Razer показва тематична периферия, посветена на StarCraft II

Razer показва тематична периферия, посветена на StarCraft II

В раздел: Новини от на 17.06.2010, 5,706 показвания

Калифорнийският производител на геймърска периферия  – Razer, приготвя пълна гама от контролери, вдъхновени от StarCraft II. Продуктовата линия се състои от мишката Razer Spectre, клавиатурата Razer Marauder и слушалките Razer Banshee. Освен с убийствена визия, устройствата са снабдени с иновативната система за подсветка Razer APM-Lighting

Технологията Razer APM-Lighting е пряко свързана със StarCraft II. По време на гейминг контролерите комуникират с играта  и получават информация за извършваните от играча действия в минута (APM – actions per minute). В съответствие с тези данни се сменя и подсветката на периферията, което може да отрази по подходящ начин нажежените ситуации. Освен това има специализирани светлинни съобщения за дадени събития по време на игра – така например манипулаторът ще светне в определен цвят, ако базата ви е под обсада. Всички тези функции могат да се конфигурират през софтуера на Razer. Повече информация по въпроса – тук.

Razer Spectre е жичен мишок, в чиито гърди тупти 3.5G лазерен сензор с разделителна способност 5600DPI. Бутоните са пет на брой, което в случая ще рече трите стандартни (ляв, десен и скрол) плюс два странични. Интересна е възможността за настройване силата на натискане на левия бутон, която в комбинация с антиприплъзващото покритие и малкото тегло на гризача би трябвало да ви даде перфектната комбинация от контрол, бързина и многобройни операции за минута. Работната честота е 1000Hz, което се изразява в 1ms време за отговор. Вече споменах за фешънската многоцветна подсветка.

Клавиатурата Razer Marauder е с компактни размери и не предлага никакви допълнителни бутони. Клавишите имат удължен ход, но пък реагират много отчетливо, което би трябвало да допринесе за ограничаване на погрешните натискания, без това да се отразява на бързината. Времето за реакция и тук е 1ms, а прословутото осветление подчертава не само маркировката на клавишите, но и ръбовете им.  Интегрирана е технологията On-The-Fly Macro Recording, която позволява да се записват макроси по време на игра, както и да се сменят до 10 профила.

Стереослушалките Razer Banshee предлагат изключителна изолация на всякакви външни шумове. Говорителите са 50-милиметрови, а в корпуса интегрирани бутони за настройване силата на звука, както и включване/изключване на микрофона. Освен това е вграден еквалайзер с възможност за избиране измежду 8 предварително зададени ражима. Самият микрофон може да се демонтира за по-лесно транспортиране. А, да, казах ли за подсветката?

Наличности се очакват през идните три месеца, а препоръчителната цени за Европа са 79.99€, 119.99€ и 89.99€, съответно за мишката Razer Spectre, клавиатурата Razer Marauder и слушалките Razer Banshee.


Етикети: , , , , , , ,Коментарите са забранени.