OCZ представя SSD-тата от серия Deneva

OCZ представя SSD-тата от серия Deneva

В раздел: Новини от на 16.06.2010, 3,582 показвания

Компанията OCZ Technology ни зарадва с многобройни анонси през изминалите дни и надали е чудно за някого, че производителят може да се похвали с още нови продукти и през тази седмица. Напоследък се забелязва сериозен интерес от страна на OCZ към сферата на предприятията и бизнеса, което явно се подчертава с представянето на твърдотелните дискове от фамилия Deneva, предвидени именно за този сегмент.

Устройствата са базирани на контролера SandForce SF-1500. Скоростта на четене и запис е респективно 285MB/s и 275MB/s, а при писане на случайни 4kB се достигат 40 000 – 50 000 I/O-операции за секунда (IOPS). Всички SSD-та от новата линия пристигат с 3-годишен гаранционен период.

Производителят дава на потребителите многобройни възможности за избор и персонализиране на устройствата. По-достъпните модели от серия Deneva са изградени от MLC (multi-level cell) NAND-флашчипове и предлагат 2 милиона часа време за полезна работа преди отказ (MTBF). От друга страна по-устойчивите модификации с означение Deneva Reliability според производителя могат да работят около 10 милиона часа преди да дадат признаци на повреда. Те могат да бъдат оборудвани не само с MLC NAND-флашпамет, но и с чипове от тип SLC или eMLC. С цел по-добра защита на информацията и коректна работа в по-скъпите модели са използвани технологиите SuperCap и ECC. Интерфейсите за връзка са SATA или SATA/SAS за различните устройства, но от OCZ работят над модели, които могат да се свързват през FC (Fibre Channel) или PCI-Express. Твърдотелните дискове от серия Deneva за момента могат да предложат обем 50GB, 100GB, 200GB или 400GB. Макар засега да са отбелязани само SSD-та с размери 2.5 инча, потребителите ще могат да избират още между 1.8-инчови и 3.5-инчови модели.

Повече информация може да се намери на официалната страница.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , ,2 коментара

  1. 1 norkii // 16.06.2010 в 16:12

    А на каква цена се очаква да дойдат?

  2. 2 Хани Аласбахи (Venator) // 16.06.2010 в 19:39

    Засега няма информация.