NVIDIA демонстрира поточно 3D видео с помощта на Microsoft Silverlight

NVIDIA демонстрира поточно 3D видео с помощта на Microsoft Silverlight

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 1.06.2010, 3,702 показвания

NVIDIA 3D Vision ще поддържа и гледане на High-Definition 3D видео онлайн

NVIDIA демонстрира поточно стерео 3D видео, предавано онлайн през интернет, с помощта на NVIDIA® 3D VisionTM компютър, Microsoft Silverlight и технологията IIS Smooth Streaming. Демонстрацията включваше предаване на музикалния видеоклип “We Are the World” в 3D по време на пресконференция на провеждащото се в момента изложение Computex в Тайван. Това е важно постижение особено, като се вземе предвид постоянно нарастващия интерес на потребителите към 3D филми и новите възможности, които се разкриват пред създателите и разпространителите на стереоскопично 3D видео съдържание.

“Постигането на възможността за гледане на поточно 3D видео в интернет браузъра стана възможно благодарение на нашето тясно сътрудничество с Microsoft”, заяви Фил Айслър, генерален мениджър за 3D Vision бизнес подразделението на NVIDIA. “Достатъчно е само да щракнете върху 3D видео и то ще започне да се възпроизвежда в 3D, използвайки новия Silverligh-базиран 3D Vision видео плейър и NVIDIA 3D Vision. Интернет потребителите вече ще могат да се наслаждават на онлайн 3D видео съдържание предавано с висока резолюция (HD) и отлично качество. Това е още едно важно предимство, което получавате при покупката на 3D компютър NVIDIA 3D Vision”.

За да могат да се възползвате от тази технология, потребителите се нуждаят от NVIDIA 3D Vision-базиран настолен или мобилен компютър, с инсталирани най-новите драйвери за 3D Vision и плъгина за интернет браузъри Silverlight. При наличието на тези компоненти, потребителите ще могат да посетят всеки един уебсайт, на който има 3D Vision-базирано съдържание и да му се насладят, гледайки го в 3D.

Създателите и разпространителите на стереоскопично 3D видео съдържание ще могат да използват тази технология, за да си осигурят нов канал за разпространение и приходи от 3D видео предавано онлайн с помощта на Silverlight и IIS Smooth Streaming. Филми, трейлъри, спортни предавания и всякакви други 3D видеоматериали вече ще могат да бъдат съхранявани и излъчвани през интернет към все по-разрастващия се пазар на компютри с 3D възможности, повечето от които вече се продават с Windows 7.

“Потребителският интерес към 3D развлеченията е в своя пик и Microsoft с нетърпение очаква да продължи да си сътрудничи с NVIDIA, за да осигури достъп до тези ресурси на компютрите на хората”, заяви Скот Гутрие, корпоративен вицепрезидент на .NET подразделението за разработка в Microsoft Corp. “Комбинацията от Silverlight и IIS Smooth Streaming осигурява достъп до най-висококачественото HD видео онлайн, а заедно с NVIDIA 3D Vision ще може да позволи на потребителите да се наслаждават на любимите си филми, спортни събития, музикални видеоклипове и друго съдържание в 3D директно на техния собствен компютър”.

Повече информация как да използвате и инсталирате необходимите компоненти за гледане на поточно 3D видео на компютър, оборудван с 3D Vision можете да намерите на адрес www.nvidia.com/get3D


За NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) отвори очите на света към възможностите на компютърната графика, когато създаде графичния процесор (GPU) през 1999. От тогава компанията постоянно поставя нови стандарти във визуалните изчисления със спиращи дъха интерактивни графични решения, достъпни на устройства от портативни медийни плейъри до преносими компютри и работни станции. Опитът на NVIDIA при програмируемите графични процесори доведе до пробиви в областта на паралелните изчисления, което прави по-евтини и по-достъпни суперкомпютрите. Компанията държи над 1100 американски патента, включително такива, които са фундаментални за начина на работа на модерните компютри. За повече информация може да посетите www.nvidia.com.

Връзки за повече подробности:
http://www.nvidia.com/3DPC
http://www.nvidia.com/get3D
http://www.microsoft.com/silverlight


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.