Преглед на AMD Radeon R7 240GB SSD

В раздел: Прегледи, Ревюта, статии и ръководства от на 19.08.2014, 9,619 показвания
Страница от ревюто: 1 2


amd-radeon-r7-ssd-cdi

Ето как изглежда SMART информацията на AMD Radeon R7 SSD дисковете прочетена със стандартен диагностичен софтуер, както можете да видите има доста Vendor Specific параметри. Добрата новина, е че предвид, че реално устройството е производство на OCZ (Toshiba) софтуерните инструменти на OCZ са напълно съвместими и могат да бъдат използвани с дисковете на AMD без проблеми.

amd-radeon-r7-ssd-atto

Проверка на поредното линейно четене и запис като скорост за 240-гигабайтовия AMD Radeon R7 SSD диск с помощта на софтуера АТТО Disk Benchmark. Резултатите показват максимална достигната скорост на запис от порядъка на 517 MB/s и 543 MB/s скорост на запис. Малко по-висок резултат от оптималния за скорост на запис и съвсем малко под оптималния за скорост на четене, който се цитира от AMD.

amd-radeon-r7-ssd-cdm

Резултати от тестовете за скорост с Crystal Disk Mark, отново много добри резултати кат скорост при различните режими за поредно линейно четене и запис, както и за случаен достъп.

amd-radeon-r7-ssd-asssd1

Резултати от тестовете за скорост с AS SSD Benchmark, очаквано добри резултати като производителност.

amd-radeon-r7-ssd-asssd2

И резултатите от тестовете за IOPS с AS SSD Benchmark също са много добри, като тук е важно да обърнем внимание на теста с 4K блокове и 64 потока, който показва отлични резултати по отношение на броя входно-изходни операции. IOPS при четене се доближава до 90 хиляди, а при запис имаме малко над 75 хиляди, реално достигнати стойности съвсем близки до обявения максимум по спецификации от AMD.

За финал, определено можем да кажем, че първия ни досег с AMD Radeon R7 SSD дисковете остави доста приятни впечатления от продукта. Висока производителност, а фактът, че устройствата са базирани на експертизата на доказала се вече на пазара на SSD устройства марка като OCZ означава и достатъчно добра надеждност в дългосрочен план. Единствената ни забележка към продуктовата серия от SSD дискове на AMD е това, че са заложили на брандиране като Radeon R7 за устройства насочени по-скоро към ентусиасти, които би трябвало да бъдат маркирани като R9 (или просто Radeon), а не R7. Това може да създаде леко объркване сред потребителите, което след една бърза справка с резултати от производителността би се разсеяло.

Така или иначе отлично представяне като производителност, добра надеждност и подходяща цена като за класа, в който се нареждат SSD дисковете на AMD. Ако сте очаквали супер достъпни ценово продукти, но не с особено добри параметри, то можете да останете леко разочаровани от това, което предлагат от AMD. Изглежда компанията е решила да заложи на по-висок клас продукти насочени към ентусиастите търсещи висока производителност и надеждност, макар и на малко по-висока цена, а не да предложи евтино и масово решение от по-нисък клас с цел да достигне до максимално повече потребители.

И още нещо, което е от особено значение. При свързване на високопроизводителен SSD диск, не само на AMD Radeon R7 серията, е от особено голямо значение да използвате SATA 3 порт за връзка, който не е на външен контролер. Макар да има обратна съвместимост със SATA 2, то при използването на такъв порт няма да може да реализирате пълния потенциал на диска. Същото с пълна сила важи и за почти всички външни SATA 3 контролери, където спада в производителността по-малък, но също така не може да се изпозлва пълния потенциал и оптималната производителност на SSD диска спрямо това, което получавате при директна връзка към SATA 3 контролер закачен към чипсета.Всички страници от статията:

  1. AMD Radeon R7 240GB SSD поглед отблизо
  2. Тестове и резултати от AMD Radeon R7 240GB SSD


Страница от ревюто: 1 2
Етикети: , , ,2 коментара

  1. 1 lqlqlq // 19.08.2014 в 16:00

    “с Crystal Disk Mark, отново много добри резултати кат скорост при различните”

  2. 2 God // 20.08.2014 в 10:22

    Надявам се да не ги видим на пазара колкото Radeon паметите.

Коментари: