Ревю на Great Wall H6 2.0 TCI 143 HP 4×4 MT Star

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 7.01.2015, 29,644 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


great-wall-h6-1great-wall-h6-2
great-wall-h6-3great-wall-h6-4
great-wall-h6-5great-wall-h6-6

Неотдавна имахме възможността да проследим целия процес по сглобяването на Great Wall H6 в завода на Литекс Моторс край Ловеч, процес, който документирахме, за да може и вие да го проследите – Разходка в завода за автомобили Great Wall в България. Разбира се следващата логична стъпка беше да направим и тестове на самия автомобил, след като подробно бяхме видели с очите си как от едно голо купе H6 се превръща в завършен продукт готов за използване. Именно това и направихме, под формата на тестдрайв на Great Wall H6 обхващащ около 500 километра по различни терени и в различни условия, за да може да споделим нашите впечатления и от финалния завършен продукт, след като останахме приятно изненадани от видяното в завода.

Great Wall H6 е типичен SUV със среден размер, предлагащ типичните са автомобилите от този клас предимства като високата позиция на седене създаваща усещане за по-голяма сигурност, по-голям вътрешен обем за превоз на повече багаж, подобрена проходимост спрямо стандартен автомобил и не на последно място всичко е съчетано с атрактивната визия. На практика сегментът на SUV-овете през последните години се радва на все по-голяма популярност сред потребителите и не случайно на пазара се появяват нови все по-достъпни и интересни предложения. Great Wall H6 е практичен SUV, подходящ не само за градска, но и за извън градска среда, но трябва да имате предвид, че той не е типичен офроуд автомобил, макар да се справя без особени затруднения с препятствия, с които нормален автомобил би изпитал трудности. Производството на H6 в завода на Литекс Моторс край Ловеч стартира в края на 2013 година и от тогава той се радва на доста сериозен интерес не само в България, но и в други страни в Европа, за където се изнася асемблираната у нас продукция.Всички страници от статията:

 1. Накратко за Great Wall H6
 2. Каква версия на H6 тествахме
 3. Поглед oтвътре на Great Wall H6
 4. Впечатления, возия и разход на гориво
 5. Гаранция, сервиз и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , , , ,29 коментара

 1. 1 batRambo // 07.01.2015 в 14:09

  Оправете цените !!!!!

 2. 2 Last V8 // 08.01.2015 в 01:15

  Китаец за “тежкари”, които не могат да си позволят кю седмица или туарег.

 3. 3 Гого // 08.01.2015 в 11:27

  Че то новите SUV на Шевроле-Нива, ВАЗ-2123 и Лада C-Cross(излиза тази 2015г.) са не по-лоши от тази машинка. Особено Лада C-Cross…Ще чакам представяне и на него в хардуербг.

 4. 4 Seeker003 // 08.01.2015 в 11:51

  Интересно е да изкажете мнение за обезшумяването на купето. Това е голям проблем при по-евтините автомобили, например Dacia Duster.

 5. 5 Тодор Богданов (mollov) // 08.01.2015 в 12:21

  @Гого – Captiva-та е по-боклучава от към интериорни компоненти (пластмаси и прочие), спрямо H6-цата… сравнявахме ги…

  @Seeker003 – обезшумяването е прилично, ма не е нещо уникално, за което човек да бие тъпана… като цяло са се справили добре…

 6. 6 Гого // 08.01.2015 в 13:17

  По-боклучава? Странен начин за определение. Низходяща градация, сякаш започваща от…твърде ниска база. Направо все едно от сметището?! Едното е по-боклучаво от другото. Сякаш и двете са боклуци, ма едното не толкова много като другото :о По-важният въпрос е, доколко си отговарят параметрите на машините и качеството на материалите и сглобяването, спрямо исканата цена + цената на обслужването, на екплоатацията, ремонтите и прочие.

 7. 7 Тодор Богданов (mollov) // 08.01.2015 в 13:32

  Добре, явно за теб трябва да се перифразирам, щото иначе явно е прекалено трудно за разбиране – изглежда по-евтина, пластмасите са по-груби и по-некачествени… сега как е???

  Не мога да разбера защо всеки път трябва да се правиш на философ и да пишеш по 20 реда с неща, дето почти никой не го интересува, но ти се чувстваш длъжен да напишеш…?

  Колкото до по-важния ти въпрос – няма как да кажем каква е цената на обслужване, експлоатация, ремонти и прочие при положение, че нямаме възможност да тестваме автомобила за тази цел… иначе с удоволствие бих го направил, защото според мен Н6-цата е доста добре изпълнена и приятен автомобил за управление, с 2-3 условности (едното от които е късата 2-ра предавка, а другото е липса на автоматична СК).

 8. 8 Billy // 08.01.2015 в 14:09

  Не че нещо,ама малко ми лъха на поредната статия с лозунг подкрепете българското. Вие сте хора техничари, хора имащи силен интерес към “хардуера” , а в тая статия имам натрапчивото чувство ,че се избягва въпроса за динамиката на тоя тулуп . 143 к.с и 310 нютона как се усещат на това купе ? Факт е ,че по мощен двигател до момента не се предлага ,а този ще е всичко друго, но не и приятен за каране. Боклучавата Каптива има 2 дизелови агрегата, като и двата предлагат повече коне и повече нютони от ВеликатаСтена . Знам ,че не са ви го дали джипа за да плюете по него ,но малко обективност и изтъкване на някой друг недостатък в името на немалкото хора четящи форума няма да е лошо . Не го приемайте като заяждане ,а като градивна критика :)

 9. 9 Тодор Богданов (mollov) // 08.01.2015 в 14:22

  Напълно те разбирам какво имаш предвид, за разлика от други пишещи… в конкретният случай нашите впечатления се базират на това от къде идва тая джиБка, кой я е правил, какви са матрялите и т.н… това, че е сглобявана в BG не е причина да се опитваме да я изтъкваме, можеш да си сигурен. Въпреки това е доста впечатляващо за толкова млад екип и “производствен цех” да правят толкова добре изглеждащи автомобили. Тая тестовата бройка може да е сглобена специално за целта, ама няма как да знаем… макар че бяхме и на място в завода и видяхме доста “току що” сглобени H6-ци и си бяха същите…
  Изтъкване на недостатъци би било възможно, ако такива наистина има, на фона на това, което H6 предлага, иска за парите си и представлява като автомобил. Наистина ми е малко трудно да му търся кусури предвид отправната му точка за търсенето на такива – ако беше позициониран като някакво ново и невиждано SUV творение, което струва 60-70k и т.н. – тогава щяхме да си говорим други неща… Но H6-цата, без майтап, си изглежда като един доста приятен SUV с прилично пътно поведение, не чак толкова лоша динамика и добро изпълнение като материали и сглобка. Карах я 3 дни и определено ми допадна. Няма това усещане за “китаец” (карал съм преди няколко години един китайски SUV/пикап, който беше отврат!), а цената му “с всички екстри” е доста конкурентна. Мисля си, че от GW са напълно наясно какво предлагат и затова и цената не е примерно 30-35k, че да привличат с ниска цена…
  Ако беше с автоматик на тая цена, цена нямаше да има… :D

 10. 10 Billy // 08.01.2015 в 14:40

  Благодаря за бързия отговор. SUV сегмента за мен по принцип е безсмислен и при него всичко е въпрос на компромис , ясно е че не може динамиката да е на лек автомобил ,а прохдимостта на джип ,но както всички знаем тия “Джибки” са си паркетни лъвове и като такива динамиката е не малък фактор в избора на такъв , та за това и се заинатих ,че липсваше такова перо в ревюто. В повечето случаи човек търсещ имфо за нещо решил да купува( не че съм се засилил) се оглежда за лошите неща ,а не за хубавите , едва когато те се изяснят идва ред на останалите.
  Както и да е , въпреки всичко ревюто ми хареса и ви поздравявам за което , джипката наистина изглежда добра и се надявам това да е началото на възраждането на БГ аутомотив индустрията ,а не лоу кост аутсорсинг проджект целящ само навлизането на Китайците на ЕУ пазара.

 11. 11 Тодор Богданов (mollov) // 08.01.2015 в 15:50

  H6-цата го търкаляхме по разни “морави” и прочие “неравни пътища” и да ти кажа не е баш паркетен лъв… има определени off-road заложби, макар да не са сериозни… то и никой не ги очаква… :) Клийрънса т.е. просвета му е доволен и спокойно се подмяташе по неравностите…

 12. 12 Радо // 08.01.2015 в 18:19

  Само към коментара на Гого искам да допълня, че 39-та година като лежах по затворите имаше един Цанко някъде от видинско, който ни разправяше как на фронта 13-та година като бѝли турчина имали някой си фелдфебел Гунчев, голяма гад, та неговата дъщеря, голямата, се взела с някакво момче от Берковица, Велко. Tоя Велко заедно с техния горски веднъж кръчмата чели някакво вестниче, дето телеграфиста от железопътната станция донесъл и от дума на дума установили не само, че съветската октомврийска революция рано или късно ще се пренесе и в съседни държави, но и че шринкът към 10nm при Cannonlake няма да мине без трудности с добивите в ранните фази на производството.
  Та от това веднага се изяснява и ситуацията с Лада Нива, Грейт Уол и чумата по говедата в аржентинските пампаси.

 13. 13 Омбре // 08.01.2015 в 19:55

  Предпочитам да си купя старата лада нива, поне знам, че е здрава, и яка машина, дори със слаб двигател, но ако и се смени двигателя и някои други чаркове, ще помете великите стени и др такива кочини…

  Иначе GW сме виждали много преди това в лицето на Hyundai, KIA, SsangYong, тия дараци всичките дето са правили коли някога, особено джибките, съм ги чувал не един път, как тракат и скърцат по пътищата, все едно ще се разпаднат, нито една лада не съм, чул тракаща и да се разпада..
  Но няма лошо де, който плаща той поръчва музиката…

 14. 14 Seeker003 // 09.01.2015 в 02:46

  Какво е теглото на H6 с дизеловият двигател, не го намирам на официалната страница.

 15. 15 mollov // 09.01.2015 в 21:52

  @Омбре – да сравняваш Нива-та с H6 е направо нелепо… не само, че не са в един клас, ами и не са дори със сходно предназначение… то по-добре си купи УАЗ-ка…

  Иначе за останалата част от написаното от теб – аз H6 не съм го чул да скърца… докато няколко Нива-и съм ги чувал бая… ама БАЯ… че направо не ми се припомня… но щом ти е интересно да сравняваш Лада-та с H6 – действай… никой не те спира :)

 16. 16 Омбре // 10.01.2015 в 04:21

  Може да звучи по-много начини..
  Иситната е, че ладата или някоя маркова джипка няма да се скапе, ама тая марка е китайска, 100% след гаранцията ще почне да се разпада, сигурен съм, щото няма как да са им толкова евтини колите и да са здрави поне колкото WV..
  Пък сравнено и ладата и тоя джип не могат да се катерят, та в това отношение са горе-долу еднакви, сега ладата, че е много по-здрава е отделен въпрос, возията и е по-лоша, но от руските коли по-здрави няма..
  Съпоставка ако нивата и тоя джип бяха правени по едно и също време гаранция, че ладата още щеше да е здрава, просто всеки знае, че китайското “качество” за нищо не става, по-добре вота ръка японска машина…

 17. 17 Гого // 10.01.2015 в 12:08

  Уверен съм, че не си чул да скърца. Съвсем нова кола и то подготвена повече или по-малко за ревюто ;) То оставаше и да скърца. Все пак очаквам тестове с Лада C-CROSS като излезе. Да се има предвид, че въпреки страхотния външен вид който има(справка снимки в интернет) се споменават цени в рамките $12-16K т.е. и най-скъпата серийна конфигурация, ще е около 15К лева по-евтина от H6…Разбира се, понеже колата ще се произвежда в Русия, пак очаквам да се пишат само негативи за нея, на политическа основа, нищо че завода е взет от Шевролет и Русия също е капиталистическа страна, от доста години вече. А между другото в нета има споменат и модел B-CROSS, който ще е версия с две врати, за разлика от C-CROSS(нещо като разликата между ВАЗ 2131 и 2121 навремето. Та ще е доста интересно тази година, ако санкциите не станат причина за отлагане.

 18. 18 Георги // 16.01.2015 в 20:17

  Ооооо … скърца и то много :)

 19. 19 NIkola // 17.01.2015 в 11:45

  дин от шефовете ни сглупи и кути такива служебни 3 броя, Ховер-и да бъдем по точни, за 12 месеца едната има 32 сервизни дни, другата 37, третата 28: ДНИ- не часове
  Освен това покривите им започнаха да гният още първата година, всичко вътре е евтино , скърцащо и дялано с теслата, освен това на този “автомобил” неможе да се разчита никак даже

  Това не е автомобил а боклук- нерводер

 20. 20 Fireman // 19.01.2015 в 22:14

  Технически данни
  4-цил. турбодизел, отпред напр.; работен обем 1996 куб.см; макс.мощност 143 к.с. при 4000 об/мин; макс.въртящ момент 310 Нм при 1800-2800 об/мин; двойно задвижване; 6-степенна трансмисия; дължина/широчина/височина 4640/1825/1690 мм; тегло 1520 кг; обем на багажника 808 л; обем на резервоара 58 л; 0-100 км/ч за 11,4 сек; макс.скорост 180 км/ч; разход EU-Mix 6,8 л; СО2 175 г/км

 21. 21 mollov // 19.01.2015 в 22:52

  @Nikola – за Hover H5 или H6 става дума?

 22. 22 Николай Цеков // 25.01.2015 в 22:21

  Омбре, това пренебрежение, с което говориш за Хюндай, е много не на място спрямо настоящото качество на автомобилите им. Иначе за GW нищо не мога да кажа.

 23. 23 BTVGZ // 05.02.2015 в 00:23

  @Радо, взе ми го от устата. Тъкмо щях да кажа същото.

 24. 24 martin80 // 10.02.2015 в 17:34

  Автомобила никак не лош,а в “тубата” е пълно с клипове на тествани “СУВ” автомобили от тази марка и специално руснаците ги тестват в максимално тежки условия,както имат и доста добра проходимост и далеч не са паркетни сувчета,също който знае руски,може да чуе и отзиви за качеството на материалите и здравина.Също отчитат много добри продажби в Австралия,ЮАР и Русия!

 25. 25 уаv // 10.02.2015 в 19:49

  Немога да разбера защо в сайт посветен на компютри трябва да се пише за коли.

 26. 26 WDale // 16.02.2015 в 15:20

  Изглежда така сякаш динамиката на този SUV черпи вдъхновение именно от монумента на който е кръстена марката : )

 27. 27 Мартин // 21.02.2015 в 01:35

  Много се чудих дали да го напиша този коментар, но ми е трудно да не споделя, че това е изключително разочароващо и слабо “ревю”. Гледах повече от минута как се минава легнал полицай и то от ниските… wtf? Гледах и как не се спазват знаците в мола (made in BG наистина), и че явно волана е тежък и се върти с две ръце… пак в мола. Камерата беше ту на главата, ту на гърдите на шофьора и после на волана, че даже и в небето… оооок браво за последното. Ама то не е къща, че да го снимам от небето, то се движи и трябва да се лети след него, явно и тук няма браво.
  Возилото изглежда добре и вътре и вън, но никъде не прочетох критики от автора/те. Толкова ли е невероятно качествен, че нямате нито една забележка или това си е платен репортаж маскиран като ревю. Много аматьорско и никак информиращо, но явно маркетинговите бюджети на GW са оскъдни. Имате правописни грешки, тафтология на няколко места, все едно чета блог на някой десетокласник. Като купувам кола не искам само да ми я описвате и снимате, а искам да дадете личните си впечатления и коментари, критики, похвали и усещане. Щом нямате такива, явно или имате малък опит и никаква база за сравнение, или подхождате лековато към аудиторията си, която ви има доверие. Научил съм много покрай този сайт и форум, и чак не ми се вярваше, че този материал е публикуван тук. Моля ви не свалайте нивото си с такива статии, моля ви!

 28. 28 Sony Ericsson... // 25.02.2015 в 06:51

  Не е важно ревюто, или какво са писали, просто ако искаш да ти е мирна главата, НЕ купувай тия китайски кочини, щото разликата им спрямо японските е на светлинни години, всеки японски джип е много по читав гаранция….

 29. 29 angelinoff // 03.03.2015 в 17:29

  2-тонен кенеф с умрел двигател, скапани материали и крадено. От зад нещо на туарег са се опитали да го докарат, от преде е крадено от мерцедес. Кво мислите, че Гришата ще даде тестов екземпляр за да се оплюе ли ? :D

  Ако ще давам толкова пари, по-добре да си купя 4-5 годишна X5-ца.

  Един въпрос към тестващите. Вечерите като го паркирахте, заключвахте ли го?

  Задължително се заключват тия, да не отвори някой да се изсере вътре погрешка ….

Коментари: