Поредната Intel Channel Conference (ICC) се проведе в кино Арена (Младост)

Поредната Intel Channel Conference (ICC) се проведе в кино Арена (Младост)

В раздел: Блог от на 27.10.2009, 6,626 показвания

intel-large-logoДнес (27.10.2009) в кино Арена (Младост) се проведе традиционната Intel Channel Conference (ICC). Както винаги целта на конференцията е да запознае дистрибуторите и системните интегратори работещи по системата “Intel Product Integrator” с асортимента и най-вече с възможностите на продуктите които ще предлага компанията в следващите шест месеца. В програмата на мероприятието бяха включени различни образователни лекции и демонстрации на новите продукти на Intel.

Темата на конференцията беше фокусирана върху тенденциите в развитието на IT пазара и разбира се върху най-новите продукти на компанията. Специално внимание беше обърнато на новата Core i7/i5/i3 ((Nahalem,Gulftown,Lynefield,Clarcdale) архитектура предназначена както за десктоп, така и за мобилни компютри (Calpella), а също така и на енергоспестяващите решения в лицето на Core 2 LV/ULV и Atom процесори предназначени за ултракомпактни лаптопи и неттоп системи.

Тенденциите в развитието на пазара и новите технологии беше коментирано в лекция на г-н. Гордън Макгейчи (Gordon Mcgeachie). Представителя на Intel за България г-н. Ардис Минасян изнесе лекции касаещи бъдещите десктоп и мобилни решения на компанията. Лекция относно бъдещите сървърни решения изнесе г-н. Урош Хузяк (Uroš Huzjak) от Словения.

Освен традиционните презентации от страна на представители на Intel, в конференцията взеха участие с презентации и представители на Kingston и Microsoft. Г-н. Михай Марсу (Minai Marcu) – представител на Kingston за България, Молдова и Румъния демонстрира последните SSD и DDR3 решения на Kingston, а OEM директора на Microsoft за България г-н. Оги Данчев изнесе лекция относно новите Windows 7 базирани решения на компанията.


Етикети: , ,Коментарите са забранени.