TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi Range Extender

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 16.07.2015, 15,119 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3


tp-link-re210-1

Постигането на добро покритие на безжичната мрежа у дома или в офиса с използването на само един единствен безжичен маршрутизатор в днешно време е доста сериозно предизвикателство. От една страна имаме доста сериозно насищане на честотите използвани от безжичните устройства, а от друга са предизвикателствата с които трябва да се справим за правилно позициониране и настройване на безжичния рутер при неговата инсталация. Най-често определянето на позицията на WiFi рутера не взема предвид оптималната позиция за максимално добро покритие на наличната площ, а вместо това е повлияно от фактори като позицията на домашния настолен компютър или мястото откъдето влиза мрежовия кабел на Интернет доставчика и т.н. Това налага прибягването до алтернативни решения за подобряването на обхвата на безжичната мрежа, като например използването на Wi-Fi Range Extender устройства. Имено едно такова предложение ще разгледаме тук и по-точно TP-LINK RE210 – двубандов ac750 усилвател на безжичния сигнал. На практика този тип устройства се явяват нещо като пълноценен безжичен маршрутизатор с по-ограничена функционалност ориентирана към специфичната задача. В тази връзка голяма част от безжичните рутери имат възможност да се използват и като устройства за разширяване на обхвата на безжичната мрежа, но не всички. Когато такава функция е налична в WiFi рутера тя най-често не е особено лесна и интуитивна за ползване и изисква потребителя да знае какво и как да конфигурира. Именно това е едно от основните предимства на устройствата тип Wi-Fi Range Extender – лесни са за ползване и настройка дори от начинаещи потребители, или поне би следвало да е така.

tp-link-re210-2

TP-LINK RE210 далеч не е първият Wi-Fi Range Extender на TP-Link, преди него компанията предложи няколко вариации за 150 Mbps и 300 Mbps 2.4-гигахерцови решения, както и моделът двубандовия RE200. При актуалният RE210 имаме изцяло нов дизайн, който определено е сериозна стъпка спрямо предходните решения като функционалност и удобство за потребителя. Става дума за наличието на антени, чиято позиция може да се регулира от потребителя (преди това антените бяха вградени и фиксирани), както и удобни бутони за управление на устройството – за включване/изключване, рестартиране и спиране на светодиодната индикация.


Параметри на TP-LINK RE210:

– Standards and protocols: IEEE 802.11ac, IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE
802.11b
– Interface: 1x 10/100/1000M Ethernet Port(RJ45)
– Button: RE (Range Extender) Button, Reset Button, LED Button, Power Button
– Dimensions (W X D X H): 94 x 54 x 75.2 мм
– Antenna: 2x външни
– Power Consumption: около 6.5W
– Frequency: 2.4 GHz и 5 GHz (802.11ac)
– Signal Rate: 5 GHz до 433 Mbps, 2.4GHz до 300 Mbps
– Transmit Power: – Wireless Modes: Range Extender
– Wireless Security: 64/128-bit WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK

tp-link-re210-3

Устройството за разширяване на обхвата на безжичната мрежа TP-LINK RE210 е двубандово – работи едновременно на 2.4 и 5 гигахерца, съвместимо с всички актуални безжични стандарти 802.11 a/b/g/n/ac и идва с един гигабитов Ethernet порт за свързване на едно устройство без безжична функционалност към мрежата. Дизайнът е предвиден за директно включване в контакт на стената, както и при предходните модели на TP-LINK, но при RE210 благодарение на външните антени не е проблем да го позиционирате навсякъде настройвайки правилната позиция на антените за оптимален обхват.

tp-link-re210-4

Идеята на устройствата за подобряване на обхвата на безжичната мрежа е те да бъдат позиционирани така, че да са достатъчно близо до WiFi рутера, за да имат високоскоростна връзка. В същото време те трябва да разширят обхвата на безжичната мрежа покривайки и част от обхвата на безжичния маршрутизатор, като в зависимост от помещенията, които трябва да имат добро покритие може да се наложи използването на няколко Wi-Fi Range Extender устройства за оптимален ефект.Всички страници от статията:

  1. TP-LINK RE210 AC750 Wi-Fi Range Extender
  2. Свързване и конфигурация на екстендъра
  3. Тестове, впечатления и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3
Етикети: , , ,Коментари: