Be Quiet! Dark Rock PRO 3

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 21.06.2016, 10,131 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Един от най-интересните охладители в продуктовата линия на Be Quiet! несъмнено е моделът Dark Rock TF, който представлява нещо, което малко производители на подобен тип продукти би му хрумнало да направи. Но за нашият материал на тема Dark Rock TF ще трябва да изчакате още няколко дни, а сега ще погледнем по-внимателно един “по-така” вариант на процесорните охладители на Be Quiet! от тип “кула”… или в конкретният случай – две кули.

bq_dark_rock_3_pro_first

Става дума за по-“обемният” брат на Dark Rock 3, който ви представихме преди няколко месеца, а именно Dark Rock PRO 3. Предвид нуждата от все по-сериозни и големи охладители за най-сериозните чипове на AMD и Intel и желанието на потребителите да овърклокват все повече и повече, понякога охладителите тип “единична кула” не са достатъчни да задоволят капризите за охлаждаща способност. Поради това и Dark Rock 3 си има своята PRO версия, която в някои отношения може да се нарече “2х Dark Rock 3”.Всички страници от статията:

 1. Един PRO вариант на Dark Rock 3
 2. be quiet! Dark Rock 3 PRO
 3. Инсталация на Dark Rock 3 PRO
 4. Тестова система и резултати
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Гого // 21.06.2016 в 15:46

  Ммм, не пречи на паметта, ако тя не е поставена в най-близките до процесора слотове. Всъщност, дали в тези два(черни) слота въобще може да се постави каквато и да е памет(нископрофилна)?

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 21.06.2016 в 16:59

  Може… реално предният вентилатор се намира НАД двата модула на GEIL…

 3. 3 Марто // 21.06.2016 в 17:13

  Добър е, но като визия бих избрал CR R1 Ultimate/Universal, а като качество и ефективност NH-D15/S. Отделно, че монтирането е известен недостатък при BeQuiet! За тея пари трябва поне в едно отношение да е най-добър, което обаче не е постигнато. Стараят се от BQ!, ама нещо все не им достига – било то при кутиите, захранванията или охлажданията.

 4. 4 Radeon GTR+ // 24.06.2016 в 23:28

  Най малкото Noctua, предлагат кит за монтиране, към всеки един охладите продаван някога от тях, а това почти никой не го прави, да не коментирам, че като качество на изработката, и тишината на вентилаторите им, няма кой да ги достигне. Тоест ако имаш от първите Noctua охлаждания, и ти трябва да го сложиш на AM3+/ Skylake пишеш на noctua, и те ти пращат кит за монтиране за съответния сокет. Иначе ако ще е друга марка това е Thermalright, не германците, които се опитват да гонят доказали се с годините марки като EnermaX, SeaSonic, Noctua, ThermalRight…

Коментари: