Социална мрежа за компютърна графика и изкуства – CGART.bg

Социална мрежа за компютърна графика и изкуства – CGART.bg

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.05.2010, 4,091 показвания

CGArt.bg е уеб проект, посветен на хората, въвлечени и работещи в сферата на компютърната графика и визуални изкуства. Проектът цели да подпомогне социалните и професионалните връзки между начинаещи, студенти, професионалисти и работодатели. Сайтът е ориентиран към широк кръг хора – дизайнери, илюстратори, аниматори, архитекти, ТВ и кино специалисти, създатели на компютърни игри и всички изкушени от компютъра като инструмент на творческата си искра.

CGArt.bg ще организира и „офлайн събития” – професионални семинари, състезания и конкурси. Те ще се провеждат в университети в София и страната и ще представят компютърната графика като модерно и достъпно изразно средство на визуалните артисти.

Основен акцент в онлайн портала ще бъдат новините и статиите за професионалистите, проектите и студията в индустриите, използващи компютърна графика. Цялото съдържание освен форума ще бъде на български и английски език. Платформата, на която е разработен сайтът, ще позволи добавянето и на други езици в бъдеще, при развитието на проекта.ю

Новата медия на социалните мрежи!

CGArt използва редица модерни технологии и работи на принципа на социалните мрежи като Facebook и LinkedIn. Потребителите могат да изграждат връзки помежду си, да качват свои и общи проекти, да гледат уроци, да сформират екипи. Благодарение на платформата и връзките в сайта, работодатели и рекламодатели ще могат лесно да таргетират точно нужните им хора.

 • Сайтът предлага:
  • Потребителски профили с:
   • проекти, включващи изображения и видео;
   • възможност за попълване на разширена информация под формата на CV, която може да се вижда от работодатели и рекламодатели, възможност за генериране на PDF документи;
   • бързи социални връзки между профилите, приятелите и любимите артисти;
   • връзка с Facebook, която позволява на всеки потребител да се регистрира по-бързо, както и да използва активната си Facebook сесия, за да влиза в сайта.
  • Новини и статии за артистите, проектите и студията в индустрията, свързана с компютърната графика и компютърните изкуства.
  • Напътствия и изисквания към обучението на начинаещите – всички умения, които трябва да притежава визуалният артист, за да работи, да смени работата си или да изследва нови възможности.
  • Wikipedia за програмите, процесите и терминологията.
  • Форум за обсъждания на актуалните теми в различни области.
 • До два месеца, сайтът ще предлага още:
  • Уроци, онлайн и офлайн семинари от професионалисти за професионалисти.
  • Обяви за търсене и предлагане на работа.
  • Кредитна система с награди и поощрения за потребителите, които обогатяват съдържанието на сайта.
  • Редовни състезания, предизвикателства и конкурси, предлагани и журирани от индустрията.
  • Магазин с материали за всички сфери на компютърните изкуства – книги и албуми за артисти и проекти, учебни материали, хитри помощни инструменти.

Платените абонаменти на CGArt

Повечето от функциите в сайта са безплатни, но за да се създаде устойчив бизнес модел, специални услуги в сайта ще бъдат платени. Това ще бъдат публикуването на обяви, филтрирана информация за фирми, рекламите и някои от уроците. Плащането ще може да става чрез кредитни карти, по банков път или SMS съобщения. Всички абонаменти ще дават минимум 10% отстъпка при участието в платените семинари и събития.

Екипът зад CGArt

Проектът се разработва от „Деспарк” (www.despark.com), уеб компания с клиенти от целия свят, редица награди и признания за висококачествената си работа. Авторът на концепцията и главен редактор Николай Михайлов е аниматор и преподавател по 3D технологии в УАСГ. Главният графичен дизайнер на CGArt Лъчезар Цачев е визуален артист с изключително широки умения в графичния дизайн, уеб и видео продукциите. Адел Закут е един от основателите на Деспарк и завършва архитектура в Англия.

За повече информация посетете страниците на CGArt в социалните мрежи:

http://twitter.com/cgartbg

http://www.facebook.com/cgartbg


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.