Prolimatech изтъняват – Samuel 17

Prolimatech изтъняват – Samuel 17

В раздел: Новини от на 24.05.2010, 4,386 показвания

Всички компютърни ентусиасти и овърклокъри вече знаят кои са Prolimatech – и няма как да бъде иначе, след като Megahalems, Megashadow и Armageddon твърдо отнеха палмата на първенството от Thermalright, които трябва да поработят сериозно, за да си я възвърнат :). Този път обаче Prolimatech са тръгнали в посока изтъняване, като са решили да обърнат внимание на охлаждането в HTPC и други подобни “slim” изпълнения на компютърни конфигурации.

Samuel 17 ще бъде нископрофилен охладител с 6 никелирани топлинни тръби и алуминиеви пластини, които ще бъдат разположени в “легнала кула”, успоредно на равнината на дънната платка. При стандартен монтаж ще се поддържат вентилатори с дебелина 12 и 25мм, но за ентусиастите едва ли ще представлява проблем да поставят с подходящо закрепване (например кабелни превръзки, т.нар. “свински опашки”) и други видове вентилатори.

При такъв остър ъгъл на сгъване е известно, че топлинните тръби губят определена част от ефективността си. Предстои да видим как са се справили Prolimatech в конкретния случай :). Охладителят е екипиран с монтажна система, която поддържа всички популярни цокли на Intel и AMD – LGA775/1156/1366 и AM2/AM2+/AM3. Все още не е ясно дали закрепването за AMD цоклите ще бъде включено в стандартния комплект или ще трябва да се поръчва допълнително.

Източник: computerlimbo.com


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.