Cooler Master Storm Sonuz – 200mW качествен звук

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 13.11.2012, 12,833 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Стигнахме и до субективните впечатления от слушалките CM STORM SONUZ. Искам да уточня, че по никакъв начин не мога да се нарека аудиофил и голям “разбирач” на тази тема, но определено мога да долавям качествен звук и изкривявания от говорители. Неща, които биха подразнили голяма част от потенциалните купувачи на тези слушалки. На предишната страница споменах, че представянето на CM STORM SONUZ много зависи от източника на аудиопотока и това е така, защото те са пасивен приемник и не притежават собствен усилвател. А това е нещо доста важно.

При свързване към стандартни 5.1-7.1-канални аудио кодеци на дънна платка от актуалните модели на IT пазара тези слушалки не могат да предложат максималните си възможности, особено като сила на звука. Липсата на усилвател пречи до толкова, че дори максимално усилени се усеща как не получавате всичко, на което STORM SONUZ са способни. Няма да имате проблеми с използването на SONUZ и без вграден усилвател на аудио чипа, но ако очаквате много висока сила на озвучаване със сигурност няма да я получите. Добре ще е да проверите първо с каква “звукова карта” разполагате, за да не останете разочаровани от самите слушалки без да сте наясно, че проблема не е в тях. За да подсигуря качественото тестване използвах достатъчно добра аудио карта, притежаваща собствен усилвател. Става дума за Auzentech X-Fi Prelude, която си пасна доста добре със слушалките и беше в състояние да натовари адекватно CM STORM SONUZ… и моите слухови възможности.

След като партнирах SONUZ със X-Fi Prelude успях да разбера какво наистина могат тези слушалки. Разбира се увеличих аудио контрола на звуковата карта на 100% и управлявах силата на звука към слушалките изцяло от тяхното “дистанционно”, поместено на самият кабел. При максимално усилване не са много хората, които биха изтърпяли звуковото възпроизвеждане не като качество (което бе наистина много добро), но по-скоро като сила. Отстрани слушалките се чуват като нисък клас десктоп говорители и хората около вас също ще могат спокойно да слушат това, което слушате и вие.

При геймплей под Battlefield 3 и Crysis 2 усещането е на много високо ниво, като STORM SONUZ успяват да потопят геймъра дълбоко в атмосферата на играта. При много високи нива на силата на звука под Crysis 2 стрелбата с автоматично оръжие буквално оттеква в ушите ви и след 30 минути геймплей може и да ви се наложи да почивате известно време. На мен лично ми беше по-скоро неприятно да играя под Crysis 2 при максимално усилени слушалки, но на по-ниски нива на усилване всичко си дойде на мястото. И това само от 200mW говорители.

Чисто музикалното възпроизвеждане също бе на много добро ниво. Бас възпроизвеждането ми допадна определено, като плътността му бе на почти оптималното ниво, без излишни изкривявания (освен ако не започна да тормозя говорителите чрез допълнителните настройки за бас от софтуера на Auzentech, но тогава самата песен се променяше като основна музикална идея). “Високите” като че ли не се възпроизвеждаха на нужното ниво (или според моите усещания), но с малко финна настройка качеството се подобряваше. Реално при максимално усилване двата говорителя не “изкривяваха” звуковото възпроизвеждане, което е доста показателно за качеството им. От този аспект на CM STORM SONUZ съм може би най-доволен.

Предвид факта, че говорим за стерео говорители и липсата на възпроизвеждане на 5.1-канално аудио при съвременните филми, CM STORM SONUZ се справиха много добре и при озвучаването на филми. Няколкото филма, с които правих опити звучаха много добре и човек успява да се потопи напълно в атмосферата на филма, а всякакви дребни и странични звуци се долавяха съвсем свободно и не липсваха.

Що се отнася до микрофона, работата с него бе елементарна и без отчетени проблеми – отсрещната страна ме чуваше отчетливо и без особени странични шумове. Тук не бяха правени по-специални тестове, но спокойно мога да кажа, че “производителността” на микрофона бе на нивото на говорителите т.е. “пакета” е балансиран много добре.Всички страници от статията:

  1. Геймърските слушалки
  2. CM STORM SONUZ
  3. Субективни впечатления от CM STORM SONUZ
  4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , , , ,Коментари: