Sapphire разкрива видеокарта Radeon HD 5670 с пасивно охлаждане

Sapphire разкрива видеокарта Radeon HD 5670 с пасивно охлаждане

В раздел: Новини от на 5.07.2010, 4,937 показвания

Както знаем, компанията Sapphire Tech. е основен партньор на AMD/ATi на пазара за графични ускорители. От тази гледна точка изобщо не е чудно, че в ателието на фирмата се създават безобразно много нереферентни карти, които съчетават технологията на “Червено-зеления дракон” с иновативното мислене на сапфирените инженери. Поредното доказателство, че схемата все още работи, е новата DirectX 11-съвместима графична карта Radeon HD 5670 Ultimate Edition, която пристига с пасивно охлаждащо речение.

Предложението на Sapphire е базирано на тъмносиня печатна платка. Отгоре е поставен масивен радиатор с множество алуминиеви пластинки и две топлинни тръби. Графичното ядро и GDDR5-паметта с обем 1GB работят на стандартна честота – съответно 775MHz и 4000MHz (QDR). Налична е 128-битова шина за връзка заедно с 400 поточни процесора. Функционалността на модела не е орязана, така че свързването може да стане през DVI, HDMI или DisplayPort.

Първите доставки на Sapphire Radeon HD 5670 Ultimate Edition все още не са започнали, но картата е налична за предварителна поръчка на цена 112€.


Етикети: , , , , , , , , , ,Коментарите са забранени.