HP с нови достъпни бизнес ноутбуци във всички сегменти

HP с нови достъпни бизнес ноутбуци във всички сегменти

В раздел: Фирмени и прес съобщения от на 29.06.2010, 6,699 показвания

HP представи пет достъпни мобилни компютри, предназначени за бизнес употреба. Устройствата са подходящи както за корпоративни клиенти, така и за малки до средни предприятия

На цени, започващи от 799 лв., новите ноутбуци на HP предлагат най-добрата комбинация от възможности, функционалност и стойност за бизнеса. Анонсите продължават серията от нови модели, които осигуряват най-голямото разнообразие от продукти, с които бизнеса да подмени своите застаряващи работни станции, настолни и мобилни компютри.

Новите попълнения в портфолиото на HP са:

  • HP ProBook 6555b предлага VISION Pro технология от AMD. Тя осигурява достъпна производителност, докато приложенията за сигурност поддържат по-безопасна мобилна среда.

  • HP ProBook 6450b и 6550b използват последната технология на Intel®, за да помогнат на бизнеса да намали разходите и да увеличи ефективността си. Моделите се предлагат и с избор от докинг станции, батерии, позволяващи до 16 часа работа(1), подобрена надеждност и приложения за сигурност.

  • HP ProBook 4525s е с алуминиево покритие на металния корпус и ще се продава в два цвята – хайвер и бордо. Ноутбукът се предлага в различни конфигурации, включително с процесорите на AMD Phenom II, Turion II и Athlon II, които осигуряват различни нива на производителност спрямо ценовия клас.

  • HP 625 е най-достъпният ноутбук на компанията, предлагащ характеристики като опционална безжична мрежа,(2) уеб камера с 2-мегапиксела, вграден микрофон и клавиатура, устойчива на разливане на течности, които да осигуряват надеждност за потребителите и връзка с мрежата, докато са в движение.

Клиентите на HP ще получат по-добра производителност при работа с популярните бизнес приложения чрез осъвременените многоядрени процесори на AMD. Например, ноутбуците на НР, които работят с процесор AMD Phenom TM II Dual-Core N620 имат с до 69% по-голяма производителност от предишното поколение HP AMD устройства(4) и до 24% по-дълъг живот на батерията. Тази производителност, съчетана с различните опции от батерии, осигуряват часове работа на машината. Невероятната графична производителност с вградените графични карти дава възможност на потребителите за безпроблемна и ефективна работа с устройствата.

Новите HP ProBook 6450b и HP ProBook 6550b предлагат последните процесори на Intel – Core™ i7, i5 и i3.(4) Core i7 и Core i5 включват Intel turbo boost technology, която оптимизира и увеличава производителността на процесора спрямо начина на употреба. Избора от Intel HD Graphics или ATI Mobility Radeon™ HD 540v осигурява изключителна графична производителност.

Потребителите могат да избират от 35.6 см. (14”) (на 6450b) или 39.6 см. (15.6”) (на 6550b/6555b) дисплей със светодиодно задно осветяване (Backlight LED) с висока резолюция(5) и широк набор от мрежови опции, включително HP Mobile Broadband. Опционалните dual-pointing устройства(6) (тъчпад и поинтстик), от своя страна предлагат по-лесна работа с устройствата.

Другите характеристики са големият избор от батерии,(6) включително 12-клетъчната батерия на НР с голям капацитет, комбиниран eSATA/USB 2.0 порт и опционалната поддръжка на два хард диска.

Моделите от новите HP ProBook b-серии са с устойчива на разливане на течности клавиатура. Чувствителната електроника и ключовите компоненти са защитени с комбинация от тънък слой полиестер (Mylar) под клавиатурата и система от канали, които извеждат течността през отвор в задната част на ноутбука.

ProBook b-сериите са съвместими с наскоро представената нова генерация докинг станции НP 90W и HP 120W.(6) Те свързват ноутбука с едно движение и премахват нуждата да се включват и изключват периферните устройства и аксесоарите всеки път, когато компютъра се използва на работното място или в движение.

Достъпна производителност за сигурна мобилна среда

Подходящ за ценово ориентираните мобилни професионалисти новият HP ProBook 4525s 39.6 см. (15.6”) разполага с широк набор от хардуерни опции и приложения за работа с офис документи и мултимедия, които подпомагат малките компании при изпълнението на всекидневните им дейности.

Новият ноутбук предлага избор на процесори на AMD, вградени или външни графични карти в зависимост от модела. Потребителите могат да избират и различни възможности за безжична връзка, включително HP Mobile Broadband, Wi-Fi и Bluetooth®.(2)

S-сериите на HP ProBook са с нови мултимедийни бутони за видео съдържание и идват с инсталиран ArcSoft TotalMedia Suite, който позволява на потребителите да гледат, редактират и създават видео и аудио файлове. Те също включва тъчпад, разпознаващ жестове за по-интуитивна навигация в документи и интернет.

Устройствата от „b” и „s” сериите включват пакета HP Professional Innovations със софтуера HP Power Assistant(7). Той позволява на потребителите по-лесно да следят употребата на електроенергия, a Central Management за HP ProtectTools(8) предлага дистанционно управление на сигурността, разполагането, следенето и одита от едно място. Той може да се използва на мобилните компютри на НР или на други марки стандартни ноутбуци, така че системните администратори да са в състояние да управляват всички ноутбуци  само с едно приложение.

Използвайки HP DayStarter(9) клиентите могат да започнат деня си, като получат достъп до важната за тях информация, като календар и статус на батерията още преди операционната система да е заредила. HP QuickWeb(9) пък предоставя достъп до мрежата за секунди, без необходимост от зареждане на основната операционна система. Приложението е извън операционната система и не е нужно да се чака стартирането на компютъра – потребителите трябва просто да натиснат определения за HP QuickWeb бутон.

Пълна функционалност, достъпност и стойност

Новият индустриален дизайн на HP 625 с фибри в каменно сиво за по-професионален външен вид е идеален за клиентите от малки предприятия, които търсят ноутбук на добра цена за разнообразна употреба.

Ноутбукът предлага последната VISION Pro технология на AMD, процесори AMD Phenom™ II, AMD Turion™ II, AMD Athlon™ II и AMD V-series, за да предложи желаното ниво на производителност.

HP 625 се предлага с 39.6 см. (15.6”) HD дисплей със светодиодно задно осветяване (LED-backlight) или LED-backlit BrightView HD дисплей.

Като опции се предлагат и вградена 2-мегапикселова камера и микрофон за видео конференции, заснемане на видео клипове и отделни снимки. HDMI портовете опосредстват връзката с HD(5) монитори само с един кабел.

Като всички бизнес мобилни компютри на НР, 625 е преминал през повече от 100 000 часа щателни тестове, за да подсигури покриването на най-високите стандарти за дизайн, материали и компоненти.(10)

Цена и наличност(11)

  • HP ProBook 6555b е наличен от началото на месец юни на препоръчителна цена от 1499 лева за базовия модел.
  • HP ProBook 6450b и 6550b ще се предлагат от месец юни 2010 г. на препоръчителни цени започващи от 1549 лева.
  • HP ProBook 4525s е наличен от началото на месец юни на препоръчителна цена 1099 лева за базовия модел.
  • HP 625 е наличен от месец юни на препоръчителна цена от 799 лева за базовия модел.

За HP

HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1)     Тестовете са извършени с PC Mark 05

(2)     WWAN или Gobi се нуждаят от заплащането на отделна услуга. Моля обърнете към вашия доставчик на интернет за повече информация.

(3)     http://www.futuremark.com/products/pcmark05/.

(4)     64 bit къмпютинг архитектурата на Intel изисква компютърна система с процесор, BIOS, операционна система, драйвери и приложения позволяващи 64 битова архитектура на Intel. Процесорите няма да работят (включително при работа на 32 бита) ако BIOS не позволява 64 битова архитектура на Intel. Работата може да варира спрямо хардуерната и софтуерната конфигурация. За повече информация посетете: www.intel.com/info/em64t. Технологията за дву и четири ядрени процесори е предназначена, за да подобри работата софтуерни и хардуерни продукти извършващи няколко задачи едновременно, както и за операционни системи изпълняващи няколко команди едновременно и може да изисква подходяща операционна система за най-добра работа. Не всички потребителски и софтуерни приложения ще бъдат облагодетелствани от използването на тази технология.

(5)     Съдържание с висока разделителна способност е необходимо за тяхното изобразяване.

(6)     Продава се отделно.

(7)     HP ProtectTools работи с Microsoft Windows.

(8)     HP Tools partition (част от фабричния софтуер) трябва да бъде наличен, работещ и некодиран, Microsoft Outlook и HP QuickLook трябва да са инсталирани и потребителя трябва да активира приложението.

(9)     Достъпен, когато ноутбука е изключен при Windows XP, Windows Vista или Windows 7 базирани системи. Не работи в режим на хибернация. Времето на изпълнение може да варира спрямо конкретната конфигурация. За да включите приложението след изваждане на батерията, трябва да рестартирате ноутбука преди следващото използване. HP QuickLook 3 на HP ProBook s-сериите се нуждае от конфигурация с процесор Intel и DDR3 или AMD и DDR2. QuickWeb има нужда от достъп до Интернет и не се предлага при “s” сериите на HP ProBook и HP Minis.

(10) Проведените тестове не са предназначени за да отговорят на изискванията за договор на Министерството на отбраната на САЩ и за военна употреба. Резултатите от проведените тестове не са гаранция за производителност при изброените условия.

(11) Препоръчителни цени. Реалните цени могат да варират.


Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.