Kapsch CarrierCom приключи придобиването на GSM и GSM-R бизнеса на Nortel Carrier Networks

Kapsch CarrierCom приключи придобиването на GSM и GSM-R бизнеса на Nortel Carrier Networks

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 24.06.2010, 3,575 показвания

Днес (24.06.2010) във Виена бе финализирано едно от най-значимите регионални технологични сливания през последните години. Според споразумението между Kapsch и Nortel, австрийската компания придобива GSM бизнеса в Eвропа, Среден Изток, Африка и Тайван и глобалния GSM-R бизнес на Nortel Carrier Networks.

Чрез тази сделка Kapsch CarrierCom, които присъстват и на българския пазар, се превръщат в глобален доставчик на GSM решения и пазарен лидер в GSM-R технологиите – дигитални безжични комуникационни системи за железопътния сектор. Сделката бе одобрена от американските и канадски регулатори през декември 2009 г., a през пролетта на 2010 г, сделката получи одобрение от френските и европейски регулатори.

Обединената компания ще предлага пълен набор от решения и продукти за GSM инфраструктура, като размера и приходите на новата организация ще се удвоят. След придобиването, Kapsch CarrierCom вече включва подразделения и офиси в 21 страни с над 700 служители.

“В България има огромен потенциал за модернизиране на железопътните телекомуникации чрез GSM-R, където Kapsch предоставят водещите технологии. След като вече няколко години работим за водещия български телекомуникационен оператор Мобилтел, сливането с Nortel ни дава възможност да работим и по проекта за изграждане на GSM-R система в българските железници” отбеляза Г-жа Астрид Кауфман, регионален директор на Kapsch за България, Македония и Беларус.

Разрастващият се екип на Kapsch CarrierCom и новопридобитите развойни центрове на Nortel създават оптимална предпоставка за развитие на GSM портфолиото на компанията и успешното развитие към мобилните технологии на бъдещето като LTE.

“Вече две компании от Kapsch Group са световни лидери – Kapsch TrafficCom в сектора на телематичните технологии и Kapsch CarrierCom в GSM-R технологиите”, каза Кари Капш, член на борда на директорите на Kapsch Group и изпълнителен директор на Kapsch CarrierCom.

В допълнение на придобитите глобални активи, Kapsch CarrierCom ще има възможност да реализира проекти за водещи компании от телекомуникационния сектор, сред които са световни телекомуникационни лидери като Orange във Франция. В железопътния сектор Kapsch CarrierCom работи за Network Rail във Великобритания, френските и германските железници. Австрийската компания изпълнява GSM-R проекти за френските железници на стойност 180 милиона евро и за aлжирските железници на стойност 40 милиона евро.

За Kapsch CarrierCom

Kapsch CarrierCom е един от водещите системни иноватори с високо технологично портфолио от решения за фиксирани, мобилни, транпортни и мрежови инфраструктури. Глобалната компания адресира пълния спектър от изисквания на мобилните оператори, включващ анализ, консултиране, проектиране, развитие, интеграция, инсталация, обучение и поддържане на цялостни мрежи. Kapsch CarrierCom е един от глобалните лидери в развитието на бъдещи технологии за доставчици на телекомуникационни услуги и е световен лидер в GSM-R дигитални безжични комуникационни системи за железопътния сектор.


Етикети: , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.