AMD пусна най-бързата в света графична карта – Radeon Vega Frontier Edition – за разработка на машинно обучение и за съвременни визуализационни работни задачи

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 28.06.2017, 4,528 показвания

– Radeon Vega Frontier Edition е достъпна веднага; тя дава необходимата мощност на разработчиците, за да тласкат напред границите на изкуствения интелект, да създават съвременни игри и съдържание с фотореалистични изображения

 

AMD днес пусна на пазара първия продукт базиран на “Vega” архитектурата на графични процесори (GPU). Radeon Vega Frontier Edition осигурява до 172% по-висока производителност при рендериране от съпоставимата карта на конкуренцията. Чрез своя нов контролер на кеша с висока пропускателна способност (High Bandwidth Cache Controller), крайъгълният камък на най-усъвършенстваната архитектура на гарафичната памет в света – HBM2 – Radeon Vega Frontier Edition разширява капацитета на традиционната GPU памет до 256TB, като позволява обработка на големи масиви от данни с лекота. Картата постигна 33% по-добър резултат от конкуренцията в бенчмарка DeepBench, който измерва при базовите операции включени в обучението на дълбоки невронни мрежи.

Дизайн на графичната карта Radeon Vega Frontier Edition

“AMD извърши страхотна работа по промишления дизайн на Radeon Vega Frontier Edition. Синият анодизиран четкан алуминий и осветените Radeon вложки са особено елегантни,” каза Келт Рийвс, президент на Falcon Northwest. “Входо-изходната планка осигуряваща голям въздушен поток и вентилираната анодизирана задна планка са пример за отлично изпълненение на задачата, как формата може да следва функцията и пак да бъде създаден един красив продукт.”

Несравними  производителност и обща стойност на притежание в приложенията за машинно обучение

Заедно с мащабируемата софтуерна платформа с отворен код ROCm на AMD, Radeon Vega Frontier Edition проправя пътя на пионерите да движат напредъка в области като изкуствен интелект (ИИ). Разработчиите сега могат да използват мощта на “Vega” архитектурата за разработката на алгоритъм за машинно обучение базирано на Radeon Vega Frontier Edition, като това става по-бързо, отколкото с всеки друг GPU на пазара2, преди да поставят новите продукти в големи сървъри снабдени с Radeon Instinct ускорители. Мощното ново решение дава скок в параметъра „производителност за долар“, като затвърждава водещата позиция на AMD в общата стойност на притежание на изчислителна мощност.

Съвременна фотореалистична производителност при рендериране

Radeon Vega Frontier Edition осигурява мощността, необходима на дизайнери и производители да разработват все по-големи и сложни модели, като използват визуализация в реално време и физически-базирано рендериране. Революционният енджин на паметта на Radeon Vega Frontier Edition също позволява на професионалистите да постигат фотореалистични детайли в компютърно генерираните изображения. Графичният процесор на Radeon Vega Frontier Edition предлага изключително мулти-GPU мащабиране, с 91% по-бързо рендериране при използване на два графични процесора Radeon Vega Frontier Edition.

Ускоряване на проектирането на игри и създаването на поглъщащо съдържание

Графичната карта Radeon Vega Frontier Edition опростява и ускорява създаването на игри, като предлага GPU оптимизиран за всяка стъпка от работния процес на разработчика на игри. Това включва всичко – от производствената фаза до тестването на геймплея и оптимизацията на производителността. С потребителския интерфейс Radeon Pro Настройки потребителите могат безпроблемно да превключват между “Radeon Pro режим” и “Gaming режим”, да сменят между разработката с приложения за анимация като Maya на Autodesk® и оптимизации на производителността с безплатните, с отворен код програмни средства достъпни чрез инициативата GPUOpen на AMD.

Изчислителната мощност в Radeon Vega Frontier Edition и поддръжката на екосистема с отворен код дава на новото поколение разработчици и създатели на филми възможността да пробият в области като виртуална реалност (VR) и 360-градусово видео-съдържание. Най-бързата VR Ready Creator графична карта в света – Radeon Vega Frontier Edition – постига максимално възможния резултат в бенчмарка SteamVR, до 21% по-висок от мулти-GPU решението с Radeon™ Pro Duo. Разполагайки с Radeon™ Loom, революционната технология на AMD за сглобяване на 360-градусово видео, създателите могат да „съшиват“ видео с висока резолюция в реално време.

Наличност на Radeon Vega Frontier Edition

Графичните карти Radeon Vega Frontier Edition са достъпни от онлайн магазини в избрани региони от днес, с препоръчителна крайна цена (в САЩ) от 999 щатски долара за варианта с въздушно охлаждане. Версията с водно охлаждане се очаква да бъде пусната през 3-то тримесечие на 2017 г. с препоръчителна крайна цена (в САЩ) от 1499 щатски долара.

 


Етикети: , ,9 коментара

 1. 1 Bo // 28.06.2017 в 12:47

  Още едно Браво за АМД!

 2. 2 polyksena // 28.06.2017 в 14:32

  Колко хаша прави на ZEC и ЕТН това е въпроса? :)

 3. 3 Georgi // 28.06.2017 в 14:51

  Най на края се разбутаха нещата около видео картите и цпу-тата

 4. 4 2T6821 // 28.06.2017 в 16:35

  Браво !!!
  АМД Напред !!!

 5. 5 nv до polyksena // 28.06.2017 в 17:44

  Колкото и хаша да прави за цена от 1000 долара по-добре си купи коини и търгувай с тях на борсата… или с тези пари иди на море :)
  В Европа ще е най-малко 1000 евро.

 6. 6 Onizuka // 28.06.2017 в 18:23

  2048 бита, старата беше 4096, колко хаша очаквате да прави. пак толкова, особено че ETH много слабо се влиаe от ядро, обаче за ZEC едни 25% над FURY мога да вангувам. обаче това на 300 вата, щото ако искате ядро помпате напрежение, няма мърдане. или трябва да слезете на 1250 Mhz на 1 волт което е 10-12% над FURY… Обаче и хешовете ще паднат с 30% след няколко месеца, това да не ви е константа че го спрягате толкова.

 7. 7 az // 28.06.2017 в 19:52

  250mghash na eth :)

 8. 8 Az sam pas // 28.06.2017 в 23:26

  Polyksena tva ne e video karta za kopane na kripto valuti. IZPOLZVA SE ZA CONTENT CREATION

 9. 9 hokutoshinken // 29.06.2017 в 18:49

  Само не разбрах колко е видеопаметта че тези 256 терабайта леко ме объркаха…

Коментари: