Antec a.m.p. SP1 speaker(phone)

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 24.04.2013, 9,702 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Тук е момента да споделим и нашите субективни впечатления, както и малко информация относно различните тестове, на които подложихме a.m.p. SP1 по време на няколкото дни употреба. Ясно ни е, че субективизма определя доста от впечатленията, но в случая става дума за субективизъм на няколко човека (не само мои впечатления), които обаче стигнаха до почти едни и същи заключения, които сега ще ви представим.

Свързването с няколко смартфона бе безпроблемно. Общо взето a.m.p. SP1 прави връзка без особени грижи, стига да извършите правилно процедурата – първо пускате устройството в режим на свързване (чрез натискане и задържане на централния бутон), след което го търсите с телефона. И това е, свързването е сигурно. Ако вече има активна връзка между a.m.p. SP1 и съвместимо Bluetooth устройство няма как да направите паралелна връзка с друг предавател. Така най-малкото не може да се случи някой да ви “прихване” портативния говорител. Освен това веднъж след свързване на да речем смартфона мултимедийният спийкър на Antec, всяка следваща повторна комуникация става автоматично след активирането на Bluetooth-а и от двете страни.

След направеното свързване a.m.p. SP1 е готов за работа, независимо дали ще го използвате като говорител или като хендс фрий. Ако сте го свързали към смартфон тези две функции се припокриват т.е. ако слушате музика и някой ви позвъни, музиката автоматично бива спряна и внимание се обръща на предстоящият разговор. Самият a.m.p. SP1 започва да звъни чрез обикновена дигитална мелодия, a на вас ви остава да прецените дали искате да отговорите или не. Приемане на разговора се случва чрез еднократно натискане на основния бутон, а отказване – чрез натискане и задържане на този бутон. Наличието на три бутона доста улеснява работата с тази портативна машинка, защото дори да сте в колата и да я използвате като хендс фрий няма да е нужно да поглеждате какво натискате и да си отклонявате вниманието от пътя пред вас.

Да преминем към нещо, което повечето от вас вероятно им е най-интересно да знаят – качество на възпроизвеждане. Antec a.m.p. SP1 е екипиран с два говорителя, което дава някакво предимство пред конкурентните мини спийкър системи с един говорител. Предвид размерите на устройството не сме с прекалено големи очаквания, но въпреки това представянето бе на доста добро ниво. Тук трябва да направим едно уточнение – ако искате качествено възпроизвеждане ще трябва да подавате само качествени аудио/видео стриймове, иначе нещата могат да звучат и доста зле. Опитахме с няколко обикновени MP3 файла, които не претендират за качество и резултата бе налице – при по-високо ниво на усилване се чуваха доста отчетливо изкривявания, които обаче липсваха при възпроизвеждане на качествени MP3 заготовки и песни. Дори и при максимално усилване нямаше отчетливо изкривяване, дори напротив. Същото важи и за звука при гледане на видео файлове и филми – подсигурете качествен звук, ако искате и a.m.p. SP1 да ви предложи качествено възпроизвеждане.

Качество на работа като хендс фрий също зависи от някои фактори. При ниско ниво на околния шум и в спокойна среда чуваемостта през a.m.p. SP1 е отлична. Вие чувате много добре отсрещната страна, както и тя чува вас по същият начин. Такива са условията у дома или в не до там натоварен офис, но в по-динамична среда, или в колата е малко по-различно. Използването на това устройство в автомобил изисква добро позициониране, така че да не сте прекалено отдалечен от вградения микрофон, иначе или ще ви чуват по-тихо, или изобщо няма да разбират какво говорите. Най-малкото вие поне отново ще чувате добре вашият събеседник заради добрите вградени говорители.

Що се отнася до Bluetooth връзката, обявените 10 метра максимална дължина наистина са постижими, но само при директна видимост и то в почти идеални условия. В едни нормални домашни условия можете да разчитате на около 3-5 метра, без да имате проблем с качеството на аудио възпроизвеждане при просвирване на музика. Тук отново трябва да споменем, че качествената връзка зависи от някои фактори, че дори и от марката и модела на смартфона, например. При нашите тестове се оказа, че iPhone 4S успява да задържи безпроблемна (липсва накъсване на музикалното възпроизвеждане) връзка при по-лоши условия (дори наличието на частична преграда), в сравнение с два модела Android-базирани смартфона.Всички страници от статията:

 1. Мултимедийни аксесоари
 2. Antec a.m.p. SP1
 3. Субективни впечатления и тестове
 4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , , , , , , ,5 коментара

 1. 1 Радо // 24.04.2013 в 15:23

  Good morning angels :)

 2. 2 mollov // 24.04.2013 в 15:29

  Идейно :D :D :D

 3. 3 userworxx // 25.04.2013 в 07:09

  Найс. :) Благодарско

 4. 4 alek // 25.04.2013 в 20:30

  добре а на какви пари е?

 5. 5 mollov // 25.04.2013 в 21:03

  Честно казано не знам цената за BG… “навън” го продават за 60-70$, ако не се лъжа…

Коментари: