Интерфейсът HSDL позволява пропускателна способност до 20Gbps за твърдотелните дискове

Интерфейсът HSDL позволява пропускателна способност до 20Gbps за твърдотелните дискове

В раздел: Новини от на 11.06.2010, 3,786 показвания

Наскоро компанията OCZ Technology разкри някои нови продукти и изглежда, че залогът на PCI-Express е наистина сериозен. Преди време производителят показа SSD-устройството RevoDrive, което се свързваше именно през PCIe, а сега има още информация около новия протокол за връзка HSDL.

Интерейсът High Speed Data Link (HSDL) е разработен от OCZ и е резултат от бурното развитие на твърдотелните дискове. Което според компанията е толкова бурно, че в скоро време SATA 6.0Gbps и еквивалентният SAS ще бъдат спъващи. Връзката HSDL се базира на високата пропускателна способност, достъпна през PCI-Express и за да се оползотвори ефективно шината, е разработена специална технология, която може да захрани до четири отделни SSD-диска през единична PCI-Express платка. По точи начин пропускателната способност достига 20Gb/s или 2.5GB/s.

Специализиран HSDL-контролер комуникира с интерфейса PCIe и свързва четирите твърдотелни устройства през SAS-конектори. Това позволява сървърните машиин да бъдат оборудвани с множество SSD-дискове. За момента се изисква специална PCI-Express карта, но в идните години производителите на дънни платки могат да интегрират технологията в продуктите си.

Вътрешните шини SATA/SAS се справят с твърдите дискове, но не могат да разкрият разрастващия се потенциал на SSD-тата. С въвеждането на ONFI/Toggle Flash спъването на устройствата ще се ускори. Системните инженери и предприемачите могат да бъдат много креативни с машините си, след като няма да са ограничени в слотовете и когато става въпрос за приложения, всичко от гейминг до професионален софтуер и особено мултимедия (аудио-/видеообработка) с големи файлове ще позволи на потребителите да видят и почувстват разликата, която се предлага от интерфейса HSDL и съпровождащите устройства

– коментира Алекс Мей, директор по маркетинга към OCZ.


Етикети: , , , , , , , ,Коментарите са забранени.