Ако Broadcom закупи Qualcomm, Intel веднага ще предложи оферта за закупуване на Broadcom

В раздел: Новини от на 12.03.2018, 2,811 показвания

Според запознати, Intel следи отблизо активността на Broadcom. Силата на Broadcom ще достигне нови висоти, ако успешно завърши придобиването на Qualcomm. Ако това се случи, Intel са подготвили оферта, която ще предложат за придобиването на Broadcom, както и за други алтернативи, ако се наложи.
Ако придобиването на Qualcomm от страна на Broadcom се провали, Intel ще се откаже от покупка на Broadcom.

През последната година, според The Wall Street Journal, Intel внимателно следи движението по тази сделка. Понастоящем Broadcom има пазарна капитализация от $104 млрд., което я прави удобна за покупка от страна на Intel. Ако Intel направи оферта на Broadcom, това ще е най-голямата сделка по придобиване на процесорния гигант, но е възможно регулаторните органи да създадат много трудности по пътя на осъществяването и.

Ако Broadcom успее да купи Qualcomm, то е възможно да изглади отношенията си с Apple и по този начин да осуети ценната възможност за Intel в този процес. Ако обаче офертата се провали, е повече от сигурно, че Intel ще се откаже от намерението си за придобиването на Broadcom, но все пак ще следи отблизо действията и на двете компании.

Qualcomm също е лидер на чипове, които работят с приложения и управляват клетъчните комуникации в смартфоните, като се конкурират с чиповете на Broadcom за безжични мрежи с малък обсег на действие, включващи Bluetooth, Wi-Fi, радио филтри, както и други чипове, които формират клетъчните сигнали.

Intel не успя да конкурира успешно Qualcomm в индустрията на смартфоните, чиито чипове са твърде добри със своята производителност и ниска консумация. Производителят на процесори обаче е успял да намери място в партньорската книга на Apple, тъй като доставя на технологичния гигант LTE чипове за част от iPhone.
Придобиването на Broadcom ще даде на Intel апетитен пакет от чипове предназначени за смартфони, които ще използва, за да доминира на пазара.

От само себе си се подразбира, че под ръководството на г-н Тан, Broadcom преследва списък с придобивания и също е гладен. Компанията е създадена през 2015 г., когато Avago Technologies купи бившата Broadcom за приблизително 37 милиарда долара и запази името и.

Източник: wccftech


Етикети: , , , ,5 коментара

 1. 1 nv // 12.03.2018 в 16:09

  Типично.
  Ако не можеш да пребориш конкуренцията с нещо по-добро направо я купи преди тя да ти е взела бизнеса.

 2. 2 Сашо // 12.03.2018 в 16:53

  Най- добре за нас е да има конкуренция.

 3. 3 Някой си // 12.03.2018 в 18:55

  Поздравявам автора за избора на снимка! Много удачно попадение…:)

 4. 4 Мементо // 12.03.2018 в 19:41

  И зад голямата синия риба стои доста по малка червена пираня, чакаща да ги купи тях с 3 букви.

 5. 5 Trump // 13.03.2018 в 09:23

  President Trump Blocks Broadcom-Qualcomm Deal Through an Executive Order

Коментари: