Специализираното приложение ‘Kick It & Qlik It’ от QlikTech дава достъп на футболните фенове в целия свят до огромна база от спортни резултати, информация и исторически факти

Специализираното приложение ‘Kick It & Qlik It’ от QlikTech дава достъп на футболните фенове в целия свят до огромна база от спортни резултати, информация и исторически факти

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 10.06.2010, 3,803 показвания

Само с няколко кликвания вече можете да получите отговорите на вашите специфични футболни въпроси и сравнения онлайн, през браузъра на компютъра или посредством мобилен клиент

Специално за тези от вас, които се опитват да докажат, че техният любим отбор е най-добрият, QlikTech, софтуерна компания известна със своите визуални интерактивни решения за достъп до данни, създаде безплатно специализирано приложения за футболните фенове, осигуряващо достъп до огромен обем от данни и статистики за предстоящото международно футболно първенство. С това ново приложение, достъпно изцяло онлайн през интернет браузър или от мобилно устройство с онлайн достъп, футболните ентусиасти могат да преглеждат наличните данни за близо 80 годишната история на световните първенства по футбол и да анализират исторически факти, както и без трудности да могат да отговарят на трудни въпроси свързани с турнирите.

‘Kick It & Qlik It’ използва данни, осигурени от Infostrada Sports и ще бъде обновявано в реално време от мачовете на всеки 60 минути докато протича първенството от 11 Юни до 11 Юли. За да получите достъп до приложението ‘Qlik It & Kick It – World Football Fan App’ трябва да посетите следният интернет адрес: http://www.qlikview.com/kickitandqlikit.

Използвайки технологията на QlikView, която по принцип се прилага от компании с цел вземане на по-добри бизнес решения, ‘Kick It & QlikIt World Football Fan App’ позволява на потребителите да са постоянно информирани за резултатите от тазгодишното световно първенство по футбол и възможност да отговарят на сложни въпроси от своите приятели, като например:

  • Каква е връзката между височината на даден играч и головете вкарани с глава
  • На коя позиция са получавани най-много жълти картони и каква е разликата във възрастта на играчите на различни позиции
  • В кои части на мача биват отбелязвани най-много голове
  • Кои са най-младият и най-стар участници в първенството
  • Колко дузпи е имало по време на първенството и кои играчи за изпълнили най-много наказателни удари

“Това лято, светът ще се обедини, за да се наслади на едно от най-големите спортни събития, като в същото време запалянковците ще търсят различни поводи за гордост от отбора на своята страна”, заяви Антъни Дейтън, старши вицепрезидент в QlikTech. “В QlikTech ние вярваме, че всеки един софтуер, без значение дали използван за работа в офиса, или в заведение с приятели трябва да бъде лесен и удобен за използване. Сега феновете могат да уреждат лесно облозите помежду си и да обсъждат факти за мачовете, за които дори не са подозирали преди да започнат да използват приложението”.

Филип Хенеман, създател и изпълнителен директор на Infostrada Sports заяви: “Футболът е много популярен спорт в редица страни. И с това приложение от QlikTech осигуряват на множеството футболни фенове по света полезна информация, която далеч надхвърля възможностите на обикновената статистика и пренася организацията на събираните от нас данни на едно ново ниво. Работихме съвместно с QlikTech за конвертирането на статистическата футболна информация и превръщането и в полезни данни за всеки потребител с интерес към спорта. За нас беше изненадващо, колко бързо от QlikTech успяха да превърнат идеята в реалност, като в резултат на това всеки един футболен фен може да обогати многократно познанията си QlikTech”.

За QlikTech

QlikTech е пионер в In-Memory асоциативния подход при Бизнес Интелиджънс (BI) решенията, осигурявайки незабавни анализи с точната информация за потребителите, когато и където тя е необходима. Продуктът QlikView е създаден да осигурява незабавни бизнес отговори, позволявайки на потребителите лесно да изследват своята информация без ограничения. За разлика от традиционните BI решения, QlikView осигурява незабавна възвращаемост на инвестицията, измервана в дни и седмици, вместо в месеци, години или дори нулево изражение. Това е единственото BI предложение, което може да бъде интегрирано на място, в отдалечени локации – на преносим компютър или друго мобилно устройство – от един потребител до големи организации. QlikTech разполага с над 13,000 клиенти в 100 страни и над 1,100 партньора по целия свят. За повече информация посетете: www.qlikview.com.

За Infostrada

Infostrada Sports, събира, анализира и разпространява информация за над 100 спорта, фокусирайки се основно върху футбол и Олимпийски спортове. Всички факти и резултати от мачове, за спортисти, отбори, лиги, състезания, стадиони, спонсори и много други биват събирани и съхранявани в една от най-големите спортни бази данни в света. Тази спортна информация – новини, предавания на живо, резултати, биографии, статистика и т.н. – е достъпна за вестници, списания, радио и телевизии, федерации, асоциации, организатори на събития, спортни сайтове, портали, доставчици на WAP и SMS услуги. Благодарение на цифровия век, в който живеем, Infostrada Sports може да съхранява своята информация на всякаква платформа, във всякакъв формат и на всеки език, така че да я достави по всяко време и навсякъде. Сред клиентите на компанията са IOC, FIFA, UCI, FIH, FISA, Eurosport, NOS, BBC, ZDF, SVT, Reuters, AFP и Reuters. Infostrada Sports има 100 служителя, намиращи се в главния офис на компанията в Холандия и офиси и агенции в Дания, Англия, Австрия и Австралия.


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.