газ, са ми основна идея... за това питам...

стар 05.09.05 г., 21:12   #4
Valeri
Registered User

Аватарът на Valeri

Регистриран от: Jun:2001
Ако жилището ти е газифицирано, ще ти излиза по-евтино и по-бързо. Съвременните газови уреди са на достатъчно ниво безопасност, ако спазваш правилата за употреба. Ако обаче готвите на тази печка семейство и нямаш газова инсталация, ще ти се налага често да сменяш бутилката, т.е. увеличаваш хамалогията (и риска от изтичане на газ с това). Неудобства са и това, че ще ти понамирисва на газ от време на време и трябва да се ползва в добре вентилирано помещение. Както вероятно се досещаш, пламъкът на газовата печка ти изгаря кислорода в помещението. Дори когато навън е -20С, ще ти се налага да държиш прозореца в кухнята леко отворен.

стар 05.09.05 г., 21:20   #5
mralien
Registered User

Аватарът на mralien

Печката ще е на балкона. Там поради спицификата на остъкляване - винаги е проветриво и или е +35 или -15-16...
Ще се полва с бутилка на първо(доста първо) време. Споделете по колко карат котлони/фурни с една бутилка.

Последна редакция: извършена от mralien; на 05.09.05 г. в 22:34 часа
mralien не е на линия   Отговори с цитат

стар 05.09.05 г., 21:39   #6
Psychopompos
Член-куреспондент

Аватарът на Psychopompos

Регистриран от: Jul:2001
Ами котлоните карат минимум месец при ежедневно варене на кафе и готвене примерно през ден. За фурна не знам, но който ще готви в нея трябва много да внимава и докато свикне най-вероятно ще прегори някоя и друга баница, защото имат радни специфики в сравнение с електрическите. А за по-евтино - с бутилки ще ти е минимум двойно, ако дойде централна - още по-добре, че няма да мъкнеш, а цената на литър пак сигурно ще е подобна.

стар 05.09.05 г., 21:48   #7
Valeri
Registered User

Аватарът на Valeri

Цитат:
Първоначално публикувано от Psychopompos
Ами котлоните карат минимум месец при ежедневно варене на кафе и готвене примерно през ден. За фурна не знам...
Нещо такова е разхода (както казах и на MrAlien по ICQ), защото родителите на моята половинка имаха такава печка и при готвене всеки ден на около 2 седмици трябваше да сменят бутилката. При това само с котлони, ако има и газова фурна и се готви основно на нея, май на 10-ина дни ще трябва да се сменя бутилката. Всъщност, всяка такава печка трябва да има разходни норми според производителя, могат да се направят приблизителни сметки, но по принцип тези уреди са "хищни" за енергия. Освен това и готвенето е по-особено, на неподходящи съдове нагарят дъната от открития пламък, във фурна трябва да се готви в затворени съдове поради вентилацията и т.н. В Канада има газ навсякъде по жилищата, но газовите готварски печки не са популярни особено. В магазина на 10 модела 9 са електрически и 1 газова. Малко е по-особена употребата им.

стар 05.09.05 г., 22:27   #8
Neotrace
Soul Reaper

Аватарът на Neotrace

Регистриран от: Apr:2002
Ами тъй като и аз се газифицирам в момента, та и мен ме интересуваше на първо място сигурността......та от фирмата изпълнител ми казаха че във всяко помещение където има газов уред /печка, котлон, бойлер, котел/ задължително се монтира газсигнализатор който от своя страна е свързан с магнет-вентил който прекъсва газоподаването централно....от друга страна повечето уреди си имат собствена защита и при загасване на пламъка отново спира подаването на газ. При теб обаче с бутилката може и по друг начин да стоят нещата....пък и си на проветрив балкон все пак
ASUS P5K Premium|E8400@4.3GHz/540x8-1.35v/|Water Cooling|4x1GB Team Xtreem-DARK 800@1080|2xWD Caviar Black WD6401AALS|Lite-on LH-20A1S|NEC ND-3551A|PowerColor HD4890 (960/4500)|A2 ZS|Tagan 650W TG650-U25|Logitech G15+ MX1000|NEC 2470WNX|Chieftec CA-01B-B-SL
Neotrace не е на линия   Отговори с цитат

стар 05.09.05 г., 23:11   #9
naasko
Registered User

Аватарът на naasko

Регистриран от: Sep:2003
Ние имаме изцяло газова печка от 25 години, руска е и с нормално готвене на котлоните примерно варене и пр. + печене 2 пъти в седмицата във фурната само с долното горене около 2 месеца изкарва. И според мен е много лесна за обслужване. През тези години само една термо защита на фурната е сменявана. А за балкона при минусовите температури които спомена не знам как ще гори и дали лесно ще се пали. Според мен си е достатъчно надеждна ако се проверява периодично дали и работят термо защитите при изгасване от заливания и пр.
naasko не е на линия   Отговори с цитат

стар 05.09.05 г., 23:29   #10
mralien
Registered User

Аватарът на mralien

Цитат:
Първоначално публикувано от Neotrace
Ами тъй като и аз се газифицирам в момента, та и мен ме интересуваше на първо място сигурността......та от фирмата изпълнител ми казаха че във всяко помещение където има газов уред /печка, котлон, бойлер, котел/ задължително се монтира газсигнализатор който от своя страна е свързан с магнет-вентил който прекъсва газоподаването централно....от друга страна повечето уреди си имат собствена защита и при загасване на пламъка отново спира подаването на газ. При теб обаче с бутилката може и по друг начин да стоят нещата....пък и си на проветрив балкон все пак
Хъхъ. Е ще стане малко "кич" да инсталирам газсигнализатор за едната печка. Едно е да спиш на газ/отоплителни печки, бойлери, котели/, друго да свариш яйце за 5 минути и да бягаш през глава от балкона
Въпреки това не мога да кажа, че не ме тресе параноя малко или много... ...но както и да е.

Последна редакция: извършена от mralien; на 06.09.05 г. в 00:14 часа
mralien не е на линия   Отговори с цитат

стар 06.09.05 г., 00:05   #11
Sairos
.....

Аватарът на Sairos

Регистриран от: Jul:2005
Сажелявам че ти развалям удоволствието но по добре си купи една електирческа може да се одрусаш повече пари за маркова и " А " класа но си струва.
Имахме газова махнаме по евтино ни излиза с новата ни печка и по бързо.
Sairos не е на линия   Отговори с цитат

стар 06.09.05 г., 00:52   #12
mralien
Registered User

Аватарът на mralien

За да има консенсус се спирам окончателно на този вариант:
Н772W
Има от всичко по малко, апък е и енергиен клас "А"...

Благодаря на всички взели участие.

стар 06.09.05 г., 01:14   #13
Sairos
.....

Аватарът на Sairos

Регистриран от: Jul:2005
Бих ти препоръчал този модел AEG 30005-VA
Дано ти хареса и устрой
Sairos не е на линия   Отговори с цитат

стар 06.09.05 г., 13:55   #14
nomatter
магьосник инженер

Аватарът на nomatter

Регистриран от: May:2002
Природният газ все още е доста скъп в БГ, поради монопола и ниското потребление.
nomatter не е на линия   Отговори с цитат

стар 06.09.05 г., 16:28   #15
249644943
Registered User

Аватарът на 249644943

Регистриран от: Sep:2004
Цитат:
Първоначално публикувано от mralien
За да има консенсус се спирам окончателно на този вариант:
Н772W
Да що се отнася до газ Gorenje са доста добри. У нас имаме печка Gorenje от около 20-22 години и не е мръднала + е доста икономична според мене - една бутилка стига за около месец. Е верно е че фурната е електрическа, ама майка ми като земе да готви на три котлона и се сещаш колко газ отива...
Добър избор.

стар 06.09.05 г., 18:35   #16
PepiX
Registered User

Аватарът на PepiX

Регистриран от: Sep:2004
И аз имам Gorenje - с първата бутилка свърших за почти 2 години.. е наистина приятелката ми готви предимно във фурната а печката е само с газови котлони..

Определено бих казал --- дааа.. заслужава си на газ..

В Англия съм бил на газова фурна.. иска малко време да свикнеш на времената на готвене, температури..
PepiX не е на линия   Отговори с цитат

стар 07.09.05 г., 01:43   #17
CappeLLLe
Registered User

Регистриран от: Aug:2005
аз съм с аналогичен модел, при наличието на бебе и две кучета /за които ежедневно също се вари рагу/, една бутилка пропан-бутан, напълнена на автогазостанция с 20 литра ми е достатъчна за около месец и половина
бих те посъветвал, да си намериш някъде газостанция и да си я зареждаш, защото лично мнение, но топливо и шел малко разреждат с метан /природен газ/, тези уреди работят или на метан /т.нар. централно газоснабдяване/ или пропан-бутан и резултата е плачевен когато има микс
а разхода би трябвало да е ориентировъчно около 200 гр. пропан бутан за 3 квт на час
CappeLLLe не е на линия   Отговори с цитат

стар 07.09.05 г., 03:41   #18
Valeri
Registered User

Аватарът на Valeri

Добре де, 20L бутилката е 10kg газ. Да кажем, че ти ползваш 1.5kW котлон (колкото е средна по големина плоча на електрическа печка), т.е. имаш разход около 100g/h. За 45 дни имаш 100h да ползваш котлона. Aко успоредно с храната на кучетата си готвите и за вас, тогава ще имате на 1/2 газ. Как успявате с 1h и малко на ден работа на печката!? Нещо сметката не излиза или просто ползвате печката малко.

стар 07.09.05 г., 05:27   #19
CappeLLLe
Registered User

Регистриран от: Aug:2005
просто става бързо
водата за малкия кипва за около 2-3 мин
на дзверовете кокалите за около 20 мин
след това работи на мин
а за нас готвенето, предполагам се досещаш, че са основно аламинути
CappeLLLe не е на линия   Отговори с цитат

стар 07.09.05 г., 09:35   #20
ВЕЛИНСКИ
характернодишащ

Аватарът на ВЕЛИНСКИ

Регистриран от: Nov:2002
От години готвя само на газ - просто не знам какво е електрически котлон. Използвам една бутилка между 10 и 12 месеца (не че се скъсвам да готвя ) - всичко се приготвя ултра бързо, икономично, чисто и пр. Единствено фурната ми е електрическа, но съм чувал че газовите фурни не печат добре - нещата лесно изгарят в тях и се изпичат неравномерно.

Газовите готварски печки са супер сигурни, имат защита срещи изкипяване и изтичане на газ и газовите им магистрали вътре са направени доста подсилено - нямат нищо общо с отоплителните печки на газ, които са си бомби направо! Моята е Korting, правена е в заводите на Gorenie.

Най-добрата комбинация е печка с 2 газови котлона и 2 електрически за резерва ако ти свърши газта и електрическа фурна с вентилатор
ВЕЛИНСКИ не е на линия   Отговори с цитат

стар 07.09.05 г., 11:53   #21
Nickolay
Registered User

Аватарът на Nickolay

Регистриран от: Aug:2003
Майка ми имаше газова печка с фурна в къщата която позваше през зимата. Печката беше полска. Според мен нещата направени в газовата фурна бяха по-вкусни от тези направени на електическата. Всичко ставаше някак си малко по задушено. Тук разбира се трябва да спомена един според мен недостатък на газта и товае , че при липса на вентилация прозорците а понякога и стените ставаха целите във вода особенно когато се ползва фурната. Нека някой химик да каже, но до колкото си спомням при горенето на пропан или бутан се отделят топлина, въглероден двуокис и вода което налага вентилация. Така, че ако ще я слагаш на балкона ще трябва да се примириш зимата с влагата там, а ако някой ще я слага в кухня задължително да помисли за ширм.
Nickolay не е на линия   Отговори с цитат

Съобщения

Управление на темата
Режим на показване

Правила за публикуване
Вие не можете да създадете нова тема
Вие не можете да пускате отговор
Вие не можете да слагате прикачени файлове
Вие не можете да редактирате вашите съобщения

BB кодовете са разрешени
Емотиконите са разрешени
[IMG] кодовете са разрешени
HTML кодовете са забранени

Отиди във форум

Всички времена са дадени във формат GMT +2. Часът в момента е 06:49.