Be Quiet! Dark Rock PRO 3

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 21.06.2016, 10,089 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Достигнахме и момента на монтаж на Dark Rock PRO 3 върху нашата тестова “печка” – процесор Core i7-5930K. Всъщност начина на инсталация не се отличава по нищо от това, което вече видяхме при охладителя Dark Rock 3:

dark_rock_3_install_1

Първо се поставят четирите основни крепежни винта на съответните позиции по Socket LGA2011. След това (с вече поставени крепепежни планки) самият охладител се поставя на мястото му и в четирите края се затягат крепежните гайки. Трябва да ви кажа, че предвид масивността на този охладител е много добра идея да свалите и двата вентилатора, преди да започнете затягането на гайките и изобщо поставянето им на място. Също много добра идея е дънната платка да е извадена от кутията, защото достъпа до четирите крепежни точки е доста трудно. Успяхме с инсталацията без да изваждаме дънната платка от кутията, но това определено беше доста неприятна задача. Предполагам, че при другите варианти на процесорен сокет няма да е по-лесно.

bq_dark_rock_3_pro_install1

bq_dark_rock_3_pro_install2

bq_dark_rock_3_pro_install3

На третата снимка се вижда разположението на предният вентилатор над паметта. Тестовата памет GEIL Potenza е с повишена височина, но въпреки това вентилаторът можеше да се постави без да стърчи над нивото на радиаторният блок.

Така или иначе, вече сме готови и за тестове…Всички страници от статията:

 1. Един PRO вариант на Dark Rock 3
 2. be quiet! Dark Rock 3 PRO
 3. Инсталация на Dark Rock 3 PRO
 4. Тестова система и резултати
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Гого // 21.06.2016 в 15:46

  Ммм, не пречи на паметта, ако тя не е поставена в най-близките до процесора слотове. Всъщност, дали в тези два(черни) слота въобще може да се постави каквато и да е памет(нископрофилна)?

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 21.06.2016 в 16:59

  Може… реално предният вентилатор се намира НАД двата модула на GEIL…

 3. 3 Марто // 21.06.2016 в 17:13

  Добър е, но като визия бих избрал CR R1 Ultimate/Universal, а като качество и ефективност NH-D15/S. Отделно, че монтирането е известен недостатък при BeQuiet! За тея пари трябва поне в едно отношение да е най-добър, което обаче не е постигнато. Стараят се от BQ!, ама нещо все не им достига – било то при кутиите, захранванията или охлажданията.

 4. 4 Radeon GTR+ // 24.06.2016 в 23:28

  Най малкото Noctua, предлагат кит за монтиране, към всеки един охладите продаван някога от тях, а това почти никой не го прави, да не коментирам, че като качество на изработката, и тишината на вентилаторите им, няма кой да ги достигне. Тоест ако имаш от първите Noctua охлаждания, и ти трябва да го сложиш на AM3+/ Skylake пишеш на noctua, и те ти пращат кит за монтиране за съответния сокет. Иначе ако ще е друга марка това е Thermalright, не германците, които се опитват да гонят доказали се с годините марки като EnermaX, SeaSonic, Noctua, ThermalRight…

Коментари: