Acer представя Aspire One 521 и 721, първите нетбуци с процесори от AMD

Acer представя Aspire One 521 и 721, първите нетбуци с процесори от AMD

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 27.05.2010, 3,827 показвания

Още веднъж Acer не минава по вече утвърдения път и залага на развитието на нови посоки с цел да осигури на потребителите, това, от което те се нуждаят и търсят. В конкретния случай става дума за разширяването на продуктовата линия от нетбуци, и по-точно за дебюта на новите устройства на базата на 2010 AMD HD Netbook Platform – цялостна платформа, създадена с цел да осигури оптимално изживяване по време на път и по-дълъг живот при ползване на захранване от батерията.

Потребителите все повече се фокусират върху използването на разнообразна мултимедия – слушане на музика, гледане на филми или игра на игри – както и върху ползването на онлайн социални медии за споделяне на снимки и видео онлайн, без значение къде се намират в момента. Те търсят устройства, които могат да осигурят пълното удобство: компактни размери, оптимална производителност и отлични развлекателни възможности.

За да отговори на тези нарастващи нужди на потребителите, Acer разработи Aspire One 521 и Aspire One 721, и ги оборудва с 2010 AMD HD Netbook Platform – специално създадената платформа, имаща за цел да осигури безкомпромисно използване онлайн в днешното онлайн ежедневие и цифров свят навсякъде около нас.

Тези нови нетбуци идват в два размера – 28 cm (10.1”) и 29.5 (11.6”) и споделят общ тънък и лек дизайн, който ги превръща в перфектно решение за хората, които са постоянно в движение. Двата нови модела комбинират стилен външен вид с невероятна производителност за техния компактен размер.

Освен това, Aspire One 521 и Aspire One 721 са пълни с изненади, които превръщат неща като например настройка на видео конферентна връзка или разпускането с подходящата мултимедия в елементарна за изпълнение задача. Вече не само ще имате нужния комфорт при браузването в интернет, но ще може да се наслаждавате и на Full HD видео онлайн. Но и това не е всичко. Новите нетбуци разполагат с интегриран видеоконтролер ATI Mobility Radeon HD 4225, които осигурява много добра 3D производителност за този клас решения, независимо дали става дума за пускане на не толкова тежка 3D игра или подобрена ефективност при обработка или конвертиране на видеоклипове например.

Ежедневните задачи, като например браузването в интернет, гледането на онлайн HD видео, email комуникацията, чатът с приятели, преглеждането на снимки, работата с документи не е никакъв проблем за процесорите AMD от V-серията V105, които осигуряват ефективно многозадачно ползване, дори при наличието на по-тежки визуални приложения. А възможността за инсталирането на до 4GB DDR3 памет допълнително помагат за справянето с по-тежките задачи.

Възможностите за възпроизвеждане на HD видео позволяват на тези нетбуци да се интегрират много лесно в домашния развлекателен център. Като за да осигурят максимално удобство, те са оборудвани и с HDMI конектори, които позволяват лесното им свързване към HD телевизор и възпроизвеждането на видео с висока резолюция на голям екран.

Двата модела използват екрани Acer CrystalBrite с LED подсветка, осигуряващи висок контраст и широкоформатно съотношение от 16:9, като в резултат на това Aspire One 521 и 721 предлагат отлична използваемост при чат, браузване или гледане на онлайн видео. Aspire One 721 може да бъде оборудван и с HD 1366 x 768 (WXGA) екран, които да го превърне в още по-удобно решение за ползване.

На разположение са и различни възможности за свързаност на нетбуците, в това число Wi-Fi, LAN и опционален 3G модул или Bluetooth®, така че да получите максимална мобилност и удобство и да имате постоянна връзка с интернет при нужда. И разбира се, за да може да разговаряте онлайн с близки и познати, да запазвате снимки или да се включите във видеоконферентна връзка с помощта на вградената уеб камера Acer CrystalEye и интегрирания цифров микрофон.

Само с размери колкото на едно списание, новите Aspire Ones предлагат всичките ви необходими възможности в едно тънко и леко решение. Изчистеният дизайн е допълнен от иновативното изпълнение на батерията, която безпроблемно се интегрира в шасито. Голямата клавиатура осигурява комфортно и бързо писане, а удобството на работа е допълнено и от  тъчпад, който поддържа жестове за управление за по комфортно разглеждане на документи, увеличаване и намаляване на снимки и т.н.

Тези високоефективни нетбуци са сертифицирани по Energy Star® v5.0 и отговарят на европейските директиви RoHS и WEEE EU за регулация на електрическите и електронни устройства използващи опасни за здравето материали. Освен това, те не съдържат живак и осигуряват спестяване на електроенергия с до 22.2% повече в сравнение със стандартен екран на нетбук, благодарение на използваните LCD панели със светодиодна подсветка.

Подробна информация за продуктите на Acer и каталог с цените в PDF формат са налични на уебсайта на компанията www.acer-euro.com

За Acer

Още от основаването си през 1976, Acer успява да постигне целта да разчупи бариерите между хората и технологиите. В глобален мащаб Acer е на втора позиция по количества продадени компютри и лаптопи. Благодарение на наложения успешен и доходоносен бизнес модел през канал от партньори компанията продължава да бележи постоянен ръст, ефективно поддържайки няколко различни марки в световен мащаб – Acer, Gateway, Packard Bell и eMachines. Acer се стреми да създава екологично ориентирани продукти, като в същото време се работи и за подобряване на екосъобразността и на доставките на продукти в сътрудничество с партньорите си. Acer се гордее с възможността си да бъде световен партньор на предстоящите през 2012 година Олимпийски игри в Лондон и на вече провелите се Зимни олимпийски игри във Ванкувър. Цялостната група на Acer е съставена от екип от 7000 души в световен мащаб. Очакваните приходи на компанията за 2009 са от порядъка на 17,9 милиарда американски долара. Посетете www.acer-group.com за повече информация.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , ,Един коментар

  1. 1 F-15E // 18.08.2010 в 23:29

    Якоооо….от вчера съм с Асер 721….това бебче сцепва дупето на атом “powered” нетбокс. Браво Асер.!!!