Antec a.m.p. SP1 speaker(phone)

Antec a.m.p. SP1 speaker(phone)

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 24.04.2013, 9,670 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


В известен смисъл е малко странно да говорим за Antec във връзка с мултимедийно устройство, след като компанията е толкова известна със своите захранвания (например, като съвсем скоро ще стане дума и за тях самите, и то в няколко варианта), но времената се менят, в което няма нищо лошо. Antec a.m.p. SP1 представлява малко мултимедийно устройство, което съчетава в себе си възможността да е новият ви портативен говорител, но и в същото време да ви служи за хенд фрий в най-различни ситуации. На пръв поглед a.m.p. SP1 привлича вниманието с интересният си дизайн, който всъщност е доста семпъл, но когато разберете какво е предназначението на това “нещо”, тогава представите се променят тотално.

a.m.p. SP1 се предлага в няколко цветови гами, но според мен комбинацията от червен и черен цвят е най-добрата за това устройство (макар че феновете на Samsung Galaxy серията в бяло със сигурност ще харесат бялата визия с розова “сърцевина”), която всъщност имам възможността да тествам. Налице е и комбинация от зелен екстериор с бяла “сърцевина”, но тя като че ли е най-екстравагантната (този вариант обаче също ще намери своите почитатели). Самият SP1 не притежава много бутони за управление и контрол, който почти се сливат с черния екстериор на нашата тестова бройка. Освен основният бутон за пускане/спиране/отговаряне на входящо повикване/прекъсване на повикването са налице само още два бутона – за увеличаване и намаляване на силата на говорителите (дали за възпроизвеждане на музика или за сила на спийкъра по време на разговор – няма значение). Разбира се не можем да пропуснем и основният превключвател ON/OFF, който общо взето е ясно за какво случи. Остава да споменем още два функционални елемента по a.m.p. SP1 – конекторите за връзка micro USB и 3.5″ стерео жак за включване на съответния звуков кабел.

Технически характеристики на Antec a.m.p. SP1

 • Размери: 158мм х 41мм х 62мм.
 • Тегло: 380гр.
 • Тип безжична връзка: Bluetooth, версия 2.1+EDR, максимална дължина на връзката – 10 метра.
 • Време на автономна работа при възпроизвеждане на музика: до 10 часа.
 • Поддържани стандарти: EDR, A2DP 1.2, HFP (Hands-Free Profile) 1.5, HSP (Headset Profile) 1/1
 • Батерия: Li-Ion,

Antec не споменават директно какъв е капацитета на вградената батерия, но това не е толкова важно, колкото 10-те часа време на работа при музикално възпроизвеждане. Дали наистина ще издържи цели 10 часа или повече нямам представа, но един работен ден от 10:30ч до 18:30ч (т.е. 8 часа) не беше достатъчен, че да изхаби целият заряд на вградената Li-Ion батерия. Разбира се нивото на звука не беше максималния, а по-скоро със средна настройка.

В окомплектовката към a.m.p. SP1 получавате освен ръководство за употреба (доста елементарно заради малкото реални настройки и функционалности, които могат да се правят/използват) получавате и два кабела – единият USB за захранване и връзка с PC, а другия за жична комуникация с компютъра посредством стерео жакове. Макар a.m.p. SP1 да е предвиден да е предимно безжичен мултимедиен продукт, понякога кабелът ще е полезен, а пък това ще спомага и за времето на работа (ако сте свързали и USB кабела то ще е безкрайно).

Безжичната връзка се осъществява по Bluetooth, като съответното устройство (PC, смартфон или каквото решите) трябва да поддържа стандарта в негова версия поне 2.1. Поради факта, че a.m.p. SP1 е измислен да се използва много лесно, свързването става изключително елементарно. След като е установена връзка с един “предавател”, a.m.p. SP1 става мобилен мултимедиен говорител или хендс фрий, в зависимост с какво сте го свързали или по-точно как възнамерявате да го използвате.

Основният ON/OFF превключвач е направен прозрачен и за да може да виждате индикаторната подсветка, която той притежава. Чрез нея ще се информирате дали устройството е в готовност за връзка (бяла бързомигаща светлина), дали е в активен неработен режим (бяла бавномигаща светлина), дали е в активен работен режим (бяла постоянно светеща светлина) или дали е в режим на зареждане (червена постоянно светеща светлина). Най-“неприятна” от всичките светлинни индикации е червената мигаща, която показва ниско ниво на капацитета на вградената батерия.Всички страници от статията:

 1. Мултимедийни аксесоари
 2. Antec a.m.p. SP1
 3. Субективни впечатления и тестове
 4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 Радо // 24.04.2013 в 15:23

  Good morning angels :)

 2. 2 mollov // 24.04.2013 в 15:29

  Идейно :D :D :D

 3. 3 userworxx // 25.04.2013 в 07:09

  Найс. :) Благодарско

 4. 4 alek // 25.04.2013 в 20:30

  добре а на какви пари е?

 5. 5 mollov // 25.04.2013 в 21:03

  Честно казано не знам цената за BG… “навън” го продават за 60-70$, ако не се лъжа…

Коментари: