Графичните процесори RDNA 2 на AMD ще използват технологии от Zen

В раздел: Новини от на 16.01.2020, 2,158 показвания

 

Ресурсът RedGamingTech, позовавайки се на собствени източници, отбелязва, че архитектурата RDNA 2 може да предложи забележимо увеличение не само на скоростта, но и на енергийната ефективност, спрямо предшествениците ѝ от фамилията Navi.
Както знаем, още през 2018 г. на Сюзън Пламер (Suzanne Plummer), която ръководеше екипа за разработка на първото поколение процесори Ryzen, беше възложена задача да сформира екип за взаимодействие с разработчиците на GPU Radeon. Идеята беше да влеят от магията на Zen в предстоящите графични процесори на AMD. Счита се, че опитът й в оптимизирането на консумацията на енергия на микропроцесорите ще помогне да се подобри съответната производителност на графичните процесори на AMD и ще им се даде реален шанс да се конкурират с NVIDIA.

 

 

RedGamingTech отбелязва, че плодът на това коопериране, може да вкусим още през тази година, когато на пазара ще се появят първите графични решения на AMD с архитектура RDNA 2. Източникът скромно добавя, че съответните видеокарти ще бъдат пуснати не по-рано от лятото, а в развойния център на AMD вече се разработва архитектурата RDNA 3.


Етикети: , , , ,2 коментара

  1. 1 Creaper // 17.01.2020 в 12:22

    Амд поставиха нвидиа в шах, обаче ония не го знаят още. Рдна е супер ефективна, хбокса влиза в 250вата и се очертава да е животно, рдна2 ще е още по-ефективна и ще троши наред. Очертава се интересна година като цяло, стойте и гледайте само :)

  2. 2 Denislav Slavchev (acdc) // 17.01.2020 в 16:44

    Ако трябва да сме честни, AMD се бори да си направи моделите по-конкурентни. Както на всички, така и на тях им е пределно ясно, че трудно биха преборили NVIDIA при топ моделите. NVIDIA минават на 7 нм и ако AMD не направи оптимизации по RDNA архитектурата си по енергоефективността, разликата ще стане катастрофално голяма. Именно в тази насока се работи, за да могат да си вдигнат честоти и консумацията да е в приемливи граници, за да могат картите с RDNA 2 да са по-привлекателни за потребителите. На никой не му трябва такъв туч като VEGA например, защото ще изпаднат от класацията.

Коментари: