Be Quiet! Dark Rock PRO 3

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 21.06.2016, 10,088 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4 5


Няма съмнение, че Be quiet! Dark Rock PRO 3 е един чудесен охладител, който предлага повече от добро ниво на охлаждащи способности за най-съвременните (а и не само тях) процесорни предложения на AMD и Intel, независимо от тяхното номинално TDP и желанието на потребителя да се занимава с овърклок или не. За този охладител спокойно можем да кажем, че неговите охлаждащи възможности са на същото ниво, както и неговата изработка, дизайн и визия – из между най-добрите на този пазар. Централно разположеният 135мм вентилатор освен всичко друго подпомага обдухването на елементите около процесорният сокет, което е много важно за платформите и процесорите, към които е насочен Dark Rock PRO 3.

bq_dark_rock_3_pro_bottom

Едно от много малкото неща, които не ни допаднаха особено е начина на инсталация. Както се случи и при Dark Rock 3, така и при неговият уголемен събрат, Dark Rock PRO 3, инсталацията е доста пипкава и при дънни платки с повече елементи около процесорният сокет (какъвто е случая при нашата платка Gigabyte X99-Gaming 5) е голяма разправия да нацелите и завиете стабилно четирите крепежни гайки. Но да речем, че това нещо (инсталация на охладителя) не се случва всеки ден, поради което не можем да го възприемем като смислен минус към цялостното представяне на Dark Rock PRO 3.

С цена от около 179лв с ДДС, Dark Rock PRO 3 със сигурност не е най-ефективният ценово охладител, който сме виждали. Предвид цялостното му представяне, обаче, Dark Rock PRO 3 е напълно адекватен конкурент на много други известни марки и модели предложения във високият клас въздушни охладители за процесори.Всички страници от статията:

 1. Един PRO вариант на Dark Rock 3
 2. be quiet! Dark Rock 3 PRO
 3. Инсталация на Dark Rock 3 PRO
 4. Тестова система и резултати
 5. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4 5
Етикети: , , ,4 коментара

 1. 1 Гого // 21.06.2016 в 15:46

  Ммм, не пречи на паметта, ако тя не е поставена в най-близките до процесора слотове. Всъщност, дали в тези два(черни) слота въобще може да се постави каквато и да е памет(нископрофилна)?

 2. 2 Тодор Богданов (mollov) // 21.06.2016 в 16:59

  Може… реално предният вентилатор се намира НАД двата модула на GEIL…

 3. 3 Марто // 21.06.2016 в 17:13

  Добър е, но като визия бих избрал CR R1 Ultimate/Universal, а като качество и ефективност NH-D15/S. Отделно, че монтирането е известен недостатък при BeQuiet! За тея пари трябва поне в едно отношение да е най-добър, което обаче не е постигнато. Стараят се от BQ!, ама нещо все не им достига – било то при кутиите, захранванията или охлажданията.

 4. 4 Radeon GTR+ // 24.06.2016 в 23:28

  Най малкото Noctua, предлагат кит за монтиране, към всеки един охладите продаван някога от тях, а това почти никой не го прави, да не коментирам, че като качество на изработката, и тишината на вентилаторите им, няма кой да ги достигне. Тоест ако имаш от първите Noctua охлаждания, и ти трябва да го сложиш на AM3+/ Skylake пишеш на noctua, и те ти пращат кит за монтиране за съответния сокет. Иначе ако ще е друга марка това е Thermalright, не германците, които се опитват да гонят доказали се с годините марки като EnermaX, SeaSonic, Noctua, ThermalRight…

Коментари: