A-DATA UV150 – 32GB върху USB 3.0

В раздел: Ревюта, Ревюта, статии и ръководства от на 25.07.2013, 24,393 показвания
Страница от ревюто: 1 2 3 4


Няма да се впускам в някакви подробности около серията UV150 на A-DATA, за която компанията казва, че това е една ценово-ориентирана продуктова линия за USB Flash устройства с класически дизайн и два много приятни цветови избора – червен и черен, но с добавка от допълнителен цвят под формата на ограничителен кант между основното тяло и капачката. Основните характеристики на 32 GB вариант на UV150 са:

adata_uv150

Спецификациите не са такива, че да ви накарат да се захласнете, но не това е основната цел в случая. Теглото от само 9гр. прави тази флашка “невидима” при носене в джоба, но и доста лек аксесоар към всякакви устройства, използващи USB. Вероятно вече сте разбрали, че цената тук е от особена важност, като предлаганите скорости на запис и четене са “съобразени” с тази важна “съставка” на готовия продукт. Въпреки това не трябва да очакваме директно, че това е поредното предложение, което не се възползва кой знае колко от възможностите на USB 3.0 и само симулира поддръжката на тази спецификация.

adata_uv150_flash

Забелязва се, че от A-DATA официално коментират само скоростта на запис, докато скоростта на четене не е известна. Всъщност и тя се знае, като компанията прави заявка за трансфери при четене от до 90 MB/s, и то отново за 32 GB модификация. Известен факт е, че при всички “Flash”-ориентирани устройства скоростта на запис варира според обема и е по-висока при моделите с по-голям капацитет. Затова и в конкретният случай на A-DATA UV150 най-високата скорост на запис я предлага именно версията с 32 GB “дисково пространство”. И макар “до 25 MB/s” не звучи особено привлекателно, при четене този модел е способен да даде една по-скоро доста висока стойност на трансфер на данни като за USB флаш устройство.

adata_uv150_box

Като цяло DashDrive UV150 32 GB се предлага в семпла опаковка (подобно на много други USB Flash-ки на A-DATA), без да притежава някакви допълнителни аксесоари или допълнения. Самият дизайн на устройството му позволява да си пази капачката от загубване.

Dashdrive_UV150Всички страници от статията:

 1. USB Flash-ките
 2. A-DATA UV150
 3. Тестова постановка и резултати
 4. Заключение


Страница от ревюто: 1 2 3 4
Етикети: , , ,Един коментар

 1. 1 hollowman0 // 14.08.2013 в 14:31

  Закупих същата за 35лв, за парите си наистина се представя добре.
  Липсва така удобния диоден индикатор за работа на флашката. Положително е, че и след часове работа не загрява, за разлика от гумираните модели. Капачето е стабилно. Потвърждавам скорости на запис/четене 20/100MB, само при ползване на USB3.0 конестор,
  при ползване с USB 2.0 e 14/90MB

Коментари: