Acer официално анонсира T231H – монитор, чувствителен на допир

Acer официално анонсира T231H – монитор, чувствителен на допир

В раздел: Новини от на 15.06.2010, 5,661 показвания

След като го показа на иложението Computex в Тайван, компанията Acer реши официално да представи своя нов, реагиращ на допир дисплей. Идеята зад изделието е да се даде възможност и на по-неопитните потребители да работят лесно със своите компютри.

На изображението горе можете да видите дисплея с означение T231H, което подсказва, че моделът е с 23-инчов (58.5-сантиметров) панел. Нативната разделителна способност е 1920×1080 точки (т. нар. HD Ready 1080P или Full HD), времето за реакция е 2ms, а яркостта е 300cd/m². Производителят претендира за ниво на (динамичния) контраст от 80 000 : 1, където е интегрирана и технологията ACM (Adaptive Contrast Management) за динамично оптимизиране на контраста с цел постигане на суперизострено изображение. Възможна е настройка на работния ъгъл в рамките на 5-60° по хоризонтала. Мониторът има един VGA-вход, както и два цифрови конектора – HDMI и DVI. Тъчскрийн функционалността предлага интуитивна работа, която се свежда до определяне на избора с допир и не изисква задълбочени познания в областта.

Макар да няма конкретна информация, се очаква T231H да започне да се продава веднага. Слуховете са за цена от сорта на 319.99£ във Великобритания.


Етикети: , , , , , , , , , , ,6 коментара

 1. 1 OC // 16.06.2010 в 06:46

  Бай Хани, брат… Ква’ е тая чувствителност на допир :D, ше се бараме май :D. Ама възбужда ли се монитора при контакт с човешка плът или кво’? Вика му се “Touchscreen” колега. А и “Full HD” с “HD Ready” – ама НЕМАТ нищо общо сеш’ ли се? Едното е 1080P другото 720P. Тва’, че 1080P поддържа и 720P не означава, че трябва да пада под знаменател и “HD Ready”, само “FULL HD” сеш’ ли се?

 2. 2 Хани Аласбахи (Venator) // 16.06.2010 в 07:14

  Touchscreen (или тъчскрийн, ако щеш), звучи много български и именно поради тази причина реших да го сменя на някои места с явно далечното за теб определение “чувствителност на допир” или “чувствителност на докосване”, което по същество означава съвсем същото. Освен ако ти не ми кажеш какво е разликата, “колега”. Колкото до резолюцията – пак не си прав, понеже Full HD е едно най-обикновено маркетингово означение. HD Ready 1080P (не само HD Ready, прочети го пак) е доста по-коректното определение, понеже дава реална представа за “готовността” на монитора да възпроизвежда 1080P потоци. Хайде, стига ти толкова.

  P.S. Следващият път си спести глупавите подмятания и тежкарското писане в стил “сеш’ ли се”, за да не ти спестя аз коментара.

 3. 3 OC // 16.06.2010 в 08:01

  Бай Хани, брат споко нема да се косиш. Ч’ опрайме. Аре верно признавам ти за HD-то така е. Ама глей’ са, като уважаващ себе си “новинар” вземи го пиши само “Full HD” защото навсякаде, не само в България е така, както ти казваш.В “Техномаркет”, “Технополис” така и на всякаде където влезеш срещу “HD Ready” има 720, ся за 480 не сам виждал а и незнам дали още се продават такива и съответно срещу “Full HD” 1080. Не за друго, но за да може простите потребители да зацепват по-бързо и да няма “confusion”, чат ли си? Това ти го казвам за да знаеш, за твойта бъдеща “новинарска” кариера, като професионален съвет го приеми, колега. А относно чувствата, докосването и барането, вземи го пиши “тъчскрийн” по-добре е, защото всички монитори имат “чувство за баране – допир” и по периферията. Незнам колко български звучи, ама тука сме си българи. ОТ тука си правиш един мега извод, че “чувство за допир” и “тъчскрийн” нямат много общо. И без “hard feelings”, ай’, with peace! И да не вземеш да ми изтриеш поста ей, за да може и другите колеги да се поучат :D

 4. 4 Хани Аласбахи (Venator) // 16.06.2010 в 08:25

  Full HD маркировката всъщност би трябвало да обърква потребителите повече, понеже не казва нищо конкретно, за разлика от HD Ready 1080P, което почти никой не използва като определение. Просто всички са свикнали да слушат и да четат за Full HD и затова явно си мислиш, че объркването е в противния случай. Както и да е, при положение, че съм написал и двете, къде е проблемът?! Че съм пояснил ли? Сега, много добре знаеш, че става въпрос за чувствителност, реакция на допир на самия екран, не на някакви бутони по рамката или прочее. Всичко е написано достатъчно ясно, така че не се прави на тарикат и не се чуди какво да си изсмучеш от пръстите. От една страна терминът “тъчскрийн” не е толкова ясен за всеки един човек, а от друга – не искам да повтарям едно и също в цялата новина. Нито мога да разбера смисъла на забележките ти, нито пък мога да приема твърденията ти като коректни. А, да, благодаря за “професионалния” съвет.

 5. 5 Николай Цеков (geniusloci) // 16.06.2010 в 12:27

  Българският израз е “чувствителен на допир”, или “тактилен”. Ако на някой му харесва да употребява дума като “тъчскрийн”, което е някакъв опит да се напише английското понятие така, както се произнася – да си го употребява, аз лично гледам на него като на синоним, ползван при нужда от малко думи или липса на повтаряемост. Ама че на някой му носело усещане за “баране”… що този някой не иде да си го побара някъде, м?

 6. 6 Predator // 17.06.2010 в 10:18

  Това тактилен звучи още по-възбуждащо. Хайде да се пипаме. Трябва и по телевизията да го казват така, With a sense of touch (between the legs) вместо Touchscreen. А бе общо взето тъчскрийн звучи по-добре да ви кажа.