Inno3D оборудва GeForce GTX 470 с нов воден блок

Inno3D оборудва GeForce GTX 470 с нов воден блок

В раздел: Новини от на 21.05.2010, 3,883 показвания

Може да се каже, че компанията Inno3D принадлежи към тези партньори на NVIDIA, които активно експериментират с охладителните системи на GeForce видеокартите които предлагат на пазара. За разлика от болшинството други компании, Inno3D използва за охлаждането на своите видеокарти охладители на производители като Zalman, Zerotherm, Xstriker, Arctic Cooling и други, но в случая компанията представя на нашето внимание водна охладителна система предназначена за отвеждане на излишната топлина отделяна при работата на GeForce GTX 470.

Представената вчера видеокарта Inno3D i-Chill GeForce GTX 470 Black Series е оборудвана с меден никелиран воден блок с полимерно покритие и въпреки че охладителят принадлежи към Black серията, компонентите му са оцветени в бял цвят. Новият воден блок на Inno3D покрива всички горещи точки на видеокартата, като графичния чип, чиповете памет и силовите елементи.

По информация на производителя, водният блок намалява температурата на видеочипа GeForce GTX 470 до 40 градуса по Целзий, в сравнение със стандартните референтни охладителни системи, като в допълнение може да се спомене, че новият воден блок не представлява проблем дори и при конфигуриране на SLi конфигурации от няколко видеоконтролера. За съжаление все още не е известна точната цена на  ценатаInno3D i-Chill GeForce GTX 470 Black Series, но съвсем скоро и тя ще бъде обявена.


Етикети: , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.