Какво ново на страниците на hardwareBG.com

В раздел: Блог от на 3.10.2009, 4,606 показвания

hardwarebgОнзи ден Bloody пусна анонс за най-важната промяна на страницата ни – новият дизайн. Разбира се, преминаването към по-модерна платформа, каквато е WordPress, добавихме и ред подобрения и възможности, които ще помогнат доста – както на нас с качването на новини и въобще – всякакви материали, така и на вас, читателите, с възможностите за абонамент на e-mail и посредством RSS поток , разделянето на категории и запазването на достъпен и прегледен архив.Също така донякъде намалихме и настъпилото разделение между mobility.BG и hardwareBG.com – в крайна сметка ревютата ни имат един и същ източник и това е екипа на HardwareBG, но за удобство решихме двете конкурентни платформи – настолните и мобилните компютри, аксесоари и компоненти, да имат собствени “онлайн лица”. За улеснение и двата сайта имат допълнителна навигация един към друг в основното меню.

Вероятно сте обърнали внимание на възможността за регистрация в hardwareBG.com, която по никакъв начин не е задължителна, но ще ви помогне, ако държите cookie и искате да пускате коментари, без да е нужно да изписвате всеки път име и e-mail адрес. Препоръчваме ви да използвате и Gravatar със своите e-mail адреси, като по този начин всеки ваш коментар ще има и аватар.

Стремежът ни е да сме максимално обективни в материалите си, но не изключваме личните мнения на пишещите – все пак всеки от тях разполага с нужния опит, анализаторски умения и обективност, които са му заслужили място в екипа. С преминаването към нова платформа обаче се дава възможност и на читателите да обсъдят всеки материал, без да е нужно това да става на страниците на форума (който е по-скоро място за по-сериозни дискусии, отколкото за бързи коментари). За удобство всички публикации на сайта, с изключение на тези, свързани с мобилни технологии, които са поместени на mobility.BG, са категоризирани в следния вид:

Новини
Новости от IT света, в които наблягаме изключително на нетърговските съобщения. Ще се стремим да сме в крак с новините, но сме наясно, че днес информацията тече по разнообразни канали и рядко ще успяваме да сме първите, които съобщават за нещо ново…

Блог
Тук ще откриете авторски статии и анализи на продуктови фамилии или на пазара като цяло, а също и мнения по разнообразни интересни теми, свързани с работата ни. Материалите са отговорност на самите автори, но, понеже сме екип, почти винаги заставаме зад тяхното мнение :)

Прегледи
В този раздел ще откриете всички онези материали, които (по нашите стандарти) не можем да наречем ревюта с ръка на сърцето. Разбира се, и нормалните статии тип “поиграх си няколко часа” също ще са на място в този раздел.

Ревюта
Традиционните многостранични ревюта, които сте свикнали да откривате на страниците на hardwareBG.com през годините, намериха нов дом в раздел със същото име. Навигацията по страници се намира в долната част на всяка страница.

Статии
Разделът за ръководства и други полезни в основата си публикации, които ще ви помогнат по някакъв начин. За съжаление това винаги е била най-рядко обновяваната секция в сайтовете ни, понеже изисква повече работа от типичното ревю, а работата иска време…

Подобно е разделението и в mobility.BG. Разбира се, и двата сайта са свързани с онлайн магазина ни – iskamPC.com, който през последните месеци постепенно се пълни с продукти, макар и не с оптимална скорост (не искайте логично обяснение за името!), и – неизбежно – с форумите на hardwareBG.com, които са неизменни части от организацията ни. Засега няма да обновяваме логото на hardwareBG.com, но ново лого, за информация на всички, които очакват такова, ще има, и то скоро.


Етикети: , ,Коментари: