От Asus разработват mini-ITX дънна платка на база AMD 880G

От Asus разработват mini-ITX дънна платка на база AMD 880G

В раздел: Новини от на 3.06.2010, 5,065 показвания

Всички потребители, които искат да сглобят компактна системка за домашно кино (HTPC), скоро ще могат да изберат новата дънна платка на Asus с означение M4A88T-I Deluxe. Моделът с mini-ITX размер е базиран около цокъл AM3 и чипсета 880G на AMD, който включва северен мост 880G и южен мост SB710.

Платката на Asus използва два слота за оперативна памет от тип SO-DIMM DDR3 с цел пестене на място. Има три SATA 3.0Gbps порта и един PCI-Express x16 слот за разширителни карти. M4A88T-I Deluxe предлага още вграден графичен чип Radeon HD 4250 с работна честота 560MHz и 40 поточни процесора. Вградена и е фирмената технология Core Unlocker, която позволява на късметлиите интуитивно “отключване” на процесори със заключени, но функционални ядра и дори разблокиране на кеш памету когато е възможно.

Дънната платка има 6-канален звуков чип, eSATA и два USB 3.0 порта. Възможностите за свързване са през DVI и HDMI. Приятна екстра е интегрираният Bluetooth модул за лесна безжична връзка с разнообразни устройстма. Датата на официално пускане на пазара, както и цената, не е известна.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.