ADATA SD700 256GB External SSD

ADATA SD700 256GB External SSD

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 23.03.2017, 6,290 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


За тест получихме от ADATA най-младшият представител на фамилията SD700 External SSD – моделът с капацитет от 256 GB. Наред с него, SD700 предлага още и обемите 512 GB и 1 TB, което го прави подходящ не само за по-“компактна” употреба, така и за бекъп или прехвърляне на по-големи обеми от данни. Що се отнася до цветовите комбинации, налице е представяне както в изцяло черен цвят, така и комбинация от черно и жълто-зелено.

Основни спецификации на ADATA SD700:

Серията SD700 реално е базирана на добре познатите вече SSD устройства на ADATA от моделна линия SU800 (AIDA64 доста директно го заявява), които използват 3D TLC NAND Flash и предлагат повече от добра производителност за по-бюджетно ориентирани Solid State Drive. Контролерът е на Silicon Motion, докато чиповете TLC NAND са на Micron. Общо взето нищо неочаквано или различно от очакваното предвид факта, че SU800 са вече добре познати устройства за десктоп и мобилни системи.

Както вече стана дума, налице е сертификат IP68 за влаго- и прахозащита, но от ADATA специално допълват, че IP68 е налице, когато капачето на конектора USB за връзка с кабел е плътно и стабилно затворен.

Обявени от ADATA са скорости на линейно четене и запис от съответно “до 440 MB/s” и “до 430 MB/s”, но особено що се отнася до скоростта на запис, при нея е важно и какъв е капацитетът на устройството т.е. с колко чипове NAND Flash разполага. При SD700 256 GB не можем да очакваме чак пълната заявка за скорост на запис, но реалните стойности са доста близки и напълно отговарят на очакваното. Тук трябва да отчетем и нуждата от стабилен USB 3.0/3.1 контролер на дънната платка (или лаптопа), който да е в състояние да подсигури нужната ефективност при работа с ADATA SD700. Съвсем очаквано, ако свържете SD700 към USB 2.0 ще имате пълна съвместимост, но скоростите на трансфер ще бъдат ограничени от възможностите на USB 2.0 (и конкретният контролер).

Що се отнася до защитните възможности на корпуса на SD700 можем да кажем, че сигурността е налице. Устройството спокойно издържа потопяване във вода (разбира се няма как да е в работно състояние) и устойчивост на запрашаване, а военният сертификат MIL-STD-810G516.6 гарантира издръжливост при инцидентно (или не чак толкова инцидентно) изпускане. До по-зрелищни и нестандартни тестове не стигнахме, но се предполага, че предвид желанието на човек да разполага за по-дълго време с това устройство за съхранение на данни, определена степен на внимание при съхранение ще бъде приложена.

Да погледнем сега как се представи ADATA SD700 256 GB External SSD в нашите тестове за производителност…Всички страници от статията:

  1. от External HDD към External SSD
  2. ADATA SD700 External SSD
  3. Тестова система, софтуер, резултати
  4. Резултати от тестовете и заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , ,Коментарите са забранени.